Μια υπόθεση που φανερώνει τις πελατειακές σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί επί χρόνια μεταξύ δομών του κράτους και εργολάβων, έφερε στο φως ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Η υπόθεση αφορά μελέτη για την κατεδάφιση του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ στη Ζάκυνθο, το οποίο έχει κριθεί κατεδαφιστέο. Ο κ. Κοντονής είχε ζητήσει τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου να κοστολογήσουν το έργο και ο αρχικός υπολογισμός ήταν 265.632 ευρώ, ενώ μετά από διαφορετική μηχανική ερμηνεία των υπηρεσιών, το κόστος μειώθηκε σημαντικά και έφτασε στο ποσό των 83.500 ευρώ. Οι δύο παραπάνω τιμές υπολογίστηκαν σύμφωνα με τις νόμιμες τιμές εργασιών, όπως αυτές αναπροσαρμόστηκαν με την υπ’ αριθμό Δ11γ/0/9/7 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης, Στ. Καλογιάννη.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού πρότεινε στο δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά, να ζητήσει από τις τοπικές επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές για το έργο και μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, ο κ. Κολοκοτσάς απέστειλε στο υφυπουργό Αθλητισμού προσφορά που κοστολογούσε το έργο της κατεδάφισης σε 10.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, ο κ. Κοντονής τα ανέφερε σε αναλυτική επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ώστε να γνωρίζει και ο ίδιος, ότι “κάτω από το μανδύα της μαθηματικής και νόμιμης κοστολόγησης, έχει στηθεί ένα πλαίσιο υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος”. “Η διαπλοκή με τα εργολαβικά συμφέροντα έχει οδηγήσει σε μια προσχηματική νομιμότητα και “διαφάνεια” που την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Κοντονής επικοινώνησε σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ώστε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να αναπροσαρμοστούν οι τιμές και να μην υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τι ειχε αναφέρει για το κλειστό γυμναστήριο ο Σταύρος Κοντονής λίγες ημέρες απο την αναληψη των καθηκόντων του  

Σταύρος Κοντονής: “Θα μάθω επιτέλους γιατί δεν λειτουργεί το κλειστό γυμναστήριο στο Στάδιο”

Το βλέμμα στραμμένο στις σημαντικές αθλητικές υποδομές που στερείται το νησί μας έχει ο ορισμένος στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού πλέον Σταύρος Κοντονής και στις πρώτες δηλώσεις που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα ΕΡΜΗΣ  μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ.
Η ιστορία γύρω από το συγκεκριμένο έργο μετρά ήδη πάρα πολλά χρόνια δεδομένου ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου έχουν κριθεί ακατάλληλες από τους σεισμούς του 2006 και παρά το γεγονός ότι είχε εξασφαλιστεί κονδύλι για την κατεδάφισή του κτηρίου, ουδείς γνωρίζει τι απέγιναν τα χρήματα αυτά αλλά και το που βρίσκεται σήμερα αυτή η υπόθεση.
Θυμίζουμε πως σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς είχε κάνει λόγο για την ανάγκη κατεδάφισης του Κλειστού, το οποίο επανελέχθηκε πρόσφατα από κλιμάκιο μηχανικών του Πολυτεχνείου. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.