Καθαρά τυπικό είναι το θέμα του ορισμού της αναμέτρησης Πανηλειακού-Τσιλιβή, καθώς και του ορισμού διαιτητικής τριπλέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιχνίδι θα ματαιωθεί και ο Πανηλειακός θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, χωρίς να χρειαστεί να παραστεί στο γήπεδο.

 Η ΕΠΟ τοποθέτησε τον ΑΟ Τσιλιβή στα μπαράζ ανόδου των Πρωταθλητών, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, η οποία αναφέρει ότι οι ΕΠΣ οφείλουν να υποδείξουν «πρωταθλητή». Με άλλα λόγια, θεωρεί ότι δεν είναι απλά στην ευχέρεια της πρωταθλήτριας ομάδας το αν θα δηλώσει συμμετοχή, αλλά αποτελεί υποχρέωσή της να αγωνιστεί, εφόσον τα μπαράζ αυτά αποτελούν συνέχεια των υποχρεώσεων μιας ομάδας στο πρωτάθλημα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αγώνων, στο οποίο έχουν οριστεί κανονικά τα παιχνίδια του ΑΟ Τσιλιβή. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η ΕΠΟ, δείχνει ίσως ότι ακόμα και αν ένας πρωταθλητής δεν θα ήθελε να αγωνιστεί, δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί από έναν δευτεραθλητή.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ορίστηκε και διαιτητική τριπλέτα, σημαίνει ότι για την ΕΠΟ τα παιχνίδια μετράνε κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιχνίδι του Πανηλειακού με το Τσιλιβή θα ματαιωθεί και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ στην ομάδα της Ζακύνθου (μηδενισμοί, αποβολή και 6.000€ πρόστιμο αν η Πειθαρχική ερμηνεύσει τη συμμετοχή αυτή σε εθνική ερασιτεχνική κατηγορία). Μάλιστα αν το Τσιλιβή δεν αγωνιστεί σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, θα παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία και θα αποφασίσει την αποβολή της από τη διοργάνωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι αντίπαλες ομάδες θα παίρνουν άνευ αγώνα τρεις βαθμούς, ενώ οι παίκτες τους θα μπορούν να εκτίουν κανονικά τις ποινές τους.

Πηγή: ilia.news

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.