Κοσμογονικές αλλαγές ετοιμάζει η Επιτροπή πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα που θα αρχίσει σε έναν μήνα περίπου, δηλαδή στις 28 Μαρτίου! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ioniansports, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αναφορικά με το πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει και έχει διακοπεί.

Ετοιμάζονται αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω και θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα για όλες τις ομάδες. Οι άνθρωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλάζουν όλο τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Έτσι λοιπόν, σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η κατάργηση της δομής του υπάρχοντος πρωταθλήματος των 10 ομίλων και τη δημιουργία νέου που θα περιλαμβάνει 16 ομίλους των 8 ή και 9 ομάδων!

Το σκεπτικό της ΕΠΟ είναι να γίνουν περισσότεροι οι όμιλοι μόνο και μόνο για να μην έχουν οι ομάδες περισσότερες μετακινήσεις και έξοδα σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει λίγες αγωνιστικές. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την αρχή. Όλες οι ομάδες με μηδέν βαθμούς και φυσικά με νέες κληρώσεις! Η διοργανώτρια θα ζητήσει από τις ομάδες μια άτυπη συμμετοχή (χωρίς παράβολο), έτσι ώστε να γνωρίζει το αριθμό των ομάδων που θα αγωνιστούν στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τους πρωταθλητές και την άνοδο, θα δημιουργούν 4 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα στο οποίο οι 4 πρώτοι θα ανέβουν στην αναδιαρθρωμένη πλέον Β΄ Εθνικών των δύο ομίλων Βορρά και Νότου.

Στα γραφεία της ΕΠΟ γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις – τηλεδιασκέψεις για το πως μέσα σε λίγες ημέρες θα οργανωθεί όλο αυτό το εγχείρημα και φυσικά να κατευναστούν τυχόν αντιδράσεις από ομάδες που μέχρι πρότινος ήταν στις πρώτες θέσεις και πλέον χάνουν αυτό το πλεονέκτημα!

Κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, κάνουν λόγο ότι όλο αυτό καλύπτεται με το μανδύα της πανδημίας αλλά το πραγματικό κίνητρο είναι να ανέβουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες που βρίσκονται πλέον στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα! Οι ημέρες που έρθουν θα είναι ιστορικές, διότι, θα είναι η πρώτη φορά, που η διοργανώτρια θα καταργήσει ένα πρωτάθλημα και στη θέση του θα παρουσιάσει ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι ποια θα είναι η αντίδραση των ομάδων! Ίδωμεν!        

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.