Αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας για τη σεζόν 2024-2025. Η νέα προκήρυξη είναι πλέον σε ισχύ από την στιγμή που έχει αρχίσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι στην υποχρεωτική συμμετοχή 2 μικρών σε ηλικία παικτών. Τελικά οι δύο παίκτες μπορεί να είναι κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες από την 1/1/2003. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λύνει αρκετά προβλήματα στις ομάδες, καθώς στην ηλικία των 21 υπάρχουν αρκετοί παίκτες στα ρόστερ των ομάδων.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν την προκήρυξη οι άνθρωποι της Ζακύνθου, διότι η ομάδα έχει στα τάξεις της αρκετούς παίκτες γεννημένους από την 1η Ιανουάριου 2003 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ψάξουν να βρουν παίκτες εκτός του νησιού, εκτός και αν υπάρξει κάποια καλή περίπτωση. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων και η επιτροπή διοργανώσεων θα είναι αυτή που θα αποφασίσει την έναρξη αυτού. Η δήλωση συμμετοχής ορίζεται έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Αναλυτικά τι αναφέρει για τους ποδοσφαιριστές

 Άρθρο 11. Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. Για την αγωνιστική περίοδο (2024 – 2025) επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο(2). Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δυο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των εικοσιενός (21) ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του Κ.Α.Π..

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024 – 2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992. Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή.

Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τρείς (3) φυσικές διακοπές του αγώνα και δήλωση 20αδας, αντί 18αδας, με εννέα (9) αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. Στους αγώνες playoff- playout, σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα μίας επιπλέον αλλαγής ποδοσφαιριστή έκτης (6), πέραν των πέντε (5) αλλαγών, που προβλέπονται κατά τη διάρκεια του αγώνα.(Άρθρο 16 παρ. 3 α του Κ.Α.Π.). Τα παραπάνω θα ισχύουν για όλη την αγωνιστική περίοδο εκτός αν η συνθήκη αυτή αλλάξει με απόφαση των υπερκείμενων αρχών (UEFA – FIFA) που θα έχει υποχρεωτική ισχύ και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν ατομική κάρτα υγείας για κάθε έναν ποδοσφαιριστή τους, την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν στον Διαιτητή.

Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

1. Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά όλα τα πεδία στην Δήλωση Συμμετοχής και να την αποστείλουν εντός της ως άνω προθεσμίας στην Ε.Π.Ο. (Τμήμα Πρωτοκόλλου).

Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα αναρτηθούν στο site της Ε.Π.Ο. τα οποία είναι τα κάτωθι:

α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €,

β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και την οικεία Ε.Π.Σ.,

γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη,

δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη κ.α.

Χωρίς την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή.

Με την παρούσα η Ε.Ε. / Ε.Π.Ο. εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Διοργανώσεων να ορίσει την ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος.

2. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν εκτός από τις ομάδες που προβλέπεται, μόνο οι ομάδες που δε θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για οποιονδήποτε λόγο στις ανώτερες κατηγορίες (εφόσον υποβάλλουν δήλωση έως την ως άνω προθεσμία ή έως την ειδική προθεσμία που τυχόν θα τους δοθεί με απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, εάν υπάρξει σχετικό θέμα).

3. Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών των οποίων προβλέπεται. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με την οικεία προκήρυξη . Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα μειώσεως ή αυξήσεως των ομίλων αναλόγως των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, στην περίπτωση που ο συμμετοχή θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τον ανωτέρω αριθμό ή για άλλους σοβαρούς λόγους, κάτι που, αν προκύψει ζήτημα, θα πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφασή της και τουλάχιστον έναν (1) μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος.

Για να δείτε ή να κατεβάσετε την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.