Το μεσημέρι της Κυριακής (2/6)  πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική-απολογιστική γενική συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961. Η συγκεκριμένη συνέλευση για τους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” έχει δύο αναγνώσεις.

Αρχικά για αυτή την συνέλευση (1η ανάγνωση) δεν πρέπει να γράψουμε και πολλά. Θα ήταν προτιμότερο να ανασύρουμε από τα κιτάπια μας μια παλιά γενική συνέλευση και να κάνουμε copy paste. Aυτή θα ήταν μια γρήγορη και εύκολη λύση! Έτσι για να μην υπάρξει ταλαιπωρία! Και αυτό γιατί… όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν! Μια γενική συνέλευση όπου αντί να κυριαρχήσει η κουβέντα για το αύριο του συλλόγου, κυριάρχησαν οι έριδες και οι πολιτικές σκοπιμότητες, κατάλοιπα του πρόσφατου παρελθόντος!

Διότι όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν πράγματα, αλλάζουν τις λέξεις, είχε πει κάποτε ο γάλλος αριστερός διανοούμενος Jean Jaures. Kαι πως να αλλάξουν τα πράγματα, όταν στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου μετά βίας συγκεντρώθηκαν 35 άνθρωποι όχι για να συμφωνήσουν αλλά για  να διαφωνήσουν και μάλιστα ανεβάζοντας κατά πολύ τους τόνους και πηγαίνοντας την κουβέντα εκτός της ατζέντας της γενικής συνελεύσεως.

Έκαναν ότι μπορούσαν οι άνθρωποι της διοίκησης που ήταν στο πάνελ, αλλά εν τέλει, πλην του απολογισμού που έγινε δεν κουβεντιάστηκε επί της ουσίας και εις βάθος κανένα άλλο θέμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην παρούσα φάση τους διοικούντες. Στην αίθουσα παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτύπης και λίγο αργότερα ήρθε και ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος. Πάλι καλά να λέμε διότι παντού είχαν δοθεί προσκλήσεις αλλά η απουσία των θεσμικών φορέων του νησιού αλλά και των επιχειρηματιών ήταν εκκωφαντική!

Σίγουρα,  δεν προξενεί καμία εντύπωση, διότι και στις προηγούμενες γενικές συνελεύσεις το ίδιο σκηνικό επικρατούσε! Έτσι λοιπόν… Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά στην ίδια αίθουσα με τον ίδιο κόσμο! Και όπως είχε πει ο  Σάμουελ Μπέκετ Ιρλανδός συγγραφέας: “Τίποτα δεν συμβαίνει, κανένας δεν έρχεται, κανένας δεν πηγαίνει, είναι τρομερό.” Δεν βγήκε λοιπόν καμιά είδηση για το μέλλον της ομάδας. Πολύ πιθανόν να γίνει άλλη μια ακόμα γ.σ. με θέμα τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος (2η ανάγνωση),  είναι ότι η διοίκηση θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένη από την παρουσία του Βουλευτή και του Δήμαρχου στην συνέλευση και αυτό είναι ένα άκρως θετικό στοιχείο καθώς αυτοί οι δύο άνδρες ενδεχομένως να εξασφαλίσουν αρκετά μεγάλη οικονομική βοήθεια στον σύλλογο. Για αυτό τον λόγο η διοίκηση εξέφρασε ανοικτά τις ευχαριστίες της τόσο στον κο Ακτύπη όσο και στον κο Στασινόπουλο, αφήνοντας απ΄ έξω τα παράπονα της προηγούμενης διοίκησης του συλλόγου προς τους δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου.

Επίσης,  ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η δημιουργία ακαδημίας που η διοίκηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο να αποκτήσει (επιτέλους) δικές της ακαδημίες. Μετά το τέλος της διαδικασίας φάνηκε στα πρόσωπα των ανθρώπων της διοίκησης ότι υπάρχει η θέληση και η διάθεση για να μείνουν στο “τιμόνι” του συλλόγου και την επόμενη ημέρα. Και ίσως να προστεθούν ακόμα 2-3 επιχειρηματίες.   

Αλέξης Θανάσης, Μαρίνος Ζαφείρης, Διονύσιος Κορωνιός, Διονύσιος Μίλος και ο Χρήστος Τσιάκουλης ήταν στο πάνελ εκ μέρους της διοίκησης. Την ΕΠΣ Ζακύνθου εκπροσώπησαν ο Νίκος Κοντονής (παλαίμαχος παίκτης της ομάδας)  ο Νίκος Παπαναγιώτου ο Γιάννης Βερύκιος ο Χρήστος Μαρμαράς (παλαίμαχος παίκτης της ομάδας).  Επίσης στην αίθουσα παραβρέθηκαν αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως ο Διονύσιος Βυθούλκας, Μάκης Πυλαρινός, Παν. Κούτσης, Διονύσιος Μουζάκης (Μποζόνος) και Αν. Καμπιώτης.

Γκλαβάς: Aρχικά τον λόγο πήρε ο Διονύσιος Γκλαβάς ο ταμίας της ομάδας ο οποίος ανέλυσε τον απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Ο κος Γκλαβάς σε μια αποστροφή του λόγου του τόνισε ότι με 143 εισιτήρια καμιά ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. “Εμείς σαν διοίκηση τόνισε υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία.” Και συνέχισε λέγοντας ότι “τα χρήματα που βάζουμε είναι βαρέλι δίχως πάτο στην ομάδα, εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να βάζω κάθε χρόνο 15.000 ευρώ. Θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε τι θέλουμε για την ομάδα. Δεν έχει νόημα όλο αυτό. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει μόνο ένα δελτίο. Γιατί κουβεντιάζουμε δεν ξέρω!”

Ζαφείρης: O πρόεδρος της ομάδας Μαρίνος Ζαφείρης δήλωσε ότι θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα αν την ομάδα την πηγαίναμε πρωτοδικείο. Για αυτό τον λόγο θα μείνουμε έως την 1η Ιουλίου στην διοίκηση εκτός και αν βρεθούν άνθρωποι που θα βοηθήσουν και εμάς έτσι ώστε να βγει η χρονιά.”

Κορωνιός: Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διονύσιος Κορωνιός ο οποίος ξεκαθάρισε την θέση της διοίκησης για Βουλευτή και Δήμαρχο, λέγοντας ότι όσες φορές κτυπήσαμε την πόρτα του Βουλευτή και του Δήμαρχου, η πόρτα ήταν και είναι πάντα ανοικτή και για αυτό τους ευχαριστούμε. Στην συνέχεια ο έμπειρος παράγοντας τόνισε την σημασία που έχει η πώληση των φανελών της ομάδας λέγοντας ότι ήδη έχει πουληθεί η  πρώτη παρτίδα ρούχων και το εμπόρευμα έχει διανεμηθεί σε πολλά τουριστικά μαγαζιά του νησιού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των Ακαδημιών τονίζοντας ότι η διοίκηση έχει μιλήσει με τον Σπύρο Φιορεντίνο, τον Στάθη Καραμαλίκη και Μάριο Κωστάκη και θα μιλήσει και με τον Στράτο Κουρούμαλο. Την τελική απόφαση θα την πάρει η διοίκηση έως την 1η Αυγούστου. όπως τόνισε χαρακτηριστικά την 1η Αυγούστου η ομάδα θα έχει δικές της ακαδημίες.

Βουλευτής Διονύσιος Ακτύπης: Ο κος Ακτύπης πήρε τον λόγο και μίλησε για την βοήθεια που ο ίδιος έχει προσφέρει κατά καιρούς στην ομάδα και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση από τον ίδιο και από τον Δήμαρχο σε συνεργασία με την διοίκηση ότι θα βρεθούν και θα συζητήσουν το θέμα της οικονομικής βοήθειας αλλά και βιωσιμότητας του συλλόγου. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να καρφώνονται κάποιοι από κάποιους  στα μανταλάκια αν βοήθησαν λίγο η πολύ την ομάδα, διότι η ομάδα αυτή την στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα. Στο τέλος της τοποθέτησης του εξέφρασε παραπόνα στην προηγούμενη διοίκηση που όπως είπε εν μέσω προεκλογικής περιόδου (βουλευτικών εκλογών) έκανε τραπέζι σε άλλον υποψήφιο βουλευτή.”. Η δήλωση αυτή του  κου Ακτύπη για την προηγούμενη διοίκηση δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Διονύσιο Κόκλα (Πετιλόν) ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε στον κο Ακτύπη ότι ο αντίπαλος υποψήφιος ήταν και αυτός με τη Νέα Δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν έπρεπε ούτε να ειπωθεί αυτό.

Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος: Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία της ομάδας, τόνισε με έμφαση δεν πρέπει να βάζουμε πολιτικά θέματα στον σύλλογο και κάποιοι να θέλουν να επωφεληθούν από αυτό. Όπως τόνισε δεν πρέπει να κάνουμε προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη την ομάδας. Και συνέχισε λέγοντας: “Εμείς σαν Δήμος τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι την ομάδα, έχουμε δώσει 10.000 ευρώ και αλλά τόσα που χρωστάμε έτσι ώστε να κλείσει η ποδοσφαιρική χρονιά”.  Έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας: “Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Mebers club έτσι ώστε η ομάδα να έχει μια βάση για να κάνει κάθε χρόνο την αρχή.”

Στέλιος Γούναρης: O πρώην διοικητικός ηγέτης της ομάδας Στέλιος Γούναρης έδωσε συγχαρητήρια στις 2 διοικήσεις που βοήθησαν την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία και δήλωσε ότι η διοίκηση θα πρέπει να βοηθηθεί  εμπράκτως για να μπορέσει να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο της. Ο κος Γούναρης διαφώνησε εν το θέμα των ακαδημιών και τόνισε ότι η διοίκηση θα πρέπει πάση θυσία να εξασφαλίσει την συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία.

Μετά τις τοποθετήσεις, υπήρξε μια ένταση στην αίθουσα καθώς από την μία η τοποθέτηση του Βουλευτή περί βοήθειας της προηγούμενης διοίκησης σε άλλον υποψήφιο βουλευτή και από την άλλη οι βολές του Χρήστου Μειντάνη κατά του Δημάρχου Γιώργου Στασινόπουλου δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα που παρ΄΄ ολίγον να τινάξουν την συνέλευση στον αέρα! Για αρκετή ώρα η κατάσταση είχε ξεφύγει και με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση εκτονώθηκε μόνο που αρκετός κόσμος είχε αποχωρήσει. Για αρκετά θέματα τοποθετήθηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας όπως ο Μάκης Πυλαρινός, ο Αλέκος Θεριανός, ο Νίκος Γκλαβάς, ο Δημήτρης Γεωργούλης, ο Γιώργος Μοθωναίος, ο Κώστας Πλέσσας, ο Διονύσιος Βυθούλκας,  ο Μπάμπης Ξάνθος και η κα Ροδούλα Σπινθάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.