Το νησί της Ζακύνθου ποδοσφαιρικά ζει μεγάλες στιγμές καθώς δύο ομάδες το εκπροσωπούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες (Β, Γ Εθνική) με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και τον Ζακυνθιακό.

Οι απ’ έξω απ΄ το νησί νομίζουν ότι οι δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα μαζί! Δεν είναι και λίγο μια σταλιά νησάκι να έχει ομάδες σε μεγάλες κατηγορίες! Στην ΕΠΟ στην ΕΠΑΕ στα αθλητικά σάιτ, στις αθλητικές εφημερίδες κουβεντιάζονται-γράφονται καθημερινά ειδήσεις που αφορούν τις δύο αυτές ομάδες.

Εντός των «τειχών» βέβαια το ποδόσφαιρο σε επίπεδο φιλοσοφίας και κουλτούρας βρίσκεται στην εποχή του Μεσαίωνα αφού η εσωστρέφεια και η στενομυαλιά κάποιων οδηγεί τις καταστάσεις σε πισογύρισμα πολλών δεκαετιών! Το ποδόσφαιρο τρέχει με απίστευτη ταχύτητα στον παγκόσμιο χάρτη και εδώ στο νησί κάποιοι ‘έχουν κλείσει αυτιά και μάτια μη θέλοντας να καταλάβουν ότι ζούμε στο 2014 και όχι στην δεκαετία του 70’!

Οι δύο ομάδες (ΑΠΣ –Ζακυνθιακός) βρίσκονται στο τελικό στάδιο του μονταρίσματος ενόψει των πρωταθλημάτων Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να κάνουν συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια για να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό.

Δυστυχώς από πολλές αλυσιδωτές καταστάσεις και οι δύο έμειναν αυτό το Σαβ/κο χωρίς αντίπαλο! Δεν θα γράψω τι έγινε και τι έφταιξε. Θα αναρωτηθώ σαν άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο και θέλει οι Ζακυνθινές ομάδες να φτάσουν ακόμη ψηλότερα.

Γιατί μεταξύ τους οι δύο ομάδες δεν μπορούν να κάνουν φιλικό και μέσα από αυτό να βρουν το σωστό δρόμο; Τι είναι αυτό που κρατά «δέσμιο» το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο; Ποιοι είναι αυτοί που αρνούνται πεισματικά στο να μη γίνει αγώνας ; ποιοι καθορίζουν τις εξελίξεις και «πνίγουν» κάτι που θα ωφελούσε το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο;

Πολλά τα ερωτήματα! Δεν θα σταθώ αν οι δύο ομάδες έχουν διαφορές ή αν τους χωρίζει ένα μεγάλο χάσμα. Θέλω να ρωτήσω,  για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος ποιος είναι ο αντίπαλος ο Ζακυνθιακός ή οι ομάδες του Βορείου Ομίλου της Β΄ Εθνικής; Για τον Ζακυνθιακό ποιος είναι ο αντίπαλος ο ΑΠΣ ή οι ομάδες του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής; Απλά πράγματα και κατανοητά.

Οι δύο αυτές ομάδες ήδη έπρεπε να έχουν κάνει όχι ένα αλλά πολλά φιλικά, αντί αυτού ζουν ξένοι στο ίδιο μέρος! Όσοι έχουν «ανοικτό» μυαλό (και είναι οι πολλοί) γελάνε με τα καμώματα και τις ιδιοτροπίες κάποιων που βάζουν “τρικλοποδιές” στην προσπάθεια αυτή. Δεν νομίζω ότι τα χρήματα ξεχειλίζουν από τις τσέπες που προέδρου του ΑΠΣ Στέλιου Γούναρη η του προέδρου του Ζακυνθιακού Διον.Κορωνιού!

Ενας συνάδελφος δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ Β΄ και Γ΄ Εθνικής μου είπε ότι είναι ευτύχημα που έχετε δύο ομάδες στο νησί σε υψηλό επίπεδο και θα μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν φιλικά μεταξύ τους! Που να ήξερε τι πραγματικά συμβαίνει!

Οι δύο καταξιωμένοι προπονητές Ντάνι Ακίνο και Σάββας Καρυπίδης με τα επιτελεία τους κάνουν υποδειγματικά την δουλειά τους και μένουν έξω από το θέατρο του παραλόγου γιατί απλά ζουν στο 2014 και όχι δεκαετίες πίσω!

Δημήτρης Πέττας

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.