Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ρυθμό» της ελληνικής ομογένειας στη Μελβούρνη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τεταμένες σχέσεις του με τον Σταύρο Κοντονή, στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, στον τελικό Κυπέλλου, στη διαιτησία και τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ομογένεια της Αυστραλίας:

“Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Αυστραλία. Είχα ξαναέρθει το 2006 πάλι με την Εθνική. Ξέρω λοιπόν τι σημαίνει η φιλοξενία και το αγκάλιασμα από τους ομογενείς της Αυστραλίας. Τα έλεγα και στα άλλα μέλη της αποστολής, οι οποίοι έχουν μείνει άναυδοι από όσα βλέπουν εδώ. Στη Μελβούρνη υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού. Οι ομογενείς διψούν να δουν την Εθνική Ομάδα. Όπως είπα χθες στην ελληνική κοινότητα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα ερχόμαστε, όποτε υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες, για να τονώνουμε το φρόνημα των Ελλήνων. Είδα ένα μικρό κοριτσάκι χθες στην εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας, να ζει τον παλμό, να λέει είμαι Ελληνίδα και ότι θα πάει να δει το παιχνίδι”.

Για το δεύτερο παιχνίδι στη Μελβούρνη, που αρχικά δεν είχε οριστεί:

“Στις εκλογές της FIFA μίλησα με τον ομόλογο μου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και του είπα ότι πρέπει να γίνει ένα παιχνίδι και στην Μελβούρνη. Να μην το βλέπουμε μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και πολιτισμικά. Έτσι ενώ είχε προγραμματιστεί το πρώτο παιχνίδι στο Σίδνεϊ, ορίστηκε και δεύτερο στη Μελβούρνη. Ανταποκρινόμαστε στην αγάπη που μας δείχνουν οι ομογενείς”.

Για τις σχέσεις της ΕΠΟ με την Κυβέρνηση:

“Οι Κυβερνήσεις είναι καλό να συνεργάζονται με την Ομοσπονδία. Δυστυχώς η θητεία μου είναι ταυτόχρονη με του κ. Κοντονή. Έχω εμπειρία από 10 υφυπουργούς από το 1997 που είμαι στην ΕΠΟ. Όλοι προσπαθούσαν να επέμβουν στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι πολιτική, είναι παιχνίδι. Υπάρχουν κανόνες της UEFA και της FIFA, που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε. Με την έλευση του κ. Κοντονή άρχισε διένεξη, καθώς προσπάθησε να επιβάλει τα θέλω του στο ποδόσφαιρο και έτσι είχαμε τη σύγκρουση με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Οι 211 χώρες στον κόσμο, που είναι μέλη της FIFA, όποιο πολίτευμα και να έχουν είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν τους κανονισμούς της Συνομοσπονδίας. Φαίνεται ότι ο κ. Κοντονής δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό. Η FIFA μας έδωσε μια ευκαιρία, ελπίζω να μην επιμένει ο κ. υφυπουργός στη στάση του, γιατί τα σύνορα μας θα κλείσουν. Θα μας πουν «παίξτε μόνοι σας»”.

Για τον τελικό του Κυπέλλου:

“Έστειλα επισήμως ενημερωτικό σημείωμα σε όλους τους αρμοδίους, για το τι συνέβη σε αυτό τον αγώνα. Είναι για να λυπάται κανείς και δεν πρέπει να ξαναγίνει τελικός κεκλεισμένων των θυρών. Ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως είναι σε όλο τον κόσμο. Είχαμε συνεχείς παλινωδίες από την Κυβέρνηση, αλλά τελικά αποφασίσαμε να δώσουμε μια λύση για να γίνει ο τελικός, έστω με αυτό τον τρόπο, για να μην αποβληθούμε από το διεθνές ποδόσφαιρο, όπως κινδυνεύαμε αν δεν γινόταν”.

Για την κριτική που δέχεται από ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ:

“Δεν έχω κρυφτεί στη ζωή μου ποτέ. Υπάρχουν συμφέροντα στο ποδόσφαιρο. Εμείς οφείλουμε να υπηρετήσουμε τόσο το ερασιτεχνικό, όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό που συμβαίνει με κάποια Μέσα είναι τραγικό. Προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά δεν θα πετύχουν αυτό που προσπαθούν. Όλα αυτά γίνονται επειδή έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο. Η ευγένεια μου δεν μου επιτρέπει να πω περισσότερα. Είμαι από τους ανθρώπους που κοιτάζουν μπροστά. Θα προσπαθήσω και μέσα από την προσπάθεια θα έρθουν αποτελέσματα. Οι αναγνώστες ας είναι προσεκτικοί και να βλέπουν τη σκοπιμότητα πίσω από κάποια πράγματα που γράφονται. Ας ψάξουν στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού”.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ:

“Η ΕΠΟ είναι τριτοβάθμιο όργανο, μέλη μας είναι οι Ενώσεις σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, οι διοικήσεις των οποίων προκύπτουν από τα σωματεία. Αν ψήφιζαν τα ερασιτεχνικά σωματεία απ’ ευθείας για την Ομοσπονδία, δεν θα τελειώναμε ποτέ. Δεν θα γίνονταν ποτέ εκλογές. Για να καταλάβετε 54 άνθρωποι ψηφίζουν για την UEFA και 211 άνθρωποι ψηφίζουν για την ηγεσία της FIFA. Εμείς στη ΕΠΟ διευρύναμε τον αριθμό για να μην μπορεί να μας πει ότι είμαστε ένα κλειστό κλαμπ”.

Για τη διαιτησία:

“Μετά τον τελικό του Champions League στο Μιλάνο, συνάντησα κάποιους Έλληνες στο αεροδρόμιο. Συζητούσαμε για τη διαιτησία. Τους ρώτησα: είδατε το γκολ; Ήταν οφσάιντ μου είπαν. Είδατε να διαμαρτυρηθεί κανένας; Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Λάθη κάνουν και οι προπονητές, λάθη κάνουν οι παίκτες, λάθη κάνουν και οι διαιτητές. Εγώ ως Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ορίζω διαιτητές, δεν έχουμε δικτατορία στο ποδόσφαιρο. Εμείς ως διοίκηση ορίζουμε τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΚΕΔ. Και εκεί γίνονται αλλαγές αναζητώντας το καλύτερο. Δεν πιστεύω ότι γίνονται περισσότερα διαιτητικά λάθη στην Ελλάδα. Αλλού δεν αναδεικνύονται αυτά τα λάθη από τα ΜΜΕ, όσο στην Ελλάδα. Όλοι κάνουμε κριτική ας το κάνουμε με κόσμιο τρόπο. Η δουλειά της Πολιτείας είναι να απομακρύνει αυτούς τους μεμονωμένους που δεν είναι κόσμιοι από τα ελληνικά γήπεδα. Εγώ δεν είμαι αστυνομικός για να το κάνω”.

Για τον Κλάουντιο Ρανιέρι:

“Ο κ. Ρανιέρι, αν έκανε αυτό που του αναθέσαμε στην Ελλάδα, να είναι προπονητής, μόνο αυτός, θα είχε επιτύχει. Θα έπρεπε να αναλάβει προσωπικά όλη την προσπάθεια για να οργανώσει την Εθνική Ομάδα. Δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Το είδε επιφανειακά. Συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, ώστε να μην καταφέρουμε να προκριθούμε σε ένα πολύ εύκολο όμιλο. Μετά πήγε στη Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα, γιατί εκεί φαίνεται ότι ό,τι έκανε το έκανε μόνος του. Εδώ είχε αρκετούς αυλικούς. Και μόνο ότι πέρασαν 50 ποδοσφαιριστές από την Εθνική σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αυτό λέει πολλά”.

soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.