Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, παραχώρησε απολογιστική της θητείας του συνέντευξη στη “Δίκη στο Open”.

Μεταξύ άλλων είπε:-

Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου με τον κ. Αυγενάκη. Παρεμβαίνει άκομψα και ωμά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. (…) Τα κωλύματα δεν είναι αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ως νομικό με αγγίζει αρνητικά η αναδρομικότητα (σ.σ. της τροπολογίας για τα κωλύματα στις εκλογές των ομοσπονδιών). Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κώλυμα του Ζαγοράκη (σ.σ. επειδή είναι ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ). Αυτά είναι κατάλοιπα του παρελθόντος.

-Θεωρώ την εκλογή Ζαγοράκη δεδομένη. Θεωρώ ότι θα πετύχει. Αυτό που του είπα είναι ότι θα πρέπει να έχει ελαστικό στομάχι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου είναι η τοξικότητα, που θα πρέπει να εκτονωθεί και να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα με τον “Ζαγόρ” είναι ότι δεν θα έχει τόσο χρόνο. Πιστεύω ότι δεν θα ενδώσει σε κομματικές πιέσεις.

-Δεν αντέχω την παρανομία, δεν θα μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Λένε ότι δεν έσπασα αυγά. Τώρα που αποχωρώ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με το Νικολάκη τον Τζώρτζογλου. Το στερεότυπο ενός χαρακτήρα και η επανάληψη ιδίως πραγμάτων κάποια στιγμή καταντάει γραφικότητα. Μου λένε «δεν έσπασες αυγά». Τι υπονοούν; Αν αυτό έχει να κάνει με το low profile μου, έχω τα επιχειρήματα μου, δεν είμαι από τους ανθρώπους που φωνάζουν. Είναι τέτοια η τοξικότητα που δεν μπορείς να κάνεις ορισμένα πράγματα. Κάποια στιγμή υπήρξα και μειοψηφία στην Ε.Ε. Όχι πολλές φορές. Kάποια πράγματα δεν τα επιτρέπει το σύστημα των αξιών μου.

-Με τρεις που αναφέρατε (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) οι σχέσεις μου ήταν καλές. Όχι με τον κ. Μαρινάκη. Διαφώνησα και με τους τρεις. Και με τον Σαββίδη. Δεν μπορώ να ενδίδω σε παράνομα πράγματα, δεν μου ζήτησαν τίποτα παράνομο.

-Με τον Μαρινάκη συναντήθηκα μια φορά στην αρχή της θητείας μου και μια στη συνάντηση των Big-4. Εγώ είμαι ευγενικός, ο Μαρινάκης δεν ήταν ευγενικός στη συνάντηση των Big-4 με τη FIFA και την UEFA, για να μην πω κάποιο άλλο χαρακτηρισμό. Είπε προσβλητικά πράγματα, ότι θα πάω φυλακή. Για πείτε, γιατί θα πάω φυλακή; Εκεί έκλεισα τα χαρτιά μου και η συζήτηση σταμάτησε. Την πρώτη φορά που τον είδα σε αγώνα της Εθνικής ήταν ευγενικός, είχαμε χαλαρή συζήτηση για περίπου 15 λεπτά. Δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να κάνω κακό, δεν πήγα εκεί για να κάνω κακό. Αυτή η διοίκηση δεν έτυχε εξ’ αρχής της υποστήριξης του Ολυμπιακού. Ο μακαρίτης Σάββας Θεοδωρίδης δήλωνε ότι ο μόνος σοβαρός στην ΕΠΟ είναι ο Γραμμένος και μετά διάβαζα διάφορα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί…

-Δεν έχω μάθει να παραιτούμαι, να το βάζω στα πόδια. Έχω μάθει να μάχομαι μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, η απόφαση μου να μην συνεχίσω στην ΕΠΟ, που δεν ξέρω αν θα εκλεγόμουν, ελήφθη προ 22 μηνών. Είπα θα τελειώσω τη θητεία μου και μετά τέλος. Ο φάκελος με τη σφαίρα που δέχθηκα δεν με φόβισε, ταλαιπώρησε λίγο το περιβάλλον μου, δεν φοβήθηκα από τη σφαίρα. Η ζωή μου άλλαξε από την έλευση μου στην ΕΠΟ.

-Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο κ. Αυγενάκης κατάργησε την αμοιβή του προέδρου της ΕΠΟ. Ήταν κάτι που είχαν ζητήσει να υπάρχει η FIFA και η UEFA

.-Απ’ όσο γνωρίζω η Ξάνθη δεν άσκησε το ένδικο μέσο στο CAS (σ.σ. για την αρχική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση πολυιδιοκτήσιας με τον ΠΑΟΚ). Είναι άδικο αυτό που υπέστη η Ξάνθη με βάση την απόφαση αλλά στη δικονομία θα πρέπει να ακολουθείς κάποιους κανόνες. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS»

.-Από τη στιγμή που η ΕΕΑ διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι ανεξάρτητη. Θα πρέπει τα μέλη της να ορίζονται με διάφανη διαδικασία μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων. Έβγαλε ένα πόρισμα που καταρρίφθηκε στο CAS.-FIFA και UEFA εκτιμούν ότι υπάρχει παράβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και στα καταστατικά τους. Ο κ. Αυγενάκης θεωρεί ότι μπορεί να παρεμβαίνει ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει την πολιτική της κυβέρνησης.

-Ταλαιπωρήθηκα πολύ αλλά δεν μετάνιωσα (σ.σ. για την παρουσία του στην ΕΠΟ). Έγινα σοφότερος και απέκτησα ελαστικότητα στο στομάχι.

-Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν καταφέραμε να φέρουμε τους τέσσερις μεγάλους στο ίδιο τραπέζι. Μου το είχε πει ο Ινφαντίνο στην πρώτη συνάντησή μας ότι ένα πρόβλημα έχεις και αυτό είναι να φέρει τους τέσσερις μεγάλους του ίδιο τραπέζι.

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.