Πέρασαν ομόφωνα από τη ΓΣ της ΕΠΟ το ποσοστό υπέρ των ΕΠΣ από την έκδοση δελτίων να διαμορφωθεί σε 80%-20% υπέρ και να δίνεται σε κάθε ΕΠΣ ετήσιας τακτική επιχορήγηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, κατά την ομιλία του ανέφερε τα εξής: “Όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα ποσοστά των δελτίων είναι η κύρια πηγή εσόδων των Ε.Π.Σ., ενώ δεν συγκαταλέγονται ως κύρια πηγή εσόδων της Ομοσπονδίας. Προτείνουμε το ποσοστό των δελτίων να διαμορφωθεί σε 80% υπέρ Ε.Π.Σ. και 20 % υπέρ Ε.Π.Ο. Με τη διαμόρφωση αυτή θα έχουμε μία ικανοποιητική και δίκαιη πηγή εσόδων ανά Ε.Π.Σ. και εάν θέλουμε να το δούμε αναλογιστικά, η διαφορά του ποσοστού στο σύνολο των Ε.Π.Σ. δεν θα ξεπερνά στο σύνολό της το ποσό των 500.000,00 €, περίπου.

Να υπάρξει επιτέλους σταθερή τακτική επιχορήγηση προς όλες τις Ε.Π.Σ., ίση με την ικανοποίηση των εξόδων της μικρότερης ‘ Ένωσης της Ομοσπονδίας (20.000,00 – 30.000,00 €) και να καταβάλλεται ετησίως η ίδια επιχορήγηση προς όλες τι τις Ενώσεις. Το ποσοστό 3% από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να καταβάλλεται μέσω του βελτιωμένου προγράμματος «Επίσκυρος», που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί.

Ετσι θα έχουμε μια δίκαιη κατανομή του ποσού που θα προκύπτει από το 3%, ανάλογα με τις δράσεις της κάθε ‘Ενωσης, το προσωπικό, τον αριθμό των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα κλπ. .Να απαιτηθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η δέσμευση που πήρε σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση περί καταβολής της διαφοράς του 4% που προκύπτει από τη μείωση της υποχρέωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (από 5% σε 1%) προς την Ομοσπονδία.

Και επειδή η απ’ευθείας καταβολή του ποσού αυτού δεν είναι δυνατή προς τις Ε.Π.Σ., να γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας με διαφανείς διαδικασίες, με τη δημιουργία επιτροπής που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των Ε.Π.Σ., της Super League και της Ε.Π.Ο. Το έσοδο αυτό μπορεί να διαμοιραστεί στις Ε.Π.Σ. μέσω του προγράμματος «Επίσκυpos».

Όσον αφορά τις οφειλές των ΕΠΣ προς την ΕΠΟ και αντίστροφα ο Σάββας Δημητριάδης είπε: Το 2009, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, διαγράφηκαν χρέη της Ε.Π.Ο. προς τις Ενώσεις (η Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είχε να εισπράξει 824.536 €). Κάτι ανάλογο θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει και σήμερα, με τη διαγραφή των οφειλών των Ε.Π.Σ. προς την Ε.Π.Ο.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να απαλειφθούν τα χρέη των Ε.Π.Σ. σε ποσοστό που θα αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο., λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2009 μέχρι το 2017 οι Ενώσεις δεν λάμβαναν τακτική επιχορήγηση. Το ποσοστό αυτό να μην ξεπερνά το 50% των οφειλών και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού είτε από τις Ε.Π.Σ. προς την Ε.Π.Ο., είτε από την Ε.Π.Ο. προς τις Ε.Π.Σ. να γίνει σε βάθος 20ετίας.Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει μείνει αβοήθητο. Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές αρκεί να υπάρχει θέληση και βοήθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.