Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, νέων ανδρών-νέων γυναικών.

Όπως το 2022 στο Ηράκλειο, έτσι και το 2023 στη Γαλλία, η Εθνική Ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χώρα, με 26 χρυσά,  22 αργυρά και 34  χάλκινα. Με συνολική συγκομιδή, 82 μετάλλια! Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας όχι μόνο αποτελεί την πρώτη δύναμη στο ευρωπαϊκό Ζίου Ζίτσου, αλλά παράλληλα διατήρησε τα ποιοτικά και αριθμητικά αγωνιστικά της στοιχεία, καθώς το 2022 και το 2023 κατέκτησε τον ίδιο αριθμό χρυσών μεταλλίων (26), με περίπου ίδιο αριθμό συμμετοχών. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 27 χώρες,  με 870 συμμετοχές αθλητών-τριων.  Θυμίζουμε ότι Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο ιθύνων νους του Ζακυνθινού σωματείου «Απολλοφάνους Φιλόξενος» Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (στο κέντρο της φωτογραφίας).

Η Αγγελική Κόκλα κρατώντας το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε

Ασημένιο μετάλλιο για την Αγγελική Κόκλα

Με ένα ασημένιο μετάλλιο και τη δεύτερη θέση της Αγγελικής Κόκλα (φωτό) επέστρεψε στη Ζάκυνθο η αποστολή του Απολλοφάνους Φιλόξενου, η οποία έλαβε μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερκίν της Γαλλίας. Οι άλλοι δυο αθλητές (Έλενα Στεφανοπούλου- Αλέξανδρος Στεφανόπουλος) λόγω της απειρίας τους από διεθνείς διοργανώσεις δε βρέθηκαν στα μετάλλια. 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.