Η διαμαρτυρία και η απαίτηση του ΑΝΟΖ για Κολυμβητήριο εδώ και τώρα στην Ζάκυνθο προξένησε το ενδιαφέρον της μεγάλης Αθλητικής ιστοσελίδας “Gazzettagr” που με αφορμή το πανό που σήκωσαν οι φίλοι του ΑΝΟ Ζακύνθου στις κερκίδες του κολυμβητήριου “Πεπανός” για το 22ο Κύπελλο Χριστουγέννων η συνάδελφος Αργυρώ Γιαννουδάκη έκανε ειδικό ρεπορτάζ για το “καυτό” θέμα που αναζητεί την λύση του στο νησί της Ζακύνθου

 

Αναλυτικά αυτά που έγραψε η συνάδελφος Αργυρώ Γιαννακουδάκη στο Gazzetta.gr

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρόσφατο 22ο Κύπελλο Χριστουγέννων, που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο «Πεπανός» της Πάτρας, ο ΑΝΟΖ κατέκτησε συνολικά 9 μετάλλια.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΑΝΟΖ, Σωτήρη Παπαδόγγονα ο οποίος τόνισε: «Ο ΑΝΟΖ είναι ένας ιστορικός όμιλος που μετρά 25 χρόνια ζωής. Τα πρώτα χρόνια οι αθλητές μας προπονούνταν στη θάλασσα, ενώ πια η εναλλακτική λύση που έχουμε είναι μία ιδιωτική πισίνα διαστάσεων 15×7 μ. Φυσικά, έχουμε καταντήσει να λέμε και πάλι καλά που υπάρχει και αυτή.
Τα τελευταία 7 χρόνια έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς Δημαρχία, Περιφέρεια και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα. Το σλόγκαν μας πλέον είναι «υποσχέσεις έχουμε, μετάλλια έχουμε, κολυμβητήριο δεν έχουμε» και το πανό με το σχετικό μήνυμα θα μας ακολουθεί και θα ξεδιπλώνεται σε κάθε αγώνα που θα μετέχουν οι αθλητές μας.

Πραγματικά έχουμε κουραστεί με τις υποσχέσεις, είναι σαφές ότι αν υπήρχε βούληση όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα θα είχαμε κολυμβητήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Δημάρχου, Χαρδιαλιά στο Βύρωνα, ο οποίος την τελευταία ημέρα της θητείας του εγκαινίασε το καινούριο δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού το 60% της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του καλύπτεται από την ηλιακή ενέργεια.

Αρκεί να αναφέρω ότι μελέτες για την κατασκευή του κολυμβητηρίου έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν από γονείς αθλητών, ενώ οι εκκλησία έχει παραχωρήσει εκτάσεις για το σκοπό αυτό. Ουδείς όμως, δεν είχε την πολιτική βούληση να δώσει το αυτονόητο στο νησί μας.

Γνωρίζουμε την οικονομική δυσχέρεια και φυσικά δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις, δεν ζητάμε 50άρα πισίνα. Το αίτημα μας είναι μία κλειστή 25άρα πισίνα.
Γεγονός είναι ότι στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ υπήρχε πρόβλεψη για κατασκευή ενός κολυμβητηρίου (ενός εκ των 12 κολυμβητηρίων που επρόκειτο να κατασκευαστούν σε όλη την Ελλάδα) στη Ζάκυνθο. Όμως, αν και αρχικά χαιρετήσαμε την ιδέα, με δεδομένο ότι σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση, δηλαδή προσθήκη στέγης, δηλώνουμε ότι δεν μας κάνει.

Ο λόγος είναι ότι στα Επτάνησα οι βροχές διαρκούν 5 μήνες το χρόνο και ως εκ τούτου το διάστημα αυτό οι προπονήσεις θα ήταν αδύνατες. Είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε με κάθε τρόπο για να πετύχουμε το στόχο μας».

Σίγουρα το αίτημα του ΑΝΟΖ είναι δίκαιο, ωστόσο προκαλεί θλίψη, αφού έρχεται ως επιτακτικό σε μία περίοδο που σχεδόν το 90% των κολυμβητηρίων κινδυνεύει να κλείσει λόγω μη ανανέωσης των προσωρινών αδειών.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.