Την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό.

Το αθλητικό νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό και είναι χαρακτηριστικό πως η διαβούλευσή του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η βασική διαφωνία όσον αφορά στα αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα, προκύπτει στην αναδιάρθρωση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Το αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της Football League και τη συγχώνευσή της με τη Super League 2, αλλά σε αυτό το θέμα διαφωνούν οι ομάδες της SL2 και μάλιστα ζήτησαν αυτή η συγχώνευση να μην ισχύσει, αφότου το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση.

Ο Αυγενάκης πάντως, σε δηλώσεις που έχει κάνει έκτοτε, εμμέσως πλην σαφώς επιμένει στην κατάργηση της Football League και εδώ μπαίνει ένα θέμα για το τι θα ισχύσει τελικά. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως θα «επικρατήσει» ο νόμος του κράτους –εφόσον ψηφιστεί- και η συγχώνευση των δύο κατηγοριών θα γίνει κανονικά. Το πράγμα ωστόσο περιπλέκεται περισσότερο, διότι όπως ειπώθηκε στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και πιθανόν κι άλλες ομάδες της Super League 1 θέλουν να δημιουργήσουν Β’ ομάδες και να τις τοποθετήσουν από την αμέσως επόμενη περίοδο στη SL2.

Αν υλοποιηθεί και το σχέδιο των Β’ ομάδων, τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο αριθμητικά πρωτάθλημα, αν και ο Αυγενάκης έχει βάλει προϋποθέσεις συμμετοχής, με πιο σημαντική το μετοχικό κεφάλαιο. Σε κάθε περίπτωση μένει να δούμε τελικά τι θα ισχύσει.

Πηγή: SoccerPlus

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.