Αισίως… φτάσαμε στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και φυσικά αναφερόμαστε στον 3ο όμιλο αυτής. Σε αυτό τον όμιλο όπου αγωνίζεται η ομάδα της Ζακύνθου, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Οι λέξεις στο πληκτρολόγιο γράφονται με μεγάλη δυσκολία, διότι η ανείπωτη τραγωδία με τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και Συρία, συγκλονίζει τους πάντες! Το αίμα στην κυριολεξία έχει “παγώσει” και οι σκέψεις που πρέπει να αποτυπωθούν στο χαρτί ή στην οθόνη ενός κινητού ή υπολογιστή, είναι συγκεχυμένες, διότι ο ανθρώπινος πόνος κυριαρχεί αυτών των ζητημάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι,  ότι αυτές τις στιγμές αισθάνομαι τόσο μικρός και σοκαρισμένος ταυτόχρονα από την οργή της φύσης. Όμως πρέπει να προχωρήσουμε, να ξαναβρούμε τους βηματισμούς μας και να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο και φυσικά την δική μας εκπρόσωπο έξω από το νησί, ομάδα της Ζακύνθου.

Πριν μπούμε στα ενδότερα της βαθμολογικής κατάστασης, είναι καλό να επισημάνουμε μερικά πράγματα που όλοι τα βλέπουμε αλλά κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά. Μιλάω για την “τοξικότητα” που έχει δημιουργηθεί ακόμα και στα κύτταρα αυτής της ομάδας!  Τοξικότητα που καλά κρατεί από την ημέρα που άλλαξε χέρια η ομάδα. Ένα κλίμα που είναι άκρως δηλητηριασμένο και δυστυχώς γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς κανείς ωστόσο να μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη!  

Ότι και να συμβεί, κερδίσει ή χάσει η ομάδα, συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα!  Ο Διχασμός είναι σε πλήρη εξέλιξη!!! Διχασμός που μόνο κακό μπορεί να κάνει σε αυτό το ταλαιπωρημένο σωματείο που προσπαθεί να πιαστεί από κάπου και να σώσει την φετινή χρονιά. Από την μία πλευρά η διοίκηση, που πραγματικά έχει πέσει στα “βαθιά” και προσπαθεί να “κολυμπήσει” και από την άλλη, οι κριτικοί του καναπέ που έχουν όμως το δικαίωμα αυτό!  Δικαίωμα που πηγάζει από την Δημοκρατία μας. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά.

Οι άνθρωποι της διοίκησης, έχουν την ευθύνη του “διοικείν”… Θα πρέπει να διοικήσουν, θα πρέπει να κοιτάξουν να πάνε το “πλοίο σε ασφαλή νερά”. Πραγματικά… μοχθούν νυχθημερόν για το καλό της ομάδας. Όμως,  “χάνονται κάπου στη μετάφραση” και μπαίνουν σε ένα “φαύλο κύκλο” αντιπαράθεσης και δεν μπορούν να βγουν από αυτόν. Από τις μεγάλες δηλώσεις του Φθινοπώρου περί αποτυχίας της 2ης θέσης, στο σήμερα και στην ζώνη του υποβιβασμού.  Επίσης,  εν καιρό Δημοκρατίας,  παρατηρούνται φαινόμενα που μας πάνε πίσω σε αλήστου μνήμες εποχές λογοκρισίας που καμιά διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια από ιδρύσεως του συλλόγου δεν τα είχε κάνει!!!

Ένας μεγάλος παράγοντας που συντελεί στο “να ρίχνει νερό στο μύλο” της αντιπαράθεσης είναι πλέον τα σόσιαλ μέντια, εκεί όπου ο κάθε φίλος, οπαδός η ακόμα και άσχετος με το αντικείμενο μπορεί να εκφέρει άποψη και να στοχοποιήσει ανθρώπους με αξιοπρέπεια. Και αυτό συμβαίνει, διότι έχει χαθεί το μέτρο γενικά! Έχει χαθεί το μέτρο στην κοινωνία μας, έχει χαθεί ο δημόσιος διάλογος, η τεκμηρίωση μιας άποψης μέσα από την πραγματικότητα. Άλλοι στοχοποιούνται επειδή εκφέρουν διαφορετικές απόψεις από αυτές που εκφράζει η διοίκηση. Στοχοποιούνται μέσα από τα σόσιαλ μέντια με έναν τρόπο που θίγει την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Φαινόμενα που καθημερινά γίνονται  πιο εμφανή και πραγματικά είναι λυπηρά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει έντονη κριτική στην διοίκηση που καμία σχέση δεν έχει με την σωστή και αντικειμενική κριτική που πρέπει να γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να δουν πότε θα ηττηθεί η ομάδα για να βγουν και να γράψουν οπουδήποτε!  Τα…  χίλια μύρια προς αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι αυτής της ομάδας.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν ήρθαν με το έτσι θέλω στον σύλλογο. Δεν επέβαλλαν κανενού είδους πραξικόπημα. Πήραν την ομάδα μετά από απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης από την στιγμή που δεν είχε βρεθεί κάποιος άλλος “πρίγκιπας πάνω σε άσπρο άλογο” και μετά από παραίτηση του μεγάλου διοικητικού ηγέτη Στέλιου Γούναρη και του συνεργάτη του Διονύσιου Κορωνιού. Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε!

Η αλήθεια είναι ότι η κριτική την οποία δέχονται οι άνθρωποι της διοίκησης, αρκετές φορές είναι ισοπεδωτική, χωρίς ηθικούς φραγμούς αρκετοί προσπαθούν να βγάλουν από τις “ράγες το τρένο”, γνωρίζοντας ότι δεν θέλει και πολύ να εκτροχιαστεί! Βέβαια από την αρχή πήγε στραβά η όλη κατάσταση, λάθη επί λαθών και εν μέσω θέρους οι μάχες των χαρακωμάτων.  

Και τέλος, ανάμεσα σε αυτά τα “διασταυρούμενα πυρά”, είναι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο. Είναι ο κάθε αγνός φίλαθλος της ομάδας, είναι η κάθε αγνή φίλαθλος που θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, θέλει να βλέπει την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος να βγαίνει νικήτρια. Οι χιλιάδες αυτού το κόσμου που είναι η “κινητήριος” δύναμη, δεν θέλουν αντιπαραθέσεις. Θέλουν την ομάδα να κάνει το νησί υπερήφανο, θέλουν τον σύλλογο να βγει από την εσωστρέφεια και να προχωρήσει μπροστά.

Εκτός από την παραμονή, το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης είναι να ενώσει όλα αυτά τα κομμάτια του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η διοίκηση να δει το πρόβλημα. Να μην “στρουθοκαμηλίζει” και να μην βλέπει παντού εχθρούς. Αν μπει στην λογική ότι όλα καλώς βαίνουν, πολύ φοβάμαι ότι θα χάσει τη μάχη που δίνει. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, προχθές η ομάδα πέτυχε μια σπουδαία και ανέλπιστη νίκη επί του πρωτοπόρου ΑΟ Υπάτου στο γήπεδο του Μαχαιράδου. Η Ζάκυνθος πήρε το πολύτιμό τρίποντο αλλά παρέμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που αναδεικνύει την δεινή θέση που βρίσκεται ο ιστορικός σύλλογος. Η νίκη αναμφίβολα ήταν μεγάλη και ήρθε μετά από μια μεγάλη κατάθεση ψυχής από τους παίκτες και από τον προπονητή.

Όμως, για να μπορέσει η ομάδα να βγει από αυτή την δύσκολη θέση, απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους. Το παιχνίδι της Κυριακής εντός έδρας με τον Αστέρα Πετριτή είναι ο τελικός των τελικών! Δεν χωρά αμφιβολία περί αυτού! Η Ζάκυνθος, για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή θα πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση όλων γύρω από την ομάδα. Ο κόσμος να δώσει βροντερών παρών και όχι οι 150 που βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο του Μαχαιράδου.

Δυστυχώς, η Ζάκυνθος πρέπει να κυνηγά, τώρα τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού αλλά και να κρατήσει κάτω από αυτή τις υπόλοιπες ομάδες. Απόλλων Πάργας (16), ΑΟ Τρίκαλα (18) και Αστέρας Πετριτή (18) είναι οι ομάδες που θα πρέπει να κυνηγήσει η Ζάκυνθος των 13 βαθμών. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει την Κυριακή να κερδίσει τον Αστέρα Πετριτή, να μειώσει την διαφορά από τους “Φαίακες”  στους 2 και να είναι τυχερή να βρεθεί ακόμα και πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα ικανοποιεί την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Τέλος, από αυτή την φετινή ιστορία του ΑΠΣ Ζάκυνθος, θα πρέπει να βγούμε όλοι σοφότεροι. Δεν περισσεύει κανείς και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν άπαντες/ Και οι άπαντες θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.