Το σπουδαίο διπλό επί του 2ου στην βαθμολογία Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην παρούσα χρονική στιγμή στην ομάδα της Ζακύνθου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται (!!!).  Η Ζάκυνθος πέρασε μια μεγάλη παρατεταμένη αγωνιστική δοκιμασία τις τελευταίες 6 αγωνιστικές με μικρά βαθμολογικά οφέλη.

Βέβαια να πούμε ότι αυτά να ανεπιτυχή αποτελέσματα, δεν κόστισαν σε αυτή την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Η “ψαλίδα” δεν έκλεισε και η ομάδα του Ιονίου έμεινε σχετικά σε απόσταση ασφαλείας με τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους. Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση στο Νέο Κεραμίδι,  έδειξε ότι αυτή η ομάδα έχει το υλικό να φτάσει και να μπει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Έτσι και αλλιώς, ο προγραμματισμός από την αρχή δεν είχε θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα αλλά τη γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Φυσικά υπήρξε η αγωνία για το αν ο σύλλογος μπορεί να κρατηθεί σε απόσταση ασφαλείας και η αγωνία αυτή, ήταν εύλογη και φυσιολογική γιατί, οι μέτριες σε μερικά παιχνίδια εμφανίσεις αλλά και τα λιγοστά βαθμολογικά οφέλη δημιούργησαν στον οργανισμό αλλά και στους φιλάθλους αυτή την αγωνία.

Το τρίποντο λοιπόν στην Κατερίνη σε συνδυασμό με το νέο τρίποντο που θα πάρει η ομάδα με τον ΠΟ Φήκης (έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα), δημιουργούν μια θετική κατάσταση στον σύλλογο. Και το κυριότερο… η ομάδα έχει μπροστά της αρκετό χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ανασυνταχτεί για το εντός έδρας παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής στο στάδιο με την Λευκίμμη.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι, ότι εκτός από την σπουδαία εμφάνιση των παικτών, θα πρέπει δώσουμε τα εύσημα και στο τεχνικό επιτελείο, σε αυτό το διάστημα,  που η ομάδα δεν μπορούσε να πάρει αποτελέσματα, κράτησε τους παίκτες ενωμένους και απερίσπαστους στο έργο τους. Ο τεχνικός του συλλόγου Στάθης Καραμαλίκης, πλέον με τον τρόπο που χειρίζεται τα παιχνίδια δείχνει ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους καταξιωμένους στον χώρο έμπειρους προπονητές. Το ότι υπάρχει ένα αμιγώς ζακυνθινό τεχνικό επιτελείο, είναι ευτύχημα για τον σύλλογο.

Επίσης,  οι “κραδασμοί” που συνέβησαν σε αυτό το διάστημα (των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων)  η διοίκηση μπόρεσε με το δικό της τρόπο να τους “απορροφήσει”. Αν και η αλήθεια είναι δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία, εν τούτοις όμως,  έβαλε το “πλοίο” σε ήρεμα νερά. Σίγουρα,  έγιναν και λάθη και παραλείψεις. Σίγουρα, η πίεση ήταν μεγάλη , διότι ο σύλλογος από μόνος του είναι μεγάλος.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσει η διοίκηση από αυτή την “περιπέτεια”… είναι ότι κράτησε εν΄ τέλει το “τιμόνι σε σταθερή πορεία”. Το μόνο που απομένει να κάνουν οι διοικούντες είναι να απλοποιήσουν την σκέψη τους, να αφουγκραστούν τις αγωνίες του κόσμου, να ακούν όλες τις απόψεις, άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές και να βλέπουν κάθε στιγμή το δάσος και όχι το δέντρο.

Και το κυριότερο, καθημερινά να γίνονται σοφότεροι. Διότι.. η εμπειρία, και όχι η γνώση, είναι ουσιαστική για να γίνει κανείς σοφός και στην παρούσα χρονική στιγμή, η διοίκηση μέσα από την εμπειρία των καλών αλλά και κακών στιγμών μπορεί να αποκτήσει την σοφία που χρειάζεται για να συνεχίσει την πορεία του συλλόγου στην ιστορία.

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι μια ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες και με πολλές “συνιστώσες”, αυτό που θέλουν όλοι είναι να βλέπουν την ομάδα και να την χαίρονται. Μια ομάδα ενωμένη,  ίσως με διαφορικές φωνές που σε καμιά περίπτωση δεν είναι κακό. Ο σύλλογος, έχει αναπτύξει δυναμική όλα αυτά τα χρόνια και εκεί πρέπει να παραμείνει, σε αυτό το επίπεδο. Οι ημέρες που διάγει ο “οργανισμός” είναι ηλιόλουστες.    

Δημήτρης Πέττας  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.