Πέντε χρόνια φυλάκιση η ποινή στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα * Ίδια ποινή και στον Γιάννη Καρρά

Μια υπόθεση που εκκρεμούσε εδώ και 20 χρόνια βγήκε στο φως της δημοσιότητας… Ο λόγος για την υπόθεση λαθρεμπορίου πετρελαίου, στην οποία εμπλέκονταν οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς.

Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε πενταετή φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι παραβάσεις αφορούν το διάστημα 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Καρράς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «directnews.gr», αμφότεροι είχαν καταφέρει να απαλλαγούν από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για τις λαθρεμπορίες. Το Δημόσιο, όμως, διεκδίκησε τα χρήματα καθώς είχαν εκδοθεί 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ’ Τελωνείο Πειραιά.

Τελικά το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απήλλαξε την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της έδρας κ. Μύτης, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις δύο πράξεις λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο. Η πρότασή του έγινε δεκτή από την πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κουλούρη επιβάλλοντας σε καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ την ημέρα και παράλληλα δόθηκε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

a-sports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.