Για άλλη μια φορά η κληρωτίδα είχε κέφια το απόγευμα της Τετάρτης στην κλήρωση των πρωταθλημάτων και κυπέλλου της ΕΠΣ Ζάκυνθου και αυτό γιατί την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας έβγαλε το ζευγάρι ΑΟ Λεβάντε-Θύελλα Αμπελοκήπων αυτό το ζευγάρι που είχε φτάσει στον περσινό τελικό του πρωταθλήματος! 

Και για την 1η φάση του Κυπέλλου το περσινό ζευγάρι του τελικού Θύελλα Αμπελοκήπων -ΑΠ Ζάκυνθος 1961 θα αγωνιστεί ξανά για το κύπελλο. Ετσι λοιπόν, οι ομάδες θα μπουν δυναμικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο τη νέα χρονιά.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/10 στο ξενοδοχείο ” Galaxy Beach Resort ” για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2023-2024. Η πλειοψηφία των παραγόντων ‘έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση που κύλησε ομαλά πλην κάποιων αντιπαραθέσεων για τις έδρες που θα αγωνίζονται κάποιες ομάδες κυρίως για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, ο εκπρόσωπος του Στέλιος Γούναρης συμφώνησε η ομάδα του να αγωνιστεί στο νέο γήπεδο του Ρομιρίου αλλά να κάνει μια προπόνηση την εβδομάδα στο γήπεδο των Αμπελοκήπων κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνες τις άλλες ομάδες που αγωνίζονται εκεί.

Από την ΕΠΣ Ζακύνθου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος. Ο πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε ότι το πρωτάθλημα της Α΄ και της Β΄ κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαβ/κο 4-5 Νοεμβρίου και αυτό γιατί θα πρέπει η Ένωση να περιμένει μερικές ομάδες που ακόμα δεν έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την ΓΓΑ. Αυτό όπως είπε θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Α΄ κατηγορίας με την συμμετοχή 8 ομάδων οι οποίες είναι οι εξής:  AO Λεβάντε, Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Τσιλιβή, ΑΟ Κατασταρίου, Φλόγα Κυψέλης. ΑΕ Αγίου Λέοντα Κοιλιωμένου, Αστέρας Μαχαιράδου και ΑΠΣ Ζάκυνθος.

H πρώτη αγωνιστική είναι η εξής:

AΠΣ Ζάκυνθος- ΑΟ Τσιλιβή

Φλόγα Κυψέλης-Αστέρας Μαχαιράδου

ΑΕ Αγίου Λέοντα-ΑΟ Κατασταρίου

ΑΟ Λεβάντε-Θύελλα Αμπελοκήπων

Στην Β΄ κατηγορία θα συμμετέχουν 8 ομάδες καθώς την τελευταία στιγμή ο Αχιλλέας Ζακύνθου δεν δήλωσε συμμετοχή. Οι ομάδες που μπήκαν στην κληρωτίδα ήταν οι εξής: AO Βασιλικού, Δόξα Πηγαδακίων, Έσπερος, Δόξα Λιθακιάς, Αστέρας Πλάνου, Απόλλων, ΑΠΣ Ζάκυνθος Β΄ και  ΑΟ Λεβάντε Β΄

Η πρώτη αγωνιστική είναι η εξής:

Aστέρας Πλάνου-ΑΟ Λεβάντε Β΄

ΑΟ Βασιλικού-Δόξα Λιθακιάς

Απόλλων- Έσπερος

ΑΠ Ζάκυνθος Β’ – Δόξα Πηγαδακίων

Για τον θεσμό του Κυπέλλου θα συμμετέχουν 13 ομάδες και αυτές είναι οι εξής:

AO Λεβάντε, Θύελλα Αμπελοκήπων, ΑΟ Τσιλιβή, ΑΟ Κατασταρίου, Φλόγα Κυψέλης. ΑΕ Αγίου Λέοντα Κοιλιωμένου, Αστέρας Μαχαιράδου ,  ΑΠΣ Ζάκυνθος, Έσπερος, Αστέρας Πλάνου, ΑΟ Βασιλικού και ο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 (Γ΄ Εθνική)

Για την πρώτη φάση του θεσμού 3 ομάδες πέρασαν ανευ αγώνα μετά από κλήρωση και αυτές είναι: Δόξα Λιθακιάς, ‘Εσπερος και ΑΟ Τσιλιβή.

Τα ζευγάρια της 1η φάσης είναι τα εξής:

1) Aστέρας Πλάνου-ΑΟ Κατασταρίου

2) ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου-Φλόγα Κυψέλης

3) Αστέρας Μαχαιράδου-ΑΟ Λεβάντε

4) ΑΟ Βασιλικού-ΑΠΣ Ζάκυνθος

5) Θύελλα Αμπελοκήπων-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.