Έπειτα από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ευρωπαϊκών Λιγκών φέρεται να επεξεργάζεται πλάνο για νέα παράταση της αγωνιστικής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των ευρωπαϊκών Λιγκών, μεταξύ των οποίων και η ελληνική Super League που είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης, συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να ανοίξει, με τις ευλογίες της FIFA και της UEFA, η αγωνιστική περιόδος έως τον Ιούλιο ώστε τα πρωταθλήματα να επαναρχίσουν ακόμα και τον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν κανονικά, εφόσον το επιτρέψει η πανδημία του κορονοϊού.

Στην περίπτωση δε χωρών που έχουν πλέι οφ όπως η ελληνική Super League θα μπορούν οι αγώνες να γίνουν όπως ορίστηκαν. Διπλοί και όχι μόνοι. Αυτό ισχύει και για τα παιχνίδια που έχουν απομείνει στο Κύπελλο καθώς και για τον τελικό του θεσμού.

Από εκεί και πέρα, η FIFA σκοπεύει να δώσει το Ok προκειμένου όσα συμβόλαια ποδοσφαιριστών λήγουν 30/6 να παραταθούν μέχρι την λήξη των πρωταθλημάτων. Για το παραπάνω, θα αναζητηθεί νομικός τρόπος να υλοποιηθεί δεδομένων και των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα υπάρχει ένα «παράθυρο» στο Άρθρο 6 (παράγραφος 2) του ΚΑΠ που δίνει τη δυνατότητα παράτασης της αγωνιστικής περιόδου και ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ως τις 10 Ιουλίου!

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει:

«Σε περίπτωση που αγώνες πρωταθλήματος δεν τελειώσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρόνου, λόγω εκκρεμοδικίας ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, ή οιουδήποτε άλλου λόγου, επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος με παράταση της αγωνιστικής περιόδου όχι πέραν της 10ης Ιουλίου, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».

Φυσικά και όλα είναι σχέδια και προθέσεις που έχουν και μία και μόνο προύπόθεση: να εξασθενήσει ο φονικός ιός για να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα.

mikriliga.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.