Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο τεχνικός της Ζακύνθου Μάρκος Στεφανίδης ο οποίος μίλησε για τα όνειρα τις φιλοδοξίες του, την αγάπη του για το νησί και την σωτηρία της ομάδας.

Ο Αθηναίος τεχνικός αναφέρθηκε εκτενώς στην απομάκρυνση του ποδοσφαιριστή Νίκου Τριανταφυλλίδη λέγοντας ότι είναι μια καθαρά απόφαση δική του. Ο κος Στεφανίδης δήλωσε ότι δεν έχει δεχτεί ποτέ καμιά παρέμβαση το έργο του από την διοίκηση η οποία σεβάστηκε το πρόσωπο του και τα πιστεύω του.

 

Θα ήθελα και να τοποθετηθώ για πρώτη φορά στον κόσμο της Ζακύνθου και στον φίλαθλο κόσμο οι όποιοι υποστηρίζουν τον ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Θα τοποθετηθώ απέναντι σε κάποια θέματα χωρίς να μακρηγορήσω, θέματα που αφορούν το καλό της ομάδας.

Έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μια κατάσταση μια αναταραχή για ένα θέμα που για μένα δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία να το διογκώνουμε και να το τραβάμε. Καλώς η κακώς προπονητής της ομάδας είμαι εγώ. Το εγώ,  το λέω πολύ ταπεινά και έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης της ομάδας από την ημέρα που ήρθα πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Αυτό που είπα και στους ποδοσφαιριστές στις συνεντεύξεις που έπαιρνα ήταν το καλό της ομάδας.

Στο βωμό αυτού του καλού δεν έχει να κάνει όνομα ποιος είναι τι είναι που έχει παίξει η τι έχει κάνει. Δεν δέχομαι και το δέχομαι πάλι ταπεινά το λέω!  Παρεμβάσεις στο έργο μου όσον αφορά προσωπικές απόψεις ποιος πρέπει να παίξει ποιος θα είναι στο ρόστερ, είναι καθαρά υπόθεση δική μου. Αυτό το διευκρίνισα στην διοίκηση ότι αν δεχτώ παρέμβαση στο έργο μου το επόμενο δευτερόλεπτο έχω φύγει και το έχω φύγει ξανά ταπεινά το λέω και χωρίς καμία έπαρση…  Έτσι λειτουργώ και έτσι ξέρω! Αν πάψω να λειτουργώ έτσι δεν έχει νόημα η ύπαρξη μου στον συγκεκριμένο χώρο.

Είμαι χαρούμενος στο τελευταίο κομμάτι διότι βλέπω στο πρόσωπο μου σεβασμό, δεν με έχει ενοχλήσει κάποιος που έχει να κάνει με ποδοσφαιριστές και πως πρέπει να λειτουργήσουμε. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, καθημερινά βλέπω πράγματα τα οποία υλοποιούνται, θέλουν χρόνο ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή, ξέρει ο κόσμος της φετινές δυσκολίες και αυτό που παρουσιάζουμε είναι ένα κατόρθωμα καθώς σιγά σιγά προχωράμε και βελτιωνόμαστε.

Θα έρθουν και τα αποτελέσματα σιγά σιγά θα γίνουν κάποιες προσθήκες τον Ιανουάριο. Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκε για να επανέλθω, ένα θέμα με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος στην διαδικασία στο να βελτιωθούν κάποια πράγματα που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά άρχισε μια κατάσταση οποία δεν ξέρω,  τι και πως και τι σκέφτηκε αλλά του έβγαιναν κάποια θέματα τα οποία στρεφόταν κατά του δικού μου έργου και δημιουργούσαν προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας και όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι καταγεγραμμένα μπροστά σε πάρα πολλούς ανθρώπους.

Εγώ με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη είχα μια πάρα πολύ καλή σχέση, πραγματικά. Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή και τον εκτιμώ με την έννοια ότι το παιδί με πλησίασε και μου είπε κάποια προβλήματα. Από την αρχή όμως του είχα εντοπίσει κάποιες αδυναμίες, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι μάρτυρας… είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις. Προσπάθησα να τον ανεβάσω και να σταθώ δίπλα του να τον βοηθήσω σε κάποια θέματα που  ειχαν να κάνουν με την σίτιση και την διαμονή του. τα οποία δεν είναι δική μου υποχρέωση.

Εγώ είμαι προπονητής δεν είμαι στην διοίκηση ούτε Γενικός Αρχηγός , ούτε έφορος, ούτε φροντιστής. Εγω επεκτάθηκα και εκεί γιατί πραγματικά με αγγίζουν τα προβλήματα των παικτών μου . Πάνω σε όλα αυτά και στο κομμάτι το αγωνιστικό της απόδοσης του που δεν ήμουν ικανοποιημένος και του το είχα πει επανειλημμένως. Για την αξία του δεν μου πρόσφερε αυτά που ήθελα. Η έλλειψη του ρόστερ τον είχε θέσει ως βασικό και αυτό του το είχα πει ότι δεν ήμουν ικανοποιημένος και αυτό μπορεί να σας το πει και ο ίδιος. Δεν ήμουν ικανοποιημένος  από πολλές απόψεις και από το επιθετικό κομμάτι αλλά και από το αμυντικό!

Είχε κατανοήσει κάποια πράγματα ώσπου… φτάσαμε στο σημείο να υποπέσει σε παραπτώματα, ενώ είχε υποπέσει και πριν από αυτήν τη χρονική στιγμή που τον έκανα αλλαγή σε ένα παιχνίδι και έκανε διάλογο με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας παρουσία πολλών ανθρώπων, ζήτησε συγγνώμη προς τιμήν του το κατάλαβε. Την τελευταία εβδομάδα υπέπεσε σε 3-4 πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία δεν ξέρω αν είναι αναλυτικά σε ατομικό επίπεδο αρχής γεννωμένης την περασμένη Τέταρτη στο Μαχαιράδο, την Πέμπτη ξανά για αντιδράσεις πολύ ακραίες βρίζοντας τα θεία, την Πέμπτη δεν θα πως τους λόγους μπροστά στον προπονητή του όλα αυτά! Τσακώθηκε με συμπαίκτη του στην προπόνηση ο τρόπος που αντιδρά δείχνει δυσαρέσκεια και στο συγκεκριμένο παιχνίδι (Πύλο)  πριν βγει απευθύνθηκε στον πάγκο λέγοντας μην του ξαναμιλήσει κανένας διότι υπήρχε μια ένταση και ακούστηκαν 3 4 φωνές από τον πάγκο. που δεν τον έθιξαν δεν ειπώθηκε κάτι υποτιμητικό.

Δεν μπορεί λοιπόν μπροστά στο κόσμο παίκτης να μιλάει σε ανθρώπους του πάγκου με τέτοια λόγια. Αυτά λοιπόν είναι σημεία που δείχνουν ότι η ομάδα δεν βοηθείται από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει συνεχώς μια φουρτούνα μέσα του και την βγάζει προς τα έξω. Τον κάνω αλλαγή, βλέπω τον μορφασμό του ότι καθαρά έχει ενοχληθεί και φτάνουμε στα αποδυτήρια  στα οποία ο παίκτης μετά από κάποιες παρατηρήσεις έντονες  και ενώ έδωσα τα εύσημα στην ομάδα και έγιναν δύο παρατηρήσεις ακόμα σε 2 παιδιά τις οποίες τις αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε. Ενω ο Τριανταφυλλίδης είχε μια έξαλλη αντίδραση, βρίζοντας πάλτα θεία και κτυπώντας τις πόρτες πήρε τα ρούχα του και βγήκε έξω απειλώντας ότι θα φύγει από την ομάδα. όπως έκανε και μέσα στην εβδομάδα.

Τέλειωσε αυτό το σκηνικό στην Πύλο και φτάνουμε στα αποδυτήρια της Δευτέρας εκεί όπου κάνω την κριτική στην ομάδα, ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε με την πολιτική του περιβολή τον ρώτησα τι ακριβώς αντιμετωπίζει και μου είπε ότι είχε πρόβλημα στο δικέφαλο για αυτό ήταν με τα πολιτικά και το έκανα την ερώτηση αν έχει να προσθέσει κάτι άλλο μετά από όλα όσα έχουν δημιουργηθεί και ο ποδοσφαιριστής με μια απάθεια και με έπαρση μου απαντά όχι. Και και είπα ότι από εμένα δεν είναι πλέον στην διάθεση μου όσον αφορά την ομάδα, του είπα ότι δεν τον υπολογίζω και μπορεί να πάει στην διοίκηση για αποφασίσει και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιταίρω, εγώ θα σεβαστώ κάθε απόφαση της διοίκησης αλλά θα είναι δικό μου θέμα για το πως έγω θα χειριστώ την κατάσταση. και σηκώθηκε και έφυγε.

Και μόνο ο τρόπος αυτός δείχνει ότι ο παίκτης δεν έδειξε κανέναν σεβασμό προς το πρόσωπο μου αλλά και στους συμπαίκτες του. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη αλλά δεν ταιριάζουμε πλέον για αυτό το κομμάτι που καλούμαστε να φτιάξουμε. Αυτή είναι μια απόφαση καθαρά δική μου και το είπα στην αρχή. Δεν έχω δεχτεί καμιά παρέμβαση από κανέναν από την διοίκηση. Γιατί διάβασα και μια ανακοίνωση που αναφερόταν ότι είπε ο κος Κουρούμαλος  ότι ο παίκτης ανήκει εκεί η εδώ! Ούτε που γνωρίζω, ούτε που με ενδιαφέρουν.

Γιατί όταν έδιωξα τον Τσικρικά από την ομάδα δεν βγήκε κανείς να πει τίποτα; αυτός δεν ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας; Τον Τσικρικά στην ομάδα τον έφερα εγώ! Όταν τον φώναξα μέσα για να του πω αυτά που ήθελα γιατί δεν απέδιδε,  ο Τρικρικάς υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και κατ΄ ευθείαν του είπα τα ίδια πράγματα. Εκεί γιατί δεν υπήρχε αυτή η ευαισθησία; Γιατί λοιπόν γίνονται όλα αυτά για τον Τριανταφυλλίδη;

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να τιμωρήσω έναν παίκτη επειδή μου είπε κάτι η διοίκηση; Εδώ το θέμα είναι καθαρά δικό μου! Αν θέλουν κάποιοι άνθρωποι να μιλήσω μαζί τους και να τους εξηγήσω κάποια πράγματα μπορεί να γίνει και αυτό. Με ενδιαφέρει μόνο το καλό της ομαδας, εγώ κρίνομαι, δεν εγώ βγάλει κανέναν ποδοσφαιριστή να τον ξεφτιλίσω αν η μπάλα δεν μπαίνει στα δίκτυα η αν δεχόμαστε τέρμα. Υποστηρίζω όλους τους ποδοσφαιριστές. Το ξαναλέω ότι ο παίκτης θεωρώ ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που θέλω στην ομάδα.

Το αν έχουμε καλύτερο παίκτη αυτό είναι δικό μου κομμάτι. Αλλά δεν δέχομαι να μου ρίχνουν λάσπη οτι έχει να κάνει με το πρόσωπο μου. Αυτό με διέπει όλα αυτά τα χρόνια και ίσως να μου έχει στοιχίσει αρκετά στον να μην έχω προπονητικά αναρριχηθεί εκεί που έπρεπε. Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της και όχι τους κόσμους της, Ένα είναι το νησί έχουμε ανάγκη όλο τον κόσμο να είναι κοντά μας και να μας ενισχύσει. Έχουμε ακόμα 4 μήνες μπροστά μας θα πρέπει να στηρίξουμε την αμάδα. Τελειώνει η χρονιά ας γίνει μετά ότι θέλουν.

Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να ερχόμαστε και να έχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα. Μιλάω καθαρά ενωτικά εγώ το νησί το αγαπήσει χρόνια ήταν μια πρόκληση για εμένα, έχω έντονες παραστάσεις από εδώ διότι μικρό με έφεραν οι γονείς μου. θέλω η ομάδα να πάει  καλά. Θα σωθεί η ομάδα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είμαι διπλά στον καθέναν και μπορώ να του πω ότι θέλει για την ομάδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.