«Αιτία πολέμου» θα είναι για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η μη προσαρμογή κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ του κώδικα δεοντολογίας προκειμένου να μπορούν να δικαστούν όσοι έχουν παραβιάσει θέματα που άπτονται της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου πριν από το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες η FIFA έχει στείλει το νέο κώδικα δεοντολογίας προκειμένου να ψηφιστεί από την ΕΠΟ. Όμως πηγές από την ομοσπονδία υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας αλλά μόνο στον πειθαρχικό κώδικα που αφορά κυρίως επεισόδια στα γήπεδα.

Επίσης επικαλούνται προγενέστερη ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι αλλαγές που ζητεί η ΕΠΟ στην αθλητική νομοθεσία και μετά να εξεταστεί αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας, προκειμένου να μπορούν να δικαστούν όσοι κατά την ποινική δικαιοσύνη έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς σε θέματα που αφορούν την ακεραιότητα του αθλήματος.

Αν από την πλευρά της ΕΠΟ δεν τηρηθεί η τριμερής συμφωνία που έγινε προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση του κυπέλλου, τότε πηγές από το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση νομοθέτηση με αποτέλεσμα να επανέλθει ο κίνδυνο του ποδοσφαιρικού «Grexit». Αλλιώς θα πρέπει η FIFA να βρει τρόπο να υποχρεώσει την ΕΠΟ να κάνει δεκτές τις αλλαγές.

Σκέφτονται κατάργηση της Επιτροπής Δεοντολογίας;

Όμως ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και σενάρια σύμφωνα με τα οποία η ΕΠΟ θέλει να καταργήσει την Επιτροπή Δεοντολογίας και μεταφέρει τις υποθέσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή που δεν διαθέτει ερευνητικό τμήμα.

Σε αυτήν τη σκέψη συντείνει και η επιστολή που έστειλε στις 15/6 ο δικηγόρος της ΕΠΟ, Δ. Δαβάκης, στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, ζητώντας να πληροφορηθεί αν λειτουργεί στους κόλπους του «Επιτροπή Ηθικής» και ποια επιτροπή δικάζει υποθέσει που αφορούν θέματα ακεραιότητα του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του δικηγόρου της ΕΠΟ:

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα θέλαμε να σας απευθύνουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Η Ομοσπονδία σας έχει:

1. Εναν Κώδικα Δεοντολογίας και

2. Μία Επιτροπή Δεοντολογίας σύμφωνα με τον Κώδικα Ηθικής και την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA;

Εάν όχι, τότε ποιες διατάξεις της Ομοσπονδίες περιέχουν διώξεις για πειθαρχικά παραπτώματα με παράνομο και ανήθικο περιεχόμενο, τα οποία ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο και να βλάψουν την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου και ποιο είναι το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο που τις εξετάζει;

Τα στοιχεία αυτά θα ήταν χρήσιμα για εμάς στο πλαίσιο μίας νομικής έρευνας της Ομοσπονδίας μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση απάντηση σε αυτή την αλληλογραφία.

soccerplus.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.