Οι εκλογές ανάδειξαν τον μεγάλο νικητή και αυτός είναι ο Γιάννης Φιλιπποπολίτης ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου. Μαζί του αλλά 8 μέλη του νέου διοικητικού Συμβουλίου. Η αιφνιδιαστική κίνηση για πρόωρες εκλογές που έκανε η πλευρά του Λεωνίδα Μαλιούφα πριν από μερικές ημέρες, έδειξε βάση του αποτελέσματος ότι ήταν μια λάθος κίνηση η οποία στερείτο από σωστή στρατηγική.

Το ότι συνέβη μέσα σε λίγες ημέρες δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά μέσα σε λίγες γραμμές. Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Γιάννης Φιλιπποπολίτης ο οποίος ενημερώθηκε ένα πρωινό ότι θα γίνουν εκλογές χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι τίποτα, είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού και πίσω από τον η ΑΕΚ η οποία τον στήριξε με νύχια και με δόντια και έχει πλέον στο σακούλι της άλλη μια ΕΠΣ που την στηρίζει.

Η αλήθεια είναι αυτή. Στο άμεσο μέλλον θα αναλύσουμε τους λόγους που ο Βορράς υπέστη ήττα από το Νότο και πως η παλιά συμμαχία κατέρρευσε εδώ στο νησί με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 15.00 στην αίθουσα της ΠΕ Ζακύνθου με την ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση των μελών Σωματείων. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν το προεδρείο της Ένωσης Λεωνίδας Μαλιούφας, Χαράλαμπος Ραυτόπουλος, Γιάννης Φιλιπποπολίτης και Νίκος Καλλιβωκάς.

Από τις ομάδες το παρών έδωσαν οι  22 εκπρόσωποι αυτών. Επί της διαδικασίας τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα//Κοιλωμένου Διον. Κλάδης ο οποίος χαρακτήρισε παράνομες τις εκλογές καθώς όπως υποστήριξε δεν είχε περάσει  με νόμιμο τρόπο η αλλαγή του καταστατικού από την προηγούμενη Γ.Σ. Ο κος Κλάδης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να γίνουν εκλογές ή όχι. Έτσι λοιπόν ακολούθησε ψηφοφορία με το ΝΑΙ να υπερισχύει με 19 ψήφους και το ΟΧΙ με 2. Εκείνη την στιγμή απουσίαζε ο Παναρτεμισιακός.  

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Μαλιούφας έκανε έναν σύντομο απολογισμό κατά την οποίο δήλωσε ότι η Ένωση είχε μια πετυχημένη τετραετία βγάζοντας το ποδόσφαιρο εκτός του νησιού με την αξιολόγηση του Διαιτητή Κώστα Ψάρρη στην Σούπερ Λίγκα, με το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη και με την βοήθεια στο θέμα της υγείας του Λεωνίδα Κουτσούκη. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από την εκλογική διαδικασία ο ίδιος ζήτησε από τα Σωματεία να στηρίξουν το νέο πρόεδρο Γιάννη Φιλιπποπολίτη πλέκοντας το εγκώμιο του μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου του με τα καλύτερα λόγια!

Στην συνέχεια ψηφίστηκε ο Διοικητικός απολογισμός  με 21 ομάδες να δίνουν το παρών ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκε με 17 ΝΑΙ  3 ΟΧΙ (Τσιλιβή, ΑΕ Αγίου Λέοντα, Αίολος Σαρακηνάδου) και 1 ΠΑΡΩΝ. Ο οικονομικός απολογισμός από τις 20 ομάδες που δήλωσαν παρών ψηφίστηκε με 19 ΝΑΙ και 1 ΠΑΡΩΝ. Στην συνέχεια υπήρξε ένα διάλειμμα έως ότου να έρθει η δικαστικός αντιπρόσωπος. Λίγη ώρα αργότερα βγήκαν όλοι από την αίθουσα όπου η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής (Δικαστικός) και τα δύο μέλη αυτής (Ροδούλα Σπινθάκη-Κώστας Μαρίνος Ξανθός) άρχισαν να καλούν στην αίθουσα έναν έναν τους αντιπροσώπους και άρχισε η ψηφοφορία η οποία διήρκεσε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταμέτρηση η “παράταξη”  του Γιάννη Φιλιπποπολίτη επικράτησε με το εντυπωσιακό 17-4! Δηλαδή 17 ομάδες τάχτηκαν υπέρ της αλλαγής στην Ένωση και 4 ομάδες στήριξαν το παλιό καθεστώς. Ο εκπρόσωπος της ΑΕ Αγίου Λέοντα/ Κοιλιωμένου Διονύσης Κλάδης αφού κατήγγειλε πρώτα στην  ομιλία του τις διαδικασίες ψήφισε λευκό, δείχνοντας ότι δεν συμφωνεί με κανέναν από τους δυο “συνδυασμούς”. Λίγο αργότερα ο νέος πρόεδρος και τα μέλη του νέου διοικητικού Συμβουλίου δεχόταν συγχαρητήρια από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι σταυροί και τα 9 μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου

1. Φιλιπποπολίτης Ιωάννης 17 σταυροί

2. Ιωάννης Βερύκιος 15 σταυροί

3. Ανδρέας Παπανδρέου 14 σταυροί

4. Ευστράτιος Σουπιός 14 σταυροί

5. Νικόλαος Βιντζηλαίος 14 σταυροί

6. Αναστάσιος Μποζίκης 13 σταυροί

7. Αναστασία Κορφιάτη 13 σταυροί

8. Νικόλαος Αγούλος 12 σταυροί

9. Πέτρος Νικολόπουλος 11 σταυροί

10. Σπηλιώτης Δεσύλλας 10 σταυροί

11. Αναστάσιος Καλάνδριας 8 σταυροί

12. Νίκος Κοντονής 6 σταυροί

13. Σπύρος Μαρίνος 6 σταυροί

14. Χαράλαμπος Ραυτόπουλος 6 σταυροί

15. Ευστάθιος Γκαβός 5 σταυροί

16. Νικόλαος Καλλιβωκάς 5 σταυροί

17. Λεωνίδας Μαλιούφας 5 σταυροί

18. Διονύσης Πέττας 4 σταυροί 19. Άγγελος Κακουλίδης 3 σταυροί

 

    

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.