Τον βρήκαμε στην πόλη της Ζακύνθου, σε γνωστή καφετέρια έπινε τον καφέ του, χαμογελαστός μαζί με την σύντροφο του την όμορφη και εντυπωσιακή Μιλένα. Ο λόγος για τον Νίκολα Κρισμάρεβις.  Τον πρώην παίκτη της Ζακύνθου και νυν του Παναιγιάλειου…

Μιλήσαμε για λίγα λεπτά και χωρίς να το σκεφτεί καν δέχτηκε την πρόταση μας για μια συνέντευξη. Πράγματι το ραντεβού κλείστηκε στο ξενοδοχείο Πλάζα λίγες ώρες αργότερα. Απλός ευδιάθετος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του κάναμε, έχοντας δίπλα του συνέχεια την  Μιλένα. την επί τέσσερα χρόνια  σύντροφο του.

Μας μίλησε για όλα. Για ποδόσφαιρο για την ζωή, για τα όνειρά του. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αγάπη του για το νησί, τη Ζάκυνθο και τους ανθρώπους της…

 

Έχεις έρθει αρκετές φορές από τότε που έφυγες από την ομάδα, εδώ στο νησί, αυτό σημαίνει ότι έχεις πάρα πολύ καλούς φίλους;

Αυτή είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στο νησί, όταν έρχομαι εδώ αισθάνομαι πολύ όμορφα, εδώ γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και πάντα για διακοπές θα έρχομαι εδώ στην Ζάκυνθο

Είναι ο χαρακτήρας σου που κάνει φίλους ή εδώ βρήκες περισσότερη φιλοξενία;

Και τα δύο μαζί και στο Αίγιο έχω γνωρίσει καλούς ανθρώπους αλλά εδώ κάτι είδα που μου άρεσε περισσότερο. Πιστεύω ότι εδώ στο νησί υπάρχουν πολλοί καλοί και φιλόξενοι άνθρωποι και αυτό μου αρέσει.

Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να σε δούμε να φοράς και πάλι την φανέλα της Ζακύνθου; Μετά την πρώτη καταπληκτική χρονιά που έκανες;

Σίγουρα,  γιατί όχι! Το θέμα όμως είναι ότι είμαι 24 χρονών και θα πρέπει να πάω λίγο πιο πάνω από εδώ που είμαι σήμερα. Αυτή την χρονιά ήταν για μένα πολύ καλή και μακάρι του χρόνου να βρω ομάδα σε ανώτερη κατηγορία, είτε εδώ στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Πέρυσι πήγες να κάνεις ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό άλμα με την μεταγραφή σου στην Λουγκάνο. τι έγινε και δεν έκανες αυτό το ποδοσφαιρικό βήμα;

Είχα πάει το καλοκαίρι και μέσα σε 4 ημέρες είχαν υπογράψει αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να πάρω άδεια παραμονής από την Ελβετία για να μπορέσω να παίξω στην Λουγκάνο. Μετά από δύο μήνες ήρθε ένα χαρτί που έλεγε ότι δεν μπορούσαν να μου δώσουν άδεια παραμονής διότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Β΄ Εθνική δεν είναι τόσο ποιοτικά καλό έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να πάρω άδεια παραμονής. Έτσι είναι ο νόμος εκεί

Τι διαφορετικό είδες στην Ελβετία σε σχέση με αυτά που είχες ζήσει;

Είναι πολύ διαφορετικά όλα. η οργάνωση, η νοοτροπία, η παιδεία. Κάναμε προπόνηση σε 10 καταπληκτικά γήπεδα με κόσμο. Το ποδόσφαιρο πάρα πολύ διαφορετικό, πιο γρήγορο και πάρα πολύ τρέξιμο. Τους δύο μήνες που έμεινα εκεί έμαθα πολλά που θα με βοηθήσουν στο μέλλον.

Υπάρχει στο μέλλον ενδεχόμενο να ξαναγίνει κάτι με την Λουγκάνο;

Όχι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καθώς ακόμη είμαι σε επίπεδο Β΄ Εθνικής στην Ελλάδα και δεν θα μου επιτρέψουν να πάρω άδεια παραμονής.

Πόσα χρόνια είσαι στην Ελλάδα;

Είμαι 2η χρονιά στην Ελλάδα στην Β΄ Εθνική. Βλέπω όμως ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν προς το καλύτερο. υπάρχει υποβάθμιση του αθλήματος, λόγω πολλών παραγόντων.

Είναι πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα;

Όταν διαλύονται δύο ιστορικές ομάδες Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Δεν είναι ότι καλύτερο Το οικονομικό πρόβλημα όμως είναι το πιο σοβαρό για αυτό βλέπουμε αυτή την εξαθλίωση. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, η μεγάλα πλειοψηφία που παίρνουν ψίχουλα για να ζήσουν. Σαν επίπεδο το ποδόσφαιρο δεν είναι κακό. Αν συνεχίσει όμως να υπάρχει καθίζηση θα υπάρχει στο μέλλον μεγάλο πρόβλημα. Ελπίζω όμως να γίνει κάτι διότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει κάτι καλύτερο.

Οι ποδοσφαιριστές πως μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα ή ακόμη και χωρίς φαγητό;

Είναι μεγάλο πρόβλημα, τεράστιο, εντάξει θα πας να παίξει ποδόσφαιρο, όταν γυρίσει όμως στην πραγματικότητα και κοιτάξεις το ψυγείο που είναι άδειο δεν θα έχεις ψυχολογία να παίξεις καλά. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον κόσμο που παρακολουθεί και θέλει να δει θέαμα.

Ξεχωρίζεις κάποιες ομάδες, είναι δίκαια πρώτες η Λάρισα, Κέρκυρα και Απόλλωνας;

Είναι δίκαια εκεί είναι μεγάλες ομάδες με χρήματα αλλά και με ιστορία. Για εμένα Λάρισα και Απόλλωνας πρέπει να ανέβουν και φυσικά μπορούν να το πετύχουν. Έχουν κόσμο και αξίζουν. Νόμιζα ότι και τα Τρίκαλα ότι θα έκαναν κάτι. Πιστεύω ότι η Λάρισα είναι το φαβορί, έχω παίξει αντίπαλος εκεί και είδα πόσο μεγάλη ομάδα είναι, πόσο κόσμο έχει και τι οργάνωση. Έχω εκεί δύο φίλους τον Βαρέλα και Ξενοδόχοβ.

Ποια ομάδα από τις πιο κάτω στην βαθμολογία έχεις ξεχωρίσει;

Η Καλλιθέα είναι μια καλή ομάδα είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα, από εκεί και πέρα και η δική μου ομάδα ο Παναιγιαλειος κάνει καλό Β΄ γύρο και μπορεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Στον Παναιγιάλειο στην αρχή ήταν όλα καλά, τι έγινε απ΄ όταν έφυγε ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας

Στην αρχή αγωνιστικά ήμασταν καλοί αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Μετά αποχώρησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και άρχισαν να υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, είμαστε αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Υπάρχουν προβλήματα πολλά ακόμη και με το γήπεδο που δεν ξέρουμε πότε μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Δείξαμε όμως ότι η ομάδα έχει χαραχτήρα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δείξαμε ότι βοηθήσαμε την ομάδα. Αυτό που περιμένουμε είναι η ομάδα να βοηθήσει λίγο εμάς.

Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα την στηρίζει;

Πάντα… ο κόσμος είναι το Α και το Ω της ομάδας μας στηρίζει και αυτ9 φαίνεται ότι ο Παναγιαλειος είναι στην κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας με προσέλευση κόσμου. Οι φίλαθλοι στηρίζουν, βοηθούν. όλη η πόλη ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα.

Πως βλέπεις την ομάδα της Ζακύνθου σε σχέση με την περσινή χρονιά;

Φέτος είναι διαφορετική ομάδα έχουν φύγει από πέρυσι πολλοί παίκτες. Πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή χρονιά. φέτος πιστεύω έστω και δύσκολα η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Αν το καταφέρει αυτό η Ζάκυνθος φέτος λόγω ότι υπάρχει ένας ενιαίος όμιλος θα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα.

Ποιες ομάδες θεωρείς ότι θα υποβιβάσουν;

Κοίταξε είναι κρίμα για Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου. Κρίμα και για την Παναχαϊκή αυτή την ιστορική ομάδα που δύσκολα θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι και ο Πανελευσινιακός πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει. Από εκεί και πέρα Χανιά και Αγροτικός Αστέρας έχουν επίσης πρόβλημα. Η Ζάκυνθος θα τα καταφέρει.

Αν η Ζάκυνθος είχε το περσινό ρόστερ και με την προσθήκη του Ζαϊρί και κάποιων άλλων ποδοσφαιριστών θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω;

Σίγουρα μην ξεχνάτε ότι πέρυσι κοντέψαμε να μπούμε στα μπαράζ ανόδου. Αν λοιπόν προσθέσουμε τον Ζαϊρί αυτό τον πολύ μεγάλο παίκτη και μερικούς άλλους η Ζάκυνθος θα έφτανε πολύ ψηλά.

Διοικητικά και οργανωτικά μπορεί η Ζάκυνθος να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Αυτό πρέπει να γίνει, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι που να στηρίξουν το πρόεδρο και όλοι μαζί να βάλουν μια τάξη. Να κάνουν μια σωστή αρχή. Ο κος Γούναρης στηρίζει, αγαπά πολύ την ομάδα αλλά το βλέπουν όλοι ότι δεν μπορεί μόνος του. θέλει βοήθειες.

Τα όνειρα σου από εδώ και πέρα;

Πάντα θέλω να πηγαίνω πιο ψηλά, για δύο χρόνια ήμουν στην Β΄ Εθνική θα επιδιώξω να ανέβω ένα σκαλοπάτι ακόμη πιο ψηλά και να πάω στην Σούπερ Λίγκα.

Θα προτιμούσες Α΄ Εθνική Ελλάδας ή Β΄ Εθνική Γερμανίας;

Κοιτάξτε υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από το Ελληνικό στο Γερμανικό ποδόσφαιρο. Υπό αυτή την έννοια θα ήθελα Β΄΄ Εθνική Γερμανίας. Πάντως αν παίξω Α΄ Εθνική Ελλάδας σου ανοίγονται αρκετοί δρόμοι.

Σου λείπουν οι δικοί σου άνθρωποι; Το σπίτι σου;

Πάντα θα υπάρχει αυτό το συναίσθημα της νοσταλγίας και της έλειψης. Θα μου έλειπαν όμως πιο πολύ όλα αυτά αν ήμουν μακριά από την χώρα μου. Εδώ στην Ελλάδα είμαι καλά διότι Έλληνες και Σέρβοι έχουν κοινά ήθη και έθιμα. Την ίδια κουλτούρα. δεν νιώθω ότι είμαι τόσο μακριά από το Σπίτι.

Το νησί πως το βλέπεις; μπορείς κάποια στιγμή να μείνεις και μόνιμα εδώ;

Μου αρέσει είναι όλα όμορφα εδώ, γιατί όχι; Οι άνθρωποι είναι διαφορικοί, φιλόξενοι και καλοί. Όταν ήρθα στην Ελλάδα μου είχαν πει ότι οι άνθρωποι από τα νησιά δεν είναι και τόσο καλοί. Όμως εγώ διαπιστώνω το αντίθετο.

Πως είναι ο χαρακτήρας σου; είσαι ήρεμος άνθρωπος; σου αρέσει η ηρεμία ή η περιπέτεια.

Είμαι πολύ ήρεμος μου αρέσει η ησυχία, η γαλήνη και για αυτό δεν θα μπορούσαν να ζήσω σε μια μεγάλη πολύ τόσο καλά σε αντίθεση  με ένα νησί όπως η Ζάκυνθος

Τι ρόλο παίζει στην ζωή σου η σύντροφος σου;

Πολύ σημαντικό είμαστε μαζί 4 χρόνια, είναι πάντα δίπλα μου με στηρίζει με κρατάει σε ισορροπία. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι και έχεις νευρά είναι δίπλα μου με βοηθάει με ηρεμεί και που δίνει δύναμη για την συνέχεια. Μαγειρεύει (γέλια) και μαγειρεύει καλά. Τώρα φτιάχνει και τυρόπιτες (Γέλια και από την Μιλένα)

Πάντα θα υπάρχει επόμενος σταθμός στην καριέρα σου. Πάντα όμως θα υπάρχει ένα λιμάνι για σένα και αυτή θα είναι η Ζάκυνθος. Το νησί. Είναι έτσι;

Το βλέπω και εγώ έτσι πάντα θα ερχόμαστε εδώ. Η Ζάκυνθος είναι η αγαπημένη μου πόλη το αγαπημένο μου νησί και αυτό θα είναι για πάντα μέσα στην καρδία μου.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που είπαμε σου εύχομαι τα καλύτερα…

Και εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Εύχομαι το καλοκαίρι που θα έρθω ξανά η Ζάκυνθος όπως και ο Παναιγιάλειος να έχουν μείνει στην κατηγορία και να είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.