Όμοια περίπτωση με τη Βέροια χαρακτηρίστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο αυτή της Ζακύνθου στην εκδίκαση 11 αιτημάτων επιβολής ποινών. Η Ζάκυνθος περιμένει την τρέχουσα εβδομάδα τα μαντάτα από το Διοικητικό Εφετείο που θα κρίνουν την παρουσία της στην κατηγορία. Παράλληλα, όμως αναμένει τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί των 13 αιτήσεων επιβολής ποινών.

 Στις 11 Ιανουαρίου συζητήθηκε η εξ αναβολής υπόθεση των «11» και ο δικηγόρος τους, Μανώλης Αλαφραγκής χαρακτήρισε… παγκόσμια πρωτοτυπία την ομάδα του Ιονίου. Οι αιτήσεις αφορούν στους ποδοσφαιριστές Γιάννη Αντωνίου, Σπύρο Αποστόλου, Δημήτρη Βοσνακίδη, Θωμά Γραικό, Αλέξανδρο Καμπούρη, Κώστα Κυριακίδη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Γιάννη Πεχλιβανόπουλο, Δημήτρη Στασινόπουλο (ήταν παρών), Νίκο Κουρέλα και Καμίλ Κρολ.

Ποια ήταν τα επιχειρήματα του δικηγόρου τους

Ο Αλαφραγκής ανέφερε αρχικά:

 «Δεν είδα κάποιο πρόσθετο στοιχείο σε σχέση με το προηγούμενο υπόμνημα της ΠΑΕ. Διάβαζα ότι η Α.Ε. προέρχεται από τον Ζακυνθιακό και όχι από το σωματείο με το οποίο είχαμε συμβληθεί. Αυτό είναι εν μέρει αληθές, αλλά και εν μέρει ψευδές. Προήλθε μεν από τον Ζακυνθιακό, αλλά μετά από συγχώνευση που έκανε ο Ζακυνθιακός με το δικό μας ιδρυτικό σωματείο, τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Σας προσκομίζω δηλώσεις από τη ΓΣ που λένε ότι “υπάρχουν χρέη που θέλουμε να αποφύγουμε για να έχει αύριο η ομάδα. Παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία και επιβάλλεται μια νέα αρχή και μια συνεργασία. Βάλαμε απαράβατους όρους.

Το όνομα να παραμείνει το ίδιο, το σήμα και τα χρώματα να παραμείνουν ίδια. Από τον Μάιο η ομάδα θα ονομάζεται ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961″. Προσωπικά κέρδισα 16 αποφάσεις για τη Βέροια μόνο με το καταστατικό». Στάθηκε ακόμα στο άρθρο 6 που λέει ότι η εταιρεία αναφέρει υποχρεωτικά στην επωνυμία της την επωνυμία του ιδρυτικού σωματείου. Επεσήμανε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του αθλητικού νόμου συγχωνεύσεις γίνονται μόνο με αποφάσεις των ΓΣ και τόνισε: «Το 2017 έγινε η μετονομασία, αλλά η ΠΑΕ δεν αναφέρει την άλλη μισή αλήθεια. Ότι έγιναν άλλες δύο ΓΣ, ότι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος εισέφερε την επωνυμία του, το ΔΣ, χρήμα και το γήπεδο…». Για την ένσταση της ΠΑΕ σχετικά με το 60ήμερο, ο Αλαφραγκής είπε: «Προσκομίζω την απόφαση 87/2020 του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τη Βέροια που λέει ότι αρκεί η απλή όχληση του οφειλέτη και όχι το 60ήμερο. Οι ποδοσφαιριστές έστειλαν εξώδικο και ενημέρωσαν τον καθολικό διάδοχο». Και συνέχισε: «Αυτά που λέει η ΠΑΕ δεν εμπίπτουν στον νόμο. Ο Κ.Ι.Μ. αναφέρει ότι η αγωνιστική περίοδος ξεκινά 1η Ιουλίου. Ο υποβιβασμός της Ζακύνθου έγινε σύμφωνα με το ΓΕΜΗ στις 9/8/16. Στην αναλυτική κίνηση του ΓΕΜΗ φαίνεται ότι ως και σήμερα δεν έχει οριστεί εκκαθαριστής, πού να αναγγελθούμε; Παραγραφή δεν προβάλλεται και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. «Η παγκόσμια πρωτοτυπία» Αν κάποιος είναι καταχρηστικός, αυτή είναι η ΠΑΕ. Η Ζάκυνθος είναι η Ζάκυνθος. Δεκατρείς ποδοσφαιριστές και τέσσερις δικηγόροι αυτό ξέρουν. Οι αποφάσεις όλες βγήκαν 2015-16 και το 2016 κατέστησαν όλες τελεσίδικες. Η ΠΑΕ συστήθηκε από το ίδιο φυσικό πρόσωπο το οποίο υπογράφει τα δικά μας συμβόλαια. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ίδιος πρόεδρος, Στέλιος Γούναρης που είχε συστήσει την ΠΑΕ είναι ο ίδιος που σας διάβασα τις δηλώσεις του στις συνελεύσεις και ο ίδιος που συνέστησε στις 21/09 την Α.Ε.». «Δύο διαφορετικά σωματεία – Καμία συγχώνευση»

 Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Απόστολος Μπίρδας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για μία θεωρητική συγχώνευση δεν μπορεί να γίνεται λόγος σε δικαστήριο. Τα σωματεία είναι διαφορετικά. Από το 2016 θα υπήρχε ένα σωματείο και όχι δύο. Έχω προσκομίσει βεβαιώσεις της ΕΠΣ ότι ανέκαθεν υπήρχαν δύο διαφορετικά σωματεία. Το σωματείο που δημιούργησε την ΠΑΕ ήταν το αθλητικό σωματείο Μουζακίου με ίδρυση το 1995. Μετά μετονομάστηκε σε Στράτος, μετά σε Ζακυνθιακό και μετά άλλαξε επωνυμία σε ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961.

Το σωματείο που είχε δημιουργήσει την ΠΑΕ με την οποία είχαν συμβληθεί οι ποδοσφαιριστές ιδρύθηκε το 1970». Υποστήριξε ακόμα ο νομικός της ΠΑΕ ότι η αγωνιστική περίοδος δεν ξεκινά την 1η Ιουλίου και ότι ο νόμος αφορά στις ΠΑΕ που θα συμμετείχαν από το 2016-17 και έπειτα. «Εννοούσε ότι το 50% των χρεών αφορύν τη νεα ΠΑΕ που θα ιδρύσει το σωματείο που είχε ιδρύσει και εκείνη ή αν προκύψει συγχώνευση. Κριτήρια είναι το μετοχολογίο, το ΔΣ και αν το σωματείο που δημιούργησε την ΠΑΕ κατέλαβε τη θέση δικαιούταν να καταλάβει το σωματείο που είχε δημιουργήσει εκείνη την ΠΑΕ. Το 2016 το σωματείο που είχε δημιουργήσει την προηγούμενη ΠΑΕ δικαιούνταν να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική. Δεν αγωνίστηκε. Το δικό μας σωματείο το 2015-16 και 2016-17 συμμετείχε στην Α’ ΕΠΣ. Δεν υπάρχει συγχώνευση».

Ο Μπίρδας είπε ακόμα ότι οι ποδοσφαιριστές δεν άσκησαν αγωγές κατά του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, δεν επεδίωξαν την κατάπτωση της εγγυητικής και συμπλήρωσε για τον Γούναρη: «Πράγματι ήταν τότε διευθύνων σύμβουλος. Συνέστησε την ΠΑΕ, γιατί οι άνθρωποι δεν ήξεραν και τον χρησιμοποίησαν στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να «τρέξει« την ΠΑΕ. Τώρα, όμως το οριστικό ΔΣ δεν έχει καμία σχέση με το ΔΣ εκείνης της ΠΑΕ». «Η Ζάκυνθος είναι η… Κεφαλονιά»

Στη δευτερολογία του ο Αλαφραγής συμπλήρωσε: «Προσκομίζω ιστορικό από την ιστοσελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λέει ότι είναι συνέχεια της Ζακύνθου το 1961. Ο κύριος Γούναρης λέει ότι συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Το ίδιο έγινε με την Ελπίς Σκουτάρεως και τη Βέροια. Είναι 16 λάθος αποφάσεις; Κατά τον συνάδελφο η Ζάκυνθος είναι η… Κεφαλονιά. Θέλουμε άμεσα απόφαση γιατί η Ζάκυνθος παίζει με προσωρινή διαταγή και δεν θα πάρουμε τίποτα». Ζάκυνθος Διαιτητικό Δικαστήριο Απόστολος Μπίρδας Μανώλης Αλαφραγκής

 Ο Μπίρδας του απάντησε ότι: «Υπάρχει και η εγγυητική», με τον Αλαφραγκή να του λέει: «Έτσι υπήρχε και το 2016 και την επιστρέψατε στον κύριο Ξένο».

Πηγή: footballleaguenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.