Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα είχε πει ο Λάο Τσε (Κινέζος φιλόσοφος). Αυτό το “βήμα” περιμένει να κάνει η Ζάκυνθος για να βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία της  Β΄ Εθνικής! Οι “πόρτες” της συγκεκριμένης κατηγορίας, παραμένουν (ακόμα) ερμητικά κλειστές για τη Ζάκυνθο αλλά και τις ομάδες εκείνες που βρίσκονται (εν αναμονή) στον προθάλαμο των μπαράζ ανόδου!

Αχέρων Καναλακίου, Πανιώνιος, Ποσειδώνας Μηχανιώνιας, ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι οι τέσσερις ομάδες εκείνες που έχουν το δικαίωμα να πάρουν (εάν αυτό συμβεί) το “πράσινο φως” από την Λίγκα για να αναπληρώσουν ομάδες που για τον α ή β τρόπο δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν ομάδες που δεν πληρούν τα κριτήρια για να δηλώσουν συμμετοχή στην εν΄ λόγω κατηγορία. Η καταλυτική ημερομηνία για κατάθεση εγγυητικής είναι η 30η Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή με την Ε.Ε.Α (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) να δίνει έως και την Δευτέρα 2 Αυγούστου την δυνατότητα να παραλάβει με κούριερ τους φακέλους από τις ομάδες.

Οι ομάδες που έχουν μείζον θέμα είναι ο Ορφέας Ξάνθης που κατά τον πρόεδρο του Μπάμπη Χατζημεστή δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα αφού δεν έχει τα χρήματα να το κάνει. Στο ίδιο θέμα, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και ο Πανθρακικός, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χατζημεστή για να πάρουν το ΑΦΜ της ομάδας και να αγωνιστούν στην SL2. Eίναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο, ότι ο Ορφέας θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

Στη Νότιο Ελλάδα, το μεγάλο πρόβλημα το έχει η Παναχαϊκή. Ο ιστορικός σύλλογος ταλανίζεται από δυσθεώρητα οικονομικά  προβλήματα με τις προσφυγές και όχι μόνο να σφίγγουν καθημερινά το κλοιό γύρω από την ομάδα. Ο Γιώργος Μπάρλος έχει σηκώσει λευκή πετσέτα, οι προσφυγές δικάζονται ερήμην και κανένας δεν είναι σε θέση να βάλει τα 150.000 ευρώ της εγγυητικής, όχι γιατί δεν τα έχει αλλά η εγγυητική θα καταπέσει μόλις κατατεθεί λόγω των χρεών. Οι ώρες είναι δύσκολες για την ομάδα της Αχαϊας και έως το μεσημέρι της Παρασκευής 30/7 θα πρέπει να έχει κατατεθεί η εγγυητική αλλιώς οι “Αχαιοί” θα βρεθούν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

 Στο Ανατολικό Αιγαίο, ο Ιάλυσος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά με τον πρόεδρο του Μιχάλη Χατζηνικήτα να δηλώνει ότι δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει όλο το βάρος του μετοχικού και της εγγυητικής αν και ο ίδιος είναι έτοιμος να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δύο. Οι επόμενες ώρες και εδώ στους “ερυθροκίτρινους” είναι δραματικές για το αν θα βρεθεί λύση έστω και στο παρά πέντε.

 Στην Κρήτη και συγκριμένα στη Αλικαρνασσό, στην ομάδα του Ηροδότου Ψάχνουν εναγωνίως το άνθρωπο που είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει το μετοχικό και την εγγυητική. Ο Αντώνης Παπαδάκης, περί αυτού ο λόγος, είναι άφαντος και οι άνθρωποι του Ηροδότου κάθονται σε “ανάμενα κάρβουνα” καθώς έως την Παρασκευή 30/7 θα πρέπει να πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής των 7.500 ευρώ! Για το μετοχικό και τη Εγγυητική η ομάδα έχει προθεσμία έως τις 31/8.

Τέλος, υπάρχει ένα πρόβλημα με την Καλιθέα με την Ε.Ε.Α να συζητά το θέμα του Αμερικάνου  ANDREW L. BARROWAY  που θέλει να πάρει το 90% των μετοχών της ομάδας. Αν η ΕΕΑ βρει ότι ο συγκριμένος άνθρωπος δεν πληροί τους όρους που έχει θέσει η Επιτροπή, τότε η Καλλιθέα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, με την συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα να κρίνεται αμφίβολη!

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, υπάρχει η διαπίστωση ότι κάποιες από αυτές τις ομάδες να μην καταφέρουν να βρεθούν στα σαλόνια του νέου επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν συμβεί, αυτό, τότε η Λίγκα θα καλέσει τις ομάδες εκείνες που ήταν στα μπαράζ ανόδου για να καλύψουν τα κενά. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πρώτη επιλαχούσα ομάδα ο Αχέροντας Καναλακίου έχει βρει τα χρήματα και οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν κάνει όλες τις ενέργειες για να βρεθούν στη Β΄ Εθνική. Στον Πανιώνιο η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, καθώς υπάρχουν οικονομικά βάρη του παρελθόντος (4 εκατομμύρια) και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει κάνει πλάνο για την  μεγάλη κατηγορία. Δεν υπάρχει επίσημη θέση της διοίκησης, απλά ο κόσμος της ομάδας το έχει δεδομένο ότι ο ιστορικός θα είναι το χρόνου στη Γ΄ Εθνική. Στην Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι του  Ποσειδώνα Μηχανιώνας δεν είναι διατεθειμένοι να κατέβουν στην Β΄ Εθνική και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα της Ζακύνθου για να μπορέσει να μπει από το “παράθυρο” στη μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να γίνουν “καραμπόλες” κάτι που προς το παρόν διαφαίνεται στον “ορίζοντα” της SL2. Τέλος, η αναπλήρωση των κενών θέσεων θα γίνει από τα κάτω προς τα επάνω με τις ομάδες των μπαράζ έως και την 4η θέση να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Από εκεί και πέρα σειρά θα έχουν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Football Legaue.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.