Την εισήγηση του Προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου για άμεση έναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλης της χώρας, είχαμε μετά την 20ημερη αναστολή που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου. Μια εισήγηση η οποία πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία, με ψήφους 14-1-1. 

Το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία επί της ουσίας συνεχίστηκε από εκεί που έμεινε την τελευταία φορά, την περασμένη Δευτέρα, όταν και το θέμα είχε συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως και κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να ληφθεί άμεσα κάποια απόφαση. Στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή, διατυπωθηκαν και αντιρρήσεις, ωστόσο η εισήγηση του Προέδρου της ΕΠΟ πέρασε με ψήφους 14-1-1. Δεκατέσσερις ψήφισαν υπέρ της πρότασης, μια ψήφος ήταν αρνητική, αυτή του Διακοφώτη και μια παρών, αυτή του Αγραφιώτη. Αντίρρηση εξέφρασε ο Διακοφώτης, ο οποίος είχε κάνει την πρόταση να ξεκινήσει μόνο η πρώτη κατηγορία, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να ψηφίσει συνολικά κατά.

Σε ταύτιση με τον Κουλούρη ο Ολυμπιακός

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης, η στάση του Ολυμπιακού, η οποία φαίνεται να ακολούθησε τη «γραμμή» που έθεσε χθες ο Άρης Κουλούρης, χαρακτηρίζοντας ως μόνη νόμιμη απόφαση αυτή η οποία θα ληφθεί στις 2 Νοεμβρίου από την έκτακτη Γενική Συνέλευση. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ Τάκης Αγραφιώτης, ψήφισε «παρών», ενδεικτικό των επιφυλάξεών του, ενώ «απών» καταμετρήθηκε ο Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Γι’ αυτό και είχαμε 16 συνολικά ψήφους αντί για 17 που είναι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Διατήρησε την ενότητα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Υπέρ της πρότασης Μπαλτάκου, τάχθηκαν οι άλλοι εκπρόσωποι των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ο Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ και ο Αλεξίου από την ΑΕΚ, ο Λεουτσάκος από τη Σούπερ Λιγκ 2 και όλοι οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, (Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης, Δανιήλ, Θωμαΐδης, Παπαχρήστος, Μπουχλαριώτης, Χατζησαρόγλου, Δανιηλίδης, Τόκας). Μοναδική αρνητική ψήφος ήταν του Διακοφώτη. Ουσιαστικά δηλαδή, κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις και ο Τάκης Μπαλτάκος κατόρθωσε να διατηρήσει ενωμένη την παράταξη της πλειοψηφίας, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προστριβές με τις Ενώσεις οι οποίες είχαν ταχθεί τις τελευταίες μέρες υπέρ της έναρξης (Μακεδονία, Ανατολική Αττική, Θράκη κλπ.).

Πηγή: ilia.news

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.