Σε αχαρτογράφητα πλέει το ποδόσφαιρο αφού αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με το μέλλον των διοργανώσεων που εκκρεμούν, τις εκλογές των ομοσπονδιών, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και την αναδιάρθρωση.

Σχετικά με το μέλλον των διοργανώσεων οι ποδοσφαιρικές αρχές, περιμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις, και την κάμψη της καμπύλης της πανδημίας. Το «τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα» είναι ένα αναπάντητο ερώτημα και το μόνο βέβαιο είναι τα πρωταθλήματα που εκκρεμούν μπορούν να πάρουν παράταση ζωής μέχρι το τέλους Ιουλίου και όπως όλα δείχνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Όσον αφορά το θέμα τις αναδιάρθρωση οι προτάσεις που έχουν γίνει είναι οι εξής:

α) Σούπερ Λιγκ 1 με 16 ομάδες (από 14) και Φούτμπολ Λιγκ με δύο ομίλους των 16 ομάδων (από έναν με 14). Με αυτό το σχέδιο η Φούτμπολ αφομοιώνει τη Σούπερ Λιγκ 2 (έχει 12 ομάδες) και αυξάνονται οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1 κατά δύο.

β) Σούπερ Λιγκ 1: 16 ομάδες, Σούπερ Λιγκ 2: 16 ομάδες, Φούτμπολ Λιγκ: 16 ομάδες. Με αυτό το σχέδιο αυξάνονται οι ομάδες και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Και στις δύο προτάσεις ο αριθμός των επαγγελματικών ομάδων γίνεται 48 από 40 που είναι σήμερα και 32 που ήταν πέρυσι. Με την αύξηση των ομάδων στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία διαφωνει η NOVA.

Στο θέμα της μείωσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, ο πρώτος γύρος της αντιπαράθεσης άρχισε πριν οι εμπλεκόμενες πλευρές καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με αφορμή την απόφαση της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγηση και στο πλαίσιο της βοήθειας προς τις ΠΑΕ να αναστείλει μέχρι 30/6 το δικαίωμα προσφυγής των ποδοσφαιριστών εναντίον τους και τις πληρωμές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ομοσπονδία.

Οι ΠΣΑΠ έκανε λόγο για “πραξιόπημα” και η Super League απάντησε ότι λέγόντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τις συνέπειες της πανδημίας.

Στον «αέρα» είναι τόσο οι εκλογές της ΕΠΟ όσο και των υπόλοιπων ομοσπονδιών, οι οποίες θα έπρεπε να γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο αν διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο αθλητικός νόμος συνδέει την τέλεση των εκλογών στις ομοσπονδίες με την τέλεση
των Ολυμπιακών Αγώνων. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι οι εκλογές των
ομοσπονδιών γίνονται τον Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών
Αγώνων. Με αυτόν τον τρόπο ο νομοθέτης εξασφαλίζει την τακτικότητα των
εκλογών ανά τέσσερα έτη.

Φέτος, όμως, λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, άνοιξε και επίσημα το
θέμα των εκλογών. Από τη μία, τον ερχόμενο Οκτώβριο οι αθλητικές ομοσπονδίες
θα έχουν συμπληρώσει την τετραετία, από την άλλη το 2020 δεν θα είναι έτος
Ολυμπιακών Αγώνων και για το τι τελικά θα γίνει, θα χρειαστεί νομοθετική
ρύθμιση.

Στο θέμα έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο τελευταίο διάστημα ο υφυπουργός
Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνονταςότι “θα πρέπει να
αλλάξουμε το Νόμο είτε για να παρατείνουμε τη θητεία των Ομοσπονδιών, ώστε να
γίνουν οι εκλογές του χρόνου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να διεξαχθούν
τώρα, ώστε να έχουν ένα χρόνο μπροστά τους οι επόμενες διοικήσεις για να
υποστηρίξουν τον δρόμο που έχει χαραχθεί ήδη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
του Τόκιο τον Ιούλιο του 2021. Είναι κάτι που ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει…”

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.