Ερωτηθείς στις 31 Μαίου του 2023 στο ραδιόφωνο του Ερμή και στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO”  ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου Σταύρος Κακολύρης για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Ρομυρίου απάντησε στο τέλος του Σεπτεμβρίου η το αργότερο ένα μήνα μετά.

Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα ο κος Κακολύρης έπεσε μέσα και αυτό γιατί οι εργασίες του γηπέδου στο Ρομύρι προχωρούν κανονικά και όπως όλα δείχνουν στο τέλος του Οκτωβρίου το γήπεδο θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στην αθλητική νεολαία του νησιού μας.

Το έργο έχει την χρηματοδότηση του Δήμου Ζακύνθου και θα κοστίσει 270.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σωστού υποστρώματος, την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την τοποθέτηση πάγκων και δοκαριών και φυσικά την ανάπλαση των παλιών αποδυτηρίων.

Οι εργασίες προχωρούν κανονικά με την τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα και την ανάπλαση των αποδυτηρίων με τα συνεργεί να εργάζονται πυρετωδώς. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, και σύμφωνα με την Δημοτική αρχή θα πρέπει να γίνει ανάπλαση των εξωτερικών χώρων του πάρκινγκ και φυσικά της περίφραξης που έχει αρκετά προβλήματα κυρίως στο χώρο του πάρκινγκ και στα αποδυτήρια πρέπει να μπει νέα περίφραξη έτσι ώστε το γήπεδο να προστατευτεί πλήρως.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που μας έκανε εντύπωση είναι ότι από την βορειοανατολική πλευρά υπήρχε αρκετός χώρος 2-3 μέτρα να μετακινηθεί η περίφραξη και το γήπεδο να αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος από αυτό που είναι σήμερα! Και όλα αυτά μέσα στα όρια του οικοπέδου, κάτι που τελικά δεν συνέβη! Το γιατί ίσως να μην το μάθουμε ποτέ! Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι ακριβώς δίπλα είναι ένα χωράφι (ελαιοστάσιο) του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του κου Στασινόπουλου νέου Δημάρχου Παναγιώτη Δρόσου ο οποίος μας τόνισε ότι ο ίδιος παραχωρούσε ένα κομμάτι από το δικό του κτήμα για να πάρει το γήπεδο την κανονική του μορφή σε πλάτος.

Τελικά ούτε αυτό συνέβη! Το γήπεδο θα έχει τις διαστάσεις τις παλιές και αυτό πλέον δεν αλλάζει! Τα χρήματα λοιπόν θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου ο οποίος θα είναι ο χρηματοδότης. Το κόστος θα φτάσει τα 270.000 ευρώ, επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι ότι ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες του θα επιβλέπουν τις εργασίες μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.

Σιγά σιγά τα αποδυτήρια παίρνουν την μορφή που πρέπει
Τοποθετήθηκε ο τάπητας και αλλάζει η εικόνα του γηπέδου
Σε αυτή την πλευρά θα μπορούσε το γήπεδο να πάρει αλλά 2-3 μέτρα πλάτος αλλά δεν συνέβη!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.