Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας 55χρονος ημεδαπός, με την κατηγορία του εμπρησμού.

   Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 55χρονος φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για την μεγάλη φωτιά, το περασμένο Σάββατο, στο χωριό Αργάσι Ζακύνθου, όπου οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια, αλλά και για μια δεύτερη, μικρότερη, πυρκαγιά στο όρος Σκοπός.

   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 55χρονος κρυβόταν στο όρος Σκοπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών και δεν είχε πληρώσει την εγγύηση.

   Με αυτή την αιτιολογία ο 55χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και μετά από αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιοποίηση μαρτυριών, φαίνεται να ομολόγησε ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για τις πυρκαγιές.

   Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις εμπρησμών.

Η ανακοίνωση της ΔΙ.ΠΥ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ για την υπόθεση

1)Ανακριτικό κλιμάκιο της Π.Υ. Ζακύνθου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τ.Α. Ζακύνθου υπό άκρα μυστικότητα, ενεργώντας μεθοδικά από κοινού και τάχιστα, από την 21-08-2021 ημέρα Σάββατο – ημέρα εκδήλωσης πυρκαγιάς – στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, μέχρι και την σήμερον 27-08-2021 ημέρα Παρασκευή, κατάφεραν να ολοκληρώσουν υπόθεση αναφορικά με αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις ήτοι: Εμπρησμών από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση, με κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και υγεία ανθρώπων, φθορά ξένης περιουσίας και σημαντικές βλάβες σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, στην περιοχή Αργασίου και στην ευρύτερη περιοχή Σκοπού Ζακύνθου.

2)Κατόπιν συλλογής όλων των προανακριτικών πράξεων και διαβίβαση αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου – Ανάκριση, εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης ημεδαπού πενήντα-πέντε (55) ετών με την κατηγορία ότι τέλεσε πράξεις που συρρέουν μεταξύ τους και τιμωρούνται με στερητικές της ελευθερίας ποινές και χρηματικές ποινές.

3)Αναφέρεται επίσης ότι στον προαναφερόμενο ημεδαπό αποδόθηκαν κατηγορίες (κατόπιν συσχετίσεως φακέλων) πέρα από την πυρκαγιά της 21-08-2021 και για τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα:

α) Την 05-07-2021 και περί ώρα 23:35 στην περιοχή Σκοπός Ζακύνθου.
β) Την 09-07-2021 και περί ώρα 20:31 στην περιοχή Σκοπός Ζακύνθου.
γ) Την 18-07-2021 και περί ώρα 00:12 στην περιοχή Κόκκινος Βράχος Σκοπού.
Δ) Την 25-07-2021 και περί ώρα 13:55 στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.