Χαμηλές θερμοκρασίες, ψυχρός  αέρας  αλλά και χιόνια στα ορεινά χωριά έφερε η επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια για τη Ζάκυνθο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για θερμοκρασίες κάτω του μηδενός!

Άγιος Λέοντας, Λούχα, Γύρι, Κοιλιωμένο και Ορθονιές  ήταν μεταξύ των χωριών που ντύθηκαν στα λευκά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δημιουργώντας ένα πανέμορφο και ονειρικό σκηνικό! Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων, όχι μόνο λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου, αλλά και των περιορισμών λόγω της πανδημίας, δεκάδες συμπολίτες μας δεν …πειθάρχησαν και εξόρμησαν οικογενειακώς στα ορεινά για να χαρούν το χιόνι και την ομορφιά της φύσης.

Άλλωστε σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος, τα σχολεία σε όλο το νησί μένουν κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παγετός στο οδόστρωμα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης χθες στην ορεινή ζώνη της Ζακύνθου και ιδιαίτερα στις περιοχές Αγαλά, Κοιλιωμένο, Αγ. Λέοντα, Γύρι, Λούχα, Εξωχώρα, Μαριές, Κορίθι, Αναφωνήτρια, Ορθωνιές και Βολίμες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και της νεώτερης πρόγνωσης καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ, για διατήρηση της ισχύουσας κατάστασης για την Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021, η πολιτική προστασία ενημερώνει  όλους τους κατοίκους του νησιού, ότι τις απογευματινές ώρες και τις πρώτες πρωινές θα δημιουργηθεί παγετός στις ανωτέρω περιοχές αλλά και σε όλη την ορεινή ζώνη του νησιού.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούν για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και όπου κρίνεται απαραίτητο να γίνεται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή: ermisnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.