Μπουρλότο έβαλε η Ζάκυνθος το μεσημέρι στη Β΄ Εθνική αλλά και στην ΕΠΟ καθώς μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη για την μη επικύρωση της βαθμολογίας με ψήφους 10-1

Χοντρό παρασκήνιο, ομηρικές μάχες και κόντρες μέχρι θανάτου ήταν το σκηνικό που στήθηκε από το μεσημέρι της Τρίτης έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα γραφεία της Ένωσης Β΄ Εθνικής… Εκεί που η Ζάκυνθος έδινε το μεγάλο της αγώνα για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, ‘έχοντας ως μοναδικό όπλο τα κρυφά της χαρτιά…

Ήταν 14.40 όταν ο Νίκος Γιαννούλης παρέδωσε τον φάκελο της Ζακύνθου για την καταγγελία εναντίον της Ελευσίνας και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου, από κείνη την στιγμή και μετά το νερό μπήκε στο Αυλάκι για να φτάσουμε στις 15.15 όταν ο πρόεδρος της Β΄ Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία γιατί υπάρχει η ένσταση της Ζακύνθου εναντίον της Ελευσίνας που έχει να κάνει με το μετοχικό κεφάλαιο των Σταχυοφόρων, δηλαδή της ΠΑΕ Πανελευσινιακός!

Από εκείνη την στιγμή και μετά επικράτησε κομφούζιο στην αίθουσα καθώς η πλευρά της Ελευσίνας έκανε επίθεση στη Ζάκυνθο για το συγκριμένο θέμα. Η πίεση μεγάλη καθώς ο ίδιος ο κος Καλογιάννης ήθελε να κλείσει αισίως το θέμα της επικύρωσης με το θέμα να πηγαίνει στην ψηφοφορία. εκεί οι εκπρόσωποι των ομάδων με ψήφους 10-1 ζήτησαν να μην επικυρωθεί η βαθμολογία διότι κανείς δεν μπορούσε να πάει αυτή την τεράστια ευθύνη!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τέλος και η πλευρά της Ελευσίνας ψήφισε και αυτή να μην επικυρωθεί η βαθμολογία! Αυτή η απόφαση έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς οι προγραμματισμένες εκλογές της Β΄ Εθνικής που ήταν να γίνουν την Παρασκευή, πιθανόν θα μετατεθούν για μια ακόμη εβδομάδα!

Με λίγα λόγια η Ζάκυνθος μόνη εναντίον όλων κατάφερε να βγει νικήτρια, να κερδίσει μια μάχη που όλοι την είχαν χαμένη και να δείξει απέναντι στο σύστημα ότι δεν θα πεθάνει τόσο εύκολα!

Από εκεί και πέρα στο Συμβούλιο ειπώθηκε ότι για γίνει επικύρωση   θα πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: 1) Να μην υπάρχουν εκκρεμοδικίες και 2) να μπορούν να νομιμοποιούνται οι τέσσερις νέες ομάδες της κατηγορίας που ήρθαν από τη Γ’ Εθνική (να έχουν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείο Ανάπτυξης για τη σύσταση της ΠΑΕ).

Και αυτές οι δύο προϋποθέσεις φαντάζουν δύσκολες και έτσι όλα δείχνουν ότι επικαλούμενη λόγους ανωτέρας βίας (προβλέπεται βάσει του καταστατικού) οι αρχαιρεσίες θα πάνε για τις 21 Ιουλίου! Η δεύτερη περίπτωση έχει να γίνει με τη δυνατότητα και των Άρη, Αιγινιακού, ΟΦΗ, Σπαρτής να βάλουν αν το επιθυμούν δικό τους υποψήφιο είτε για πρόεδρο είτε για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων.

Πάντως, υπήρχε και σχέδιο στην διοργανώτρια της δεύτερης κατηγορίας για να γίνει επικύρωση σε αυτό το Δ.Σ., στο οποίο θα υπήρχε υποσημείωση ότι αν πέσουν ομάδες για δικαστικές αποφάσεις, τότε οι θέσεις θα καλυφθούν εκ των έσω, του υπάρχοντος βαθμολογικού πίνακα. Αν, ωστόσο, έπεφταν περισσότερες από δύο για τον ίδιο λόγο, τότε οι θέσεις δεν θα καλυφθούν!

Από εκεί και πέρα, ο Σπύρος Καλογιάννης δεν άνοιξε τα χαρτιά του ξανά για το αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου για πρόεδρος (εφόσον γίνουν εκλογές την Παρασκευή μπορεί μέχρι την προηγούμενη να καταθέσει υποψηφιότητα αν πάνε για τις 21/7 έχει δικαίωμα να το κάνει μέχρι και δύο 24ωρα πριν τη διαδικασία).

Σε κάθε περίπτωση να υπογραμμισθεί ότι την ίδια ημέρα θα γίνει τόσο η επικύρωση όσο και οι αρχαιρεσίες.

Αντίθετα, ο Στέλιος Σφακιανάκης μετά την προκήρυξη των αρχαιρεσιών μπήκε στην αίθουσα του Δ.Σ. και γνωστοποίησε στις ομάδες ότι θα κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.