Σε βαθιά ύφεση παραμένει η οικοδομική δραστηριότητα, με χιλιάδες οικοδόμους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική ανέχεια.

Ένας από αυτούς ο Ηλίας Αναγνώστου, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών  που είναι πάνω στις σκαλωσιές 30 χρόνια.  Η μόνη αγωνία που  έχει  είναι αν θα μπορεί να εξασφαλίσει  ένα πιάτο φαγητό στην οικογένεια του.

«Έχω εδώ πέντε μήνες. Ακόμη κάνα μήνα ενάμιση και μετά τελειώνει. Τίποτα, μετά… ξαπλόπουλος, έτσι έχουν τα πράγματα. Και τι να κάνω τώρα στην ηλικία που είμαι; Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Όσο μπορώ…. Πολύ χάλια, πολύ χάλια, δεν υπάρχει οικοδομή καθόλου», λέει.

Ακόμη και τώρα που τα μεροκάματα έχουν πέσει στα 30 ευρώ από τις καλές εποχές που ήταν στα 80 ευρώ, όσοι έχουν δουλειά αισθάνονται τυχεροί.

Οι υπόλοιποι ελπίζουν να βρουν κάτι, αλλιώς θα κάνουν τα τελευταία μεροκάματά τους στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη, οι οικοδόμοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο εργασίας ζητώντας την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ εν όψει των εορτών, όπως επίσης να μην βγουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.