Νέα, αρνητικά δεδομένα προέκυψαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/5) στο θέμα του αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο ήδη ψηφίστηκε επί της Αρχής και με την ονομαστική ψηφοφορία να έχει οριστεί για την Πέμπτη (7/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν μέχρι αύριο η UEFA, FIFA και η ΕΠΟ δεν αποδεχθούν τη συμφωνία της 4ης Μαΐου (και η οποία ουσιαστικά πήρε σάρκα και οστά μέσω της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου επί της αρχής), τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προτίθεται να αποσύρει όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί με την αρχική του μορφή προ της συμφωνίας!

Στο Υπουργείο θεωρούν ότι η ελληνικό ποδοσφαιρική ομοσπονδία βάζει «εμπόδια» στην προσπάθεια για συμφωνία, προβάλλοντας τις ενστάσεις της για την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Όλα αυτά κι ενώ την Πέμπτη (7/5) έχουμε την ονομαστική ψηφοφορία, μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Προς το παρόν, την Τετάρτη (6/5) υπήρξε ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής και κατά πλειψηφία. Συγκεκριμένα, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, «όχι» ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Κοντονής: «Περήφανοι για το αποτέλεσμα»

Πάντως ο κ. Κοντονής δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα που είχαν οι επαφές και οι διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, όλο το προηγούμενα.

«Μετά από εντατική προσπάθεια μηνών και εξαντλητικές διαβουλεύσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα η τελική διαμόρφωση του κειμένου του νομοσχεδίου για τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύουμε ότι υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη νομιμότητα όσο και την ανάγκη εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα αυτό, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την UEFA και τη FIFA για το συνεχή διάλογο που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, ειλικρίνεια και καλή πίστη, ο οποίος διεξήχθη αδιάλειπτα μέχρι τέλους και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες πολλών να τον τορπιλίσουν. Ο διάλογος αυτός θα συνεχισθεί και στην επόμενη φάση, το ίδιο καλόπιστος και εποικοδομητικός.

Πολύ συνοπτικά:

– Για πρώτη φορά καταφέραμε να τεθούν και συζητηθούν στις αληθινές τους διαστάσεις θέματα-ταμπού, όπως το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αναγνωρίζοντας μεν και σεβόμενοι το αληθινό περιεχόμενό του, καταργώντας όμως ρητά και κατηγορηματικά τη νησίδα αυθαιρεσίας και ανομίας που με πρόσχημα το αυτοδιοίκητο αποτελούσε μαύρη κηλίδα στη νομοθεσία μας και όνειδος για την έννομη τάξη της χώρας.

– Για πρώτη φορά αναγνωρίσθηκε εμπράκτως η αναφαίρετη -αλλά μη ενεργοποιηθείσα ποτέ μέχρι σήμερα- αρμοδιότητα της ελληνικής Πολιτείας να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα, κατασταλτικά ή προληπτικά, ακόμη και να επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές ποινές, όχι για να παρεμβαίνει στο αθλητικό γίγνεσθαι, αλλά για ν’ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη βία και τη διαφθορά στον αθλητισμό και πέριξ αυτού.

– Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σ’ αυτό, όλες οι διαφορές στο ποδόσφαιρο θα επιλύονται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι θα περιβάλλονται με όλα τα εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας.

– Από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, επίσης, για την προστασία της ασφάλειας και της ακεραιότητας όλων των φιλάθλων, κανείς αγώνας με θεατές δεν θα διεξάγεται σε γήπεδο στο οποίο δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και ονομαστικού εισιτηρίου.

Αυτά είναι κάποιες από τις τομές που, παρά τις Κασσάνδρες, θεσπίζονται οριστικά με το νομοσχέδιο, ενώ, πέραν αυτών, πολλά ακόμη σημαντικά θέματα ρυθμίζονται με τις διατάξεις του.

Επιθυμώ, τελειώνοντας, να ευχαριστήσω όλα τα δημοκρατικά ελληνικά κόμματα για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή, η οποία βεβαίως άμεσα θα συνεχισθεί, για μία συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων και παθογενειών που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό»

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.