Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου, κάτι που οδηγεί στην ακύρωση των εκλογών και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία.

Τι έγινε κατά την διάρκεια της εκδίκασης των δύο υποθέσεων

Αναρμόδιο για να ορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ χαρακτήρισε το Διαιτητικό Δικαστήριο το νομικό επιτελείο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των προσφυγών της αντιπολίτευσης και του Βίκτωρα Μητρόπουλου κατά των εκλογών της 26ης Οκτωβρίου.

“Ούτε τα φυσικά πρόσωπα, ούτε τα νομικά μπορούν να προσφύγουν ενώπιον σας. Δεν αποτελούν μέλη της ΕΠΟ”, είπε αρχικά ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σιώτος και πρόσθεσε:

“Η θητεία είναι τετραετής και σύμφωνα με το καταστατικό λήγει τον μήνα Οκτώβριο της χρονιάς των θερινών ολυμπιακών αγώνων”.

Από την πλευρά του Μητρόπουλου, που ζητεί την ακύρωση των εκλογών καθώς πρέπει να γίνουν βάσει του νόμου και όχι του καταστατικού της ΕΠΟ, ο δικηγόρος του κ. Μπαλασόπουλος επεσήμανε ότι “σε καμία άλλη Ομοσπονδία οι εκλογές γίνονται μέσω Ενώσεων αλλά μέσω σωματείων. Η ΕΠΟ αμέλησε συνειδητά να εναρμονίσει το καταστατικό της με τον νόμο. Και οι δύο παρατάξεις πολιτεύονται με βάση το ισχύον καταστατικό”, ενώ για τα πρόσωπα που προτείνονται για τη διοικούσα επιτροπή που θα έχει θητεία πέντε μηνών υπογράμμισε ότι “είναι άτομα προσεγμένα. Δεν έχει ακουστεί τίποτα γι’ αυτούς. Έχουν έξωθεν την καλή μαρτυρία”.

“Το δικαστήριο καλείται να ολοκληρώσει το έργο σας που ξεκίνησε πέρσι ο νόμος Κοντονή. Όλοι ξέρουμε ότι ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό. Το επιβεβαίωσε και ο κύριος Κουτσοκούμνης με τις δηλώσεις του”, ισχυρίστηκε ο έτερος δικηγόρος του Μητρόπουλου, Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ τόνισε τα εξής:

“Το μοναδικό μου κίνητρο είναι η επαναφορά της νομιμότητας. Την τελευταία 10ετία υπάρχουν δεκάδες φάκελοι στα αστικά, στα ποινικά δικαστήρια που βαρύνουν τις ενέργειες της ΕΠΟ. Έχετε την ιστορική δυνατότητα να καθαρίσετε το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν 10 άνθρωποι που το χειραγωγούν και καθορίζουν τις τύχες του”.

Οσον αφορά την αντιπολίτευση, που ζητάει τον διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα έχει θητεία 10 ημερών, επεσήμανε ότι η ΕΠΟ αυτοπαρατείνει την θητεία της, ενώ για την προσφυγή Μητρόπουλου σχολίασε πως “δεν μπορούμε να ζητάμε τη νεκρανάσταση του νόμου”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.