Το ΔΣ της Super League 2 αποφάσισε να προειδοποιήσει τον ΠΟΤ Ηρακλή, ώστε εντός 30 ημερών να παραιτηθεί της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε την Τετάρτη (19/07) στη Super League 2. Σε αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, η τιμωρία, αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών του ΠΟΤ Ηρακλή για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Οι Θεσσαλονικείς που σκοπεύουν να προσφύγουν κατά αυτής της απόφασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έχουν προθεσμία 30 ημερών να αποσυρθούν, Όπως προβλέπει το άρθρο 35 του Κ.Α.Π.: «Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, νομικό ή φυσικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.: α) Ομάδα που ασκεί ένδικο βοήθημα οιασδήποτε μορφής (αγωγή, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προσφυγή, αίτηση ακυρώσεως κ.ο.κ.) τιμωρείται, με απόφαση της E.E. της διοργανώτριας αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών για την αμέσως επόμενη μετεγγραφική περίοδο. Εφόσον τριάντα (30) ημέρες μετά την επιβολή της πρώτης ποινής, παρά την προειδοποίηση επιμένει στην άσκηση του ενδίκου βοηθήματος, αποκλείεται, με νέα απόφαση της E.E. της διοργανώτριας από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση. Ειδικά όταν διοργανώτρια είναι η SUPER LEAGUE 1, σε εξαιρετικές περιπτώσεις που υφίσταται αμφισβήτηση, προ της επιβολής της ποινής στην υπαίτια ομάδα, δύναται να υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για το αν το ασκηθέν ένδικο βοήθημα υπάγεται στην ανωτέρω απαγόρευση».

Για την προκήρυξη, όπως αναμενόταν, δεν ελήφθη απόφαση. Η SL2 θα περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής στις 24 Ιουλίου και ακολούθως θα ορίσει ΔΣ.

Η ανακοίνωση:

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, έλαβε τις εξής αποφάσεις: «Λόγω προσφυγής της ΠΑΕ «Παναθλητικός Όμιλος Τρίγλιας ο Ηρακλής ΠΑΕ» ενώπιον του Εφετείου Αθηνών καταθέτοντας αγωγή ακύρωσης και αναστολής κατά παράβαση των διατάξεων του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και συγκεκριμένα του άρθρου 35, το Δ.Σ. της SL2 αποφασίζει όπως απευθύνει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ στην ανωτέρω ΠΑΕ να αποσύρει την από 14/6/23 αγωγή ενώπιον του Εφετείου Αθηνών όπως και την από 20/6/23 αίτηση αναστολής ενώπιων του Εφετείου Αθηνών (ΓΑΚ 5623/2023) προς αποφυγή των κυρώσεων που προβλέπονται στο άρθρο 35 παρ. 2α του ΚΑΠ και απαγορεύει σε αυτή το δικαίωμα μεταγραφών για την επόμενη μεταγραφική περίοδο». Ανέβαλε την συζήτηση για την ψήφιση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 για επόμενο συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.