Ο πρόεδρος της Super League 2/Football League κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Γραμμένο την παρακάτω επιστολή, μέσω της οποίας κάνει γνωστό πώς αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα 22/11, τότε θα είναι αδύνατη η διεξαγωγή της Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε η διοργανώτρια αρχή είχε αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 στις 8 Νοεμβρίου του 2020. Ωστόσο με την ΚΥΑ που ανακοινώθηκε στις 3 Νοεμβρίου αγωνιστική δράση επετράπη μόνο στη Superleague 1 παρά τις συνεχείς κινήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις που ακολούθησαν, η έναρξη του πρωταθλήματος μας δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στην κηδεία της 7ης Νοεμβρίου όπως αντιλαμβάνεστε.

Ως εποπτεύουσα αρχή του ποδοσφαίρου υπήρξε διαχωρισμός στις επαγγελματικές κατηγορίες παρότι δόθηκαν σαφείς και κατανοητές διαβεβαιώσεις ότι και η Superleague 2 θα ακολουθούσε κατά γράμμα το ίδιο Υγειονομικό πρωτόκολλο γνωρίζετε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μας είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν να αγωνιστούν από το Μάρτιο στερούνται πλήρως εσόδων και καλύπτουν με τους ίδιους πόρους τα έξοδα του προσωπικού και των ανωνύμων εταιρειών τους.

Η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος είναι κομβική για τις ΠΑΕ αλλά και το μέλλον εκατοντάδων ποδοσφαιριστών και εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αν η επιτροπή λοιμωξιολόγων εμμείνει στην απόφασή της και δεν μας δοθεί άδεια έναρξης του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή 22/12 τότε δηλώνουμε ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η διεξαγωγή της Superleague 2.

Διακυβεύεται εν ολίγοις η ύπαρξη των ΠΑΕ και γενικότερα η ύπαρξη ολόκληρης της κατηγορίας. Ζητούμε άμεσα με σαφήνεια στήριξη της ομοσπονδίας προκειμένου σε συνεργασία με τη Super League 1 και μετά τη στήριξη και της Εθνικής ομάδας να κινηθούμε ενωμένοι προς την οριστική λύση του θέματος παράλληλα ζητούμε να λάβετε θέση και στο θέμα των συμβολαίων ποδοσφαιριστών για την περίοδο που υπάρχει αναστολή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας (πανδημίας και απόφαση της πολιτείας) και να επιβάλλετε αναστολή πληρωμής αυτών και την παράταση όσο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Η κυβέρνηση καταβάλλει μισθό των ποδοσφαιριστών αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τα συμβόλαια τους τα οποία αποτελούν και το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος για της ΠΑΕ.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Για την Ενωση Επαγγελματικού ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας

Superleague 2 Football League

ο πρόεδρος”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.