Δύο απευθείας προβιβασμούς και ένα μπαράζ η πρόταση της Super League 2 για την προκήρυξη – Έξαλλες οι ομάδες με την κατάσταση που επικρατεί στην κατηγορία

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 εν όψει της νέας σεζόν στο οποίο εκδηλώθηκε και έντονη δυσαρέσκεια για το μέλλον της κατηγορίας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 31/8, ενώ η σέντρα αναμένεται να γίνει στις 11/9.

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη, ομάδες και διοργανώτρια ζητούν δύο απευθείας προβιβασμούς κι ένα μπαράζ.

Αναφορικά με την προκήρυξη για τον υποβιβασμό την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, θα πέφτουν 4 από κάθε όμιλο και θα ανεβαίνουν 4 από τη Γ’ Εθνική, ώστε να μειωθούν οι ομάδες.

Η προθεσμία συμμετοχής για τα παράβολα πήρε παράταση. Έτσι από τις 18/7 πήγε στις 21/7 με τις ΠΑΕ να έχουν μπροστά τους αρκετό χρονικό περιθώριο.

Έξαλλες οι ομάδες

Διοργανώτρια και ομάδες πάντως είναι έξαλλες με τον κρατικό μηχανισμό. Τόσο για τις συνεχείς αναβολές στο κομμάτι που αφορά το ποσοστό από το στοίχημα όσο και με το τηλεοπτικό μέτωπο (μπόνους). Οι ΠΑΕ είναι κυριολεκτικά στα κάγκελα καθώς πλέον υπάρχει ζήτημα επιβίωσης το οποίο αγγίζει συνολικά την κατηγορία. Σύλλογοι αρχίζουν να κουράζονται με τις υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, ενώ την ίδια στιγμή τα έξοδα τρέχουν.  Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν επαφές με την ΕΡΤ προκειμένου να μεταφερθούν όλα τα κρίσιμα θέματα καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Β’ αντιπρόεδρος ο Πρίτσας

Στο ΔΣ υπήρξε και εκλογή β’ αντιπροέδρου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Κηφισιά, Χρήστος Πρίτσας βγήκε παμψηφεί και αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο.

Στο μέτωπο που αφορά το τηλεοπτικό έχει ζητηθεί νέο ραντεβού με ΕΡΤ για το θέμα του μπόνους που εφόσον λυθεί θα δώσει ανάσα στις ομάδες.

Παράλληλα συστάθηκε μια επιτροπή ώστε συζητηθεί το συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Αυτή αποτελείται από τους Λεωνίδα Λεουτσάκο, τους δυο αντιπροέδρους και τους Παπαδημητριου (ΑΣΑ), Καζία (Πανσερραϊκός) Ροκάκη (Χανιά).

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική διαιτησία κουβέντα θα γίνει όταν υπάρξουν υποψήφιοι.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).
2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022
3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.
4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).
5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά.

ΠΗΓΗ: mikriliga.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.