Οι εξελίξεις πραγματικά είναι καταιγιστικές στα διοικητικά δρώμενα της ΕΠΣ Ζακύνθου καθώς το πρωί της Πέμπτης παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανδρέας Παπανδρέου! Μια είδηση που για πολλούς ήταν κεραυνός εν’ αιθρία. Για του λίγους και για τους δικού του ανθρώπους ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν η πίεση τον τελευταίο καιρό που είχε από πολλές ομάδες που θέλησαν με τον έναν με τον άλλο τρόπο να περάσουν τα δικά τους. Ο ίδιος τον τελευταίο καιρό έκανε λόγο για μια τοξική και αρρωστημένη κατάσταση που δεν μπορούσε να αποδεχθεί. Μετά τα χθεσινά γεγονότα ο “κόμπος έφτασε στο κτένι” και έτσι πήρε αυτή την απόφαση. Ο ίδιος με μια επιστολή εξηγεί πως έφτασε στην παραίτηση. Μια παραίτηση που συνταράσσει συθέμελα το τοπικό ποδόσφαιρο αφού η θητεία του κρίνεται άκρως πετυχημένη. Είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την ΕΠΣ Ζακύνθου από την εσωστρέφεια, βοήθησε οικονομικά τις ομάδες με τους γιατρούς και τους διαιτητές και έβαλε σε “ράγες” την επαναλειτουργία του Ενωσιακού γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του

Από το 2019 που ενεπλάκην με τα διοικητικά της ΕΠΣ Ζακύνθου και του τοπικού ποδοσφαίρου, έναν χρόνο σαν ταμίας και τρία χρόνια σαν Πρόεδρος, προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το τοπικό ποδόσφαιρο και ήμουν πάντα δίπλα σε όλες τις ομάδες που ανήκουν στο δυναμικό μας.

Όμως, η τοξικότητα που υπάρχει στον χώρο αυτό, έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που δε δύναμαι πλέον να την αντέξω αλλά ούτε και να την αποδεχτώ. Πρωτίστως, γιατί δε με εκφράζει σαν άνθρωπο και σαν επιχειρηματία όλη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, και δευτερευόντως, γιατί θεωρώ ότι ΔΕΝ αξίζει τον κόπο να σπαταλώ τον προσωπικό μου χρόνο ο οποίος είναι πολύτιμος, για την οικογένεια μου και τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες για κάτι που δεν έχει στο τέλος αντίκρισμα.

Όταν αποφάσισα να εμπλακώ στα δρώμενα, είχα άλλες σκέψεις, προθέσεις και όραμα. Δεν οραματίστηκα ούτε να είμαι μέλος μιας παρανοϊκής κατάστασης επί 24ωρου βάσεως, ούτε να χάνω τον ύπνο μου, βάζοντας σε κίνδυνο την ψυχική μου υγεία και το κυριότερο να αποδέχομαι την καταπάτηση της αξιοπρέπειας μου. Δεν έχω μάθει στη ζωή μου, να γίνομαι έρμαιο στις ορέξεις ΚΑΝΕΝΟΣ!

Δεν μπήκα στην ΕΠΣ ούτε για τα αξιώματα, ούτε για να φέρω τον τίτλο του Προέδρου, ούτε φυσικά να γίνω καρεκλοκένταυρος και να εφαρμόζω καθεστωτικές πρακτικές ικανοποιώντας το ΕΓΩ μου.

Η μόνη μου πρόθεση ήταν να βοηθήσω όλα τα σωματεία της Α’ και Β’ Κατηγορίας, εννοείται τη μεγάλη ομάδα του νησιού μας τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, όπως φυσικά και να στηρίξω τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Δόξας Πηγαδακίων που μας εκπροσωπούν σε εθνικό επίπεδο, ασχέτως των όσων μου καταλογίζουν καθημερινά και δεν ΑΠΑΝΤΑΩ.

Αντί αυτού, βλέπω ότι ελάχιστοι αναγνωρίζουν τις καλές μου προθέσεις και μάλιστα κάποιοι βλέπουν το ακριβώς αντίθετο, αγνοώντας τις όποιες διευκολύνσεις έχουν γίνει και γίνονται από την διοίκηση μας σε όλα τα σωματεία επί μια 4ετία. Είχα σκοπό να κατέβω εκ νέου ως υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της 29ης Ιανουαρίου 2024, με μια 9μελή ομάδα ανθρώπων, με όρεξη και μεράκι για κάτι καινούργιο και υγειές στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Κατόπιν ώριμης σκέψης όμως και για όλους τους παραπάνω λόγους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ αξίζει τον κόπο. Ελπίζω και εύχομαι, το όνομα μου να μην μείνει στην ιστορία της ΕΠΣ Ζακύνθου, ως κάποιου που δεν άφησε το προσωπικό του στίγμα αλλά ως κάποιου που ανιδιοτελώς προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό.

Τέλος, επειδή πιστεύω ότι άνθρωποι σαν εμένα δε χρειάζονται στο ποδόσφαιρο, αποφάσισα να παραιτηθώ από το αξίωμα του Προέδρου αλλά και από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνεργάτες μου παρείχαν στήριξη μέχρι και σήμερα στο Δ.Σ. αλλά και τους εργαζόμενους στη γραμματειακή υποστήριξη (Διονύση Κοτσώνη, Σωκράτη Λειβαδά) για την καλή συνεργασία που είχαμε”.

Μετά τιμής

Ανδρέας Παπανδρέου

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.