Επιστρέφει στη δισκογραφία με νέο cd έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας. Χάρτης είναι ο τίτλος του δίσκου και ο Σωκράτης Μάλαμας ομολογεί πατάει στον γνώριμο ήχο χωρίς να κάνει πειραματισμούς. Με αφορμή του παρουσίαση του δίσκου, ο τραγουδοποιός μίλησε για όλα.

Έχει «αγαπήσει και σκορπίσει», όπως τιτλοφορείται και ένα από τα τραγούδια του; «Εσείς τι λέτε; Υπάρχει κανείς που δεν έχει σκορπίσει σε χίλια κομμάτια αγαπώντας; Πέρασα κατάθλιψη από έναν μεγάλο έρωτα. Δεν τα λέω όμως αυτά λεπτομερώς, γιατί μου κάνει ανάκριση η γυναίκα μου για το ποια ήταν αυτή η ιστορία».

Η πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνει έντονα την οικονομική κρίση. Ο Σωκράτης Μάλαμας εξομολογείται ότι πέρασε αντίστοιχες οικονομικές δυσκολίες στην πορεία της ζωής του. «Προέρχομαι από μία οικογένεια εργατών. Όλη μου η ζωή ήταν απολύτως μετρημένη έως ασφυκτική. Οι σημερινές συνθήκες μοιάζουν πάρα πολύ εκείνες των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Είμαι μαθημένος σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω και εύχομαι από καρδιάς να ξεπεράσουμε αυτό το τρομακτικό εμπόδιο που έχει βρεθεί μπροστά μας».

Όσο για το τι ήταν αυτό που τον κρατούσε δυνατό στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε; «Η παιδικότητα μου, το παιχνίδι, η άγνοια. Δεν ήξερα τίποτα. Σιγά – σιγά μάθαινα. Όσο μαθαίνεις, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα είδος πικρίας. Έπειτα αρχίζεις να παρακάμπτεις την πικρία και αν ψάχνεις μεγαλύτερη συνεννόηση, σύγκλιση, συμπάθεια, αγάπη, τρυφερότητα με τους ανθρώπους γύρω σου».

Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα μέσα στο νέο του δίσκο, αυτό είναι να βρούμε ένα άλλο σημείο στον ψυχικό μας χάρτη παρακάμπτοντας τις δυσκολίες. Ενώ ο τραγουδοποιός δεν κρύβει την πεποίθηση του ότι οι νέοι θα βρουν μία καινούργια, καλύτερη διαδρομή, στην οποία θα επιλέξουν να ζήσουν.

 

*Πηγή freegossip.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.