-Το γήπεδο Αγγερικού θα κλείσει και εντός ολίγων ημερών θα μπει ο ανάδοχος για την ολική ανακατασκευή του που θα ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο περίπου

-Η μεταλλική κερκίδα του  Αγγερικού αποσυναρμολογείται και θα μεταφερθεί στο γήπεδο των Αμπελοκήπων

-Στο πρόγραμμα του δήμου είναι η κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου της Ζακύνθου στο Στάδιο, Ο δήμος θα διαθέσει 50-60.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου

-Την ευθύνη για την κλειστή κερκίδα στο δημοτικό την έχουν η τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μετά από μελέτη που έκαναν μετά τους σεισμούς του 2018

– Αν εκλεγεί και πάλι αυτή η δημοτική αρχή, θα βάλουμε σε άμεση προτεραιότητα την κατασκευή του γηπέδου στα Γερακαρία


Στο ραδιόφωνο του Ερμή και στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” μίλησε ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης. Ο κος Κακολύρης τοποθετήθηκε για το φλέγον θέμα ανακατασκευής του γηπέδου στο Ρομύρι λέγοντας τα εξής: “Πράγματι, πριν από αρκετό καιρό σε αυτή εδώ την εκπομπή, προανήγγειλα  ότι το γήπεδο στο Ρομύρι θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τον Δήμο Ζακύνθου, και να που ήρθε η στιγμή, το έργο αυτό να πάρει σιγά- σιγά “σάρκα και οστά” Και συνέχισε λέγοντας: “Ήδη έχει μπει μέσα η εργολήπτρια εταιρία και έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες”.

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς θα αλλάξει στο γήπεδο ο κος Κακολύρης απάντησε: ” Θα δημιουργηθεί το σωστό υπόστρωμα και θα τοποθετηθεί επάνω σύγχρονος συνθετικός χλοοτάπητας, θα γίνει ανάπλαση των αποδυτήριων, θα μπουν νέοι πάγκοι, δοκάρια, θα γίνει νέα περίφραξη και θα γίνει ανάπλαση των εξωτερικών χώρων καθώς και του πάρκινγκ.” 

Για το πόσο που θα χρηματοδοτηθεί το έργο απάντησε τα εξής: “Τα χρήματα θα βγουν από τα ταμεία του Δήμου ο οποίος θα είναι ο χρηματοδότης. Το κόστος θα φτάσει τα 270.000 ευρώ, επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι ότι ο Δήμος και οι τεχνικές υπηρεσίες του θα επιβλέπουν τις εργασίες  έτσι ώστε να μην δούμε φαινόμενα τύπου γηπέδου Αμπελοκήπων”.

Ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο δήλωσε τα εξής: “O εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου μας είπε ότι στο τέλος του Αυγούστου το γήπεδο θα είναι έτοιμο, επειδή όμως μπορεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, τότε θα βάλουμε ακόμα ένα μήνα, δηλαδή στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί σε εμάς και εμείς με την σειρά μας θα το δώσουμε στις ομάδες σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ζακύνθου.”

Για το γήπεδο του Αγγερικού ο κος Κακολύρης δήλωσε τα εξής: ” Σε λίγες ημέρες θα μπει μέσα ο ανάδοχος του έργου και θα ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες. Το γήπεδο, φυσικά θα κλείσει αφού θα γίνει ανακατασκευή από την αρχή. Τα χρήματα 450.000 ευρώ είναι από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 2″ και μετά από ένα χρόνο περίπου θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί στην νεολαία του νησιού μας.”

Για το τι θα περιλαμβάνει η ανακατασκευή του νέου γήπεδο απάντησε: “Δημιουργία τσιμεντένιας κερκίδας χωρητικότητας 500 φιλάθλων, κάτω από αυτή δημιουργία αποδυτηρίων, ανάπλαση των εξωτερικών χώρων και περίφραξη. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο συνθετικός χλοοτάπητας και αυτό είναι ένα θέμα που θα το επωμισθεί ο δήμος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κακολύρης.

Για το θέμα της μεταλλικής κερκίδας στου γηπέδου του Αγγερικού δήλωσε τα εξής: “Ήδη η μεταλλική κερκίδα αποσυναρμολογείται και θα μεταφερθεί στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση (βάψιμο) θα τοποθετηθεί εντός του καλοκαιριού στο νέο της χώρο,  στο γήπεδο των Αμπελοκήπων”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το γήπεδο “φάντασμα” στο Γερακαρίο, ο υπεύθυνος αθλητισμού απάντησε ότι αν εκλεγεί και πάλι η ίδια Δημοτική αρχή θα το βάλει άμεσα ως προτεραιότητα την επόμενη χρονιά. Για το θέμα της κλειστής κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο απάντησε τα εξής: “Γνωρίζω το πρόβλημα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι αυτές που αποφάσισαν να κλείσουν την κερκίδα λόγω στατικότητας από τον σεισμό του 2018, και αυτές που έχουν την ευθύνη. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο, έτσι ώστε και πάλι να ανοίξει η κερκίδα, αλλά αυτό δεν είναι απόφαση ούτε δική μου, ούτε του Δήμαρχου, είναι απόφαση μετά από έλεγχο που ‘έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες.

Για το βοηθητικό γήπεδο στο Στάδιο απάντησε τα εξής: ” Eίναι στο πρόγραμμα των έργων που υα υλοποιηθούν σύντομα. Ήδη, έχουν μπει μηχανήματα που καθαρίζουν τα χόρτα. Ο Δήμος θα διαθέσει 50 -60.000 ευρώ έτσι ώστε να κατασκευάσει το βοηθητικό για την ομάδα της Ζακύνθου”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.