Στο ραδιόφωνο του Ερμή και στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης. Ο έμπειρος παράγοντας ανέλυσε το τι ακριβώς συμβαίνει με την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και το εξ΄΄ αναβολής παιχνίδι με την Θύελλα Πατρών. Επίσης αναφέρθηκε στην διαιτησία άλλα και στην σημαντική βοήθεια που παίρνει η ομάδα από την ΕΠΣ Ζακύνθου.

Στέλιος Γούναρης: Υπάρχει μια απόφαση η οποία είναι ανακοινώσιμη και έχει να κάνει με το αυριανό(Τετάρτη) παιχνίδι, το οποίο δεν θα γίνει, είναι οριστικό αυτό και περιμένουμε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής εκτάκτων θεμάτων η οποία θα συνεδριάσει αύριο για να επικυρώσει όσα συζήτησε σήμερα η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ, δηλ. το αν θα γίνουν τα παιχνίδια την Κυριακή, η 11η αγωνιστική που είχε προγραμματιστεί να γίνει, δηλαδή παίζουμε εμείς (ΑΠΣ Ζάκυνθος) με το Ληξούρι.

ΕΡ. Αυτό πότε θα το ξέρουμε;

Στέλιος Γούναρης: Όταν βγουν απέξω, πάντως τα γραφεία κλείνουνε τώρα, ανακοίνωση επίσημη θα υπάρξει αύριο (σήμερα 2/6), αλλά εμείς θα το ξέρουμε λίγο αργότερα, το τι ακριβώς αποφάσισαν .

ΕΡ: Άρα έχουμε οριστικό δεν γίνεται το παιχνίδι της Θύελλας με την Ζάκυνθο και δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει με την 11 η αγωνιστική, την Κυριακή.

Στέλιος Γούναρης: Οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες να γίνουν τα παιχνίδια την Κυριακή, αλλά αυτοί που θέλουν να ‘’τρενάρουν’’ τα πράγματα (γιατί τώρα έχετε γίνει και επικίνδυνοι εσείς, όχι εσείς προσωπικά, αλλά η εκπομπή σας, ακούγεται δεξιά, αριστερά γι’αυτό πρέπει να φυλαγόμαστε). Τέλος πάντων, επειδή έχουμε μπλέξει με έναν κυκεώνα και ένα απίστευτο πανηγύρι εδώ με την όλη υπόθεση δεν θέλω να τραβήξω την κουβέντα γιατί θέλει μεγάλη προσοχή το πώς θα τα πω. Πάντως είμαστε εμείς μπλεγμένοι με ένα απίστευτο πανηγύρι. Φεύγουμε για Πάτρα τώρα, σε λίγο, καθόλου; Κανείς δεν ξέρει πότε και τι προπόνηση θα κάνουμε. Ο σάκος αποστολής περιμένει δύο βδομάδες στα αποδυτήρια. Όλο τον Μάιο παίξαμε ΕΝΑΝ ΕΠΊΣΗΜΟ ΑΓΏΝΑ. Είναι πρωτάθλημα αυτό; Δε το πιστεύω, δηλαδή αυτό που ζούμε δεν ξέρω πώς να το πω. Κάτι μου θυμίζει την εποχή που πέσαμε από την Β’ Εθνική και περιμέναμε 5 μήνες τα δικαστήρια , μου θυμίζει τότε το παιχνίδι με το Τσιλιβή που βγήκε η απόφαση τέλη Ιουνίου και παίξαμε με το Καταστάρι στο τοπικό. Δεν ξέρω τι είναι αυτό το πράγμα. Τέλος πάντων. Τα πράγματα δεν είναι καλά, ο τρόπος που λειτουργούν αυτή την στιγμή δεν είναι ο ενδεδειγμένος, δεν είναι ο σωστός, δεν ξέρω τι να σας πω. Και ο κόσμος αγωνιά και τα τηλέφωνα έχουν σπάσει, από το πρωί και ο προπονητής δεν ξέρει τι προπόνηση να κάνει, σήμερα υποτίθεται πως είχε να κάνει χαλάρωμα και τελικά θα κάνει κανονικά προπόνηση, οι παίχτες αρχίζουν και ψιλο -μαυρίζουνε, τους βλέπω στην προπόνηση (όχι από το κακό τους)…. Καταλαβαίνεται πως η ομάδα είναι σε θέση πρώτης τροχιάς αλλά έχει τα ατέλειωτα προβλήματα. Και δεν ξέρουμε που να μιλήσουμε και που να απευθυνθούμε.

ΕΡ. Να φανταστούμε ότι έχει δημιουργηθεί κάποιο αρραγές μέτωπο, των ομάδων του 9ου ομίλου, δηλαδή όλες αυτές που θέλουν να ξανά αρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί είδαμε τώρα αντίδραση και από το Αίγιο που μιλήσαμε με ένα δημοσιογράφο και από την Βάρδα;

Στέλιος Γούναρης: Μέτωπο υπάρχει από όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει από τον 9 ο όμιλο. Σας λέω και θυμηθείτε το, ότι θα σκάσει και άλλη μπόμπα σε λίγο.

ΕΡ. Με κρούσματα;

Στέλιος Γούναρης: Θα βρούνε άλλους, άλλες ομάδες, που έχουν καινούργια κρούσματα κορωνοϊού .Να το περιμένετε αυτό, με τον τρόπο που βαδίζει το σύστημα.

ΕΡ. Δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε κάποιοι προσπαθούν να μην τελείωσε ποτέ αυτό το πρωτάθλημα;

Στέλιος Γούναρης: Δεν είναι σωστό να υιοθετούμε τις φήμες. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Εμείς είπαμε σήμερα που μιλήσαμε με μια υπεύθυνη πηγή της εκτελεστικής ότι με το οποιοδήποτε κόστος θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα, τα ξενοδοχεία θέλουν να βγάλουν τους παίχτες έξω γιατί έρχονται οι τουρίστες , οι παίχτες πρέπει να φύγουν, ούτε μπορούμε να πληρώνουμε φαγητά, ούτε μπορούμε να πληρώνουμε ένα εκατομμύριο υποχρεώσεις, για ποιο λόγο; Γιατί να παίζουμε το παιχνίδι κάποιων άλλων; Αν ήταν το παιχνίδι της ΕΠΟ και παίζουμε το παιχνίδι της ΕΠΟ και η ΕΠΟ είχε μια κάθετη γραμμή, το καταλαβαίνω. Αλλά παίζουμε παιχνίδι ομάδων αυτή την στιγμή. Και πολλοί θα μας περάσουν και βλάκες που δεν βγαίνουμε να μιλήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε γιατί είναι θέμα ιατρικό, τι να πούμε; ο άλλος είναι άρρωστος έχει 39 πυρετό, κινδυνεύει η ζωή του τι να πούμε βάλτον να παίξει? Όπως τίθεται το θέμα εμείς πρέπει να μην μιλήσουμε καθόλου για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί. Δεν νομιμοποιούμεθα.

ΕΡ. Μήπως η ΕΠΟ θα έπρεπε να είναι πιο ευέλικτη σε αυτό το κομμάτι;

Στέλιος Γούναρης: Μα είναι ευέλικτη η ΕΠΟ αλλά η ίδια κωλυσιεργεί, γιατί έβγαλε τον νόμο στη Βουλή, ο Αυγενάκης ότι οποιαδήποτε απόφαση παρθεί είναι κατοχυρωμένη και νόμιμη λόγω covid. Μας κατέβασαν τον Φεβρουάριο για προπονήσεις και τον Απρίλη να παίξουμε. Από τις 10 Απριλίου έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια, δηλαδή περίπου κάθε 26 μέρες, κάθε 3-4 βδομάδες παίζουμε ένα παιχνίδι. Δηλαδή είναι ντροπή η όλη εξέλιξη, για αυτό το λόγο επειδή εμείς το είχαμε διαβάσει το έργο είχαμε πει να μην γίνει το πρωτάθλημα τηςΓ’ Εθνικής. Για την στάση μας αυτή κάποιοι παλιοί φίλοι, μας κυνήγησαν στην ΕΠΟ με καταγγελίες για τον προπονητή…. Το βλέπαμε ότι θα γίνει αυτό το έργο. Το όλο θέμα ήταν τόσο ανοικτό όσο τίποτα άλλο. Οποιαδήποτε ομάδα είχε το περιθώριο να εκμεταλευτεί τις καταστάσεις ανάλογα το συμφέρον της. Δεν το λέω για την Θύελλα, γιατί η Θύελλα, έχει πρόβλημα, είναι πραγματικά άρρωστη, μην παρεξηγηθώ. Έχει πολλά κρούσματα, έχουν χάσει το λογαριασμό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την δική μας ομάδα. Είναι μοναδική και πρωτόγνωρη η κατάσταση. Δεν έχουμε covid εμπειρία και γνώσεις. Τυφλά πάμε.

ΕΡ. Οι πιθανότητες την Κυριακή να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα πόσες είναι; Ρεαλιστικά;

Στέλιος Γούναρης: Δεν μπορώ να σου πω, γιατί και χθες το βράδυ έλεγα ότι θα γίνει κανονικά το παιχνίδι και το πρωί 7.30 η ώρα με πήρε τηλέφωνο φίλος και μου ειπε τελικά υπάρχουν 5 κρούσματα. Τι να πω; Πραγματικά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και για μας και για τον Εθνικό Σκουλικάδου και για το Τσιλιβή που κρατάμε τώρα τους παίχτες εδώ για να παίξουν. Αυτό το οποίο, είναι από υπεύθυνα χείλη και ισχύει, είναι ότι από την στιγμή που αναβάλλεται το αυριανό παιχνίδι, η Θύελλα Πατρών θα παίξει μετά από 11 μέρες αρχής γενομένης από χθες 31 Μάη.

ΕΡ. Ας πούμε τώρα υποθετικά ότι την Κυριακή έχουμε επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και εμείς παίζουμε με το Ληξούρι και γίνεται το ματς αυτό κανονικά. Με την Θύελλα πότε θα παίξουμε;

Στέλιος Γούναρης: Όταν γίνει καλά!

ΕΡ. Δηλαδή θα υπάρξει μια εμβόλιμη αγωνιστική;

Στέλιος Γούναρης: Όταν γίνει καλά θα μας βάλουνε να παίξουμε μια Τετάρτη!

ΕΡ. Δηλαδή όσα παιχνίδια χρωστάει η Θύελλα θα πρέπει να παιχτούν πρώτα για να συνεχίσουμε και οι υπόλοιποι ή μπορούμε να πα ζουμε και ενδιάμεσα

Στέλιος Γούναρης: Εδώ έβγαλε μια απόφαση η Επιτροπή και είπε ότι οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα γίνουν χωρίς προηγούμενες υποχρεώσεις, δηλαδή να μην χρωστάει καμία ομάδα παιχνίδι και την ίδια ώρα όλα. Δηλαδή θα παίζει κάποια ομάδα στις 12 το μεσημέρι λόγω καραβιού, 12 το μεσημέρι θα γίνονται όλα τα παιχνίδια, θα παίζει 2,στις 2 όλα τα παιχνίδια. Αυτή την απόφαση πήραν. Όμως τώρα, αυτή την στιγμή έχουν ανατραπεί τα πράγματα , ούτε μια ομάδα μπορεί να κατευθύνει τις 140 που παίζουνε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Από ότι έμαθα θα αναβληθεί η τελευταία αγωνιστική εκεί που είναι η Θύελλα Ραφήνας, δεν θα γίνει αυτή η αγωνιστική, αλλά εκεί είναι η τελευταία. Εμείς έχουμε ολόκληρο δρόμο, εμείς θα πάμε 23 Ιουνίου.

ΕΡ. Αν λοιπόν πάμε στις 23, τότε πάει πίσω όλο το θέμα των μπαράζ ανόδου, έτσι δεν είναι;

Στέλιος Γούναρης: Αυτή την στιγμή δεν μας ενδιαφέρει! Πάμε μακριά.. Εδώ δεν ξέρεις αν θα παίξεις την Κυριακή, την άλλη Κυριακή. Για ποια μπαράζ μιλάμε; Σε αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να υπήρχαν ουσιαστικές δικλείδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Γιατί αυτό το πράγμα θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα, να αρρωστήσει. Έπρεπε να υπήρχε μια δικλείδα. Γιατί τώρα είναι καλοκαίρι, αν ήταν Απρίλιος, η αν ήταν Μάϊος το καταλαβαίνω. Αλλά είναι καλοκαίρι, αρχίζουν οι δουλειές, ανοίγει η σεζόν, ανοίγουν τα πάντα, δεν μπορείς να έχεις τον ποδοσφαιριστή που πάει για το μεροκάματο που έχει να δουλέψει δυο χρόνια που πάει να πάρει 30 ευρώ, 40 ευρώ και να του πεις έλα να πάμε στην Πάτρα από την παραμονή.

ΕΡ. Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει και το έχουμε επισημάνει και εμείς σήμερα έντονα, είναι το θέμα με τον ορισμό των διαιτητών.

Στέλιος Γούναρης: Αυτό λύθηκε! Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα είναι κύριοι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε το κάναμε. Για να το λύσουμε το θέμα, επειδή βγαίνουν στο τηλέφωνο φίλαθλοι, παράγοντες και όλοι και δικαίως έχουν τα παράπονα τους και τις ενστάσεις τους. Η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη πολιτική όλα τα χρόνια, ποτέ δεν άλλαξε, ούτε βγαίνουμε να βρίζουμε και να λέμε κουβέντες δεξιά και αριστερά ούτε να κάνουμε τίποτα. Δεν βγάζουμε ανακοινώσεις παρά σπάνια. Λοιπόν η ομάδα έχει μια συγκεκριμένη γραμμή, απευθύνεται εκεί που πρέπει να απευθυνθεί και η τσέπη της και το στόμα της είναι πάντα κλειστά. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να βάλουν επόπτη (π.χ.) το Λειβαδά ή τον Πέττα αν γίνεται. Δεν μπορούμε! Εμείς πάμε όπως μπορούμε και με τον τρόπο και την φιλοσοφία που έχει η ομάδα. Αυτό που ήταν να κάνουμε το κάναμε και πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι η διαιτησία θα είναι όπως ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια. 50-50. Τι άλλο να κάνουμε, μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο; Όχι σας παρακαλώ, αυτό είναι ένα παραμυθάκι που διαιωνίζεται συνέχεια, μπορεί να κάνει κάτι άλλο η ομάδα, πείτε μου;

ΕΡ. Όχι απλά λένε οι φίλοι εδώ πέρα ότι θα μπορούσαν να μπούνε διαιτητές από κάποιες άλλες ΕΠΣ και όχι από την Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα από τον ένα βοηθό που είναι από την Ναύπακτο κιόλας.

Στέλιος Γούναρης: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα και να μην ψάχνουμε να βρούμε εχθρούς και να είμαστε με τα ‘’ντουφέκια’’ να ‘’σκοτώσουμε’’ τον άλλον. Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Αυτά έχουμε αυτά μπορούμε. Είμαστε μια ομάδα η οποία κινείται σε αυτά τα μήκη και πλάτη. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε.. να βγαίνουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες και να λέμε γιατί έβαλες αυτόν, γιατί έβαλες τον άλλον και να κάνουμε κάθε μέρα διαμαρτυρία. Αυτή είναι η Ζάκυνθος και είναι πετυχημένη. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να αλλάξουν την πολιτική και να θέλουν να μας παίζει η διαιτησία 60-40, 70-30, 80-20 υπέρ μας, ας έρθουν εδώ στην θέση αυτή να τα καταφέρουν. Μην ξεχνάτε όμως ότι και άλλοι παίζουν μπάλα δεν παίζουμε μόνο εμείς και άλλοι φωνάζουν για την διαιτησία. Δεν είναι ένα άθλημα που παίζουμε εμείς οι 11 και οι άλλοι είναι μόνοι τους. Και οι άλλοι παίζουν μπάλα και οι άλλοι θέλουν να έχουν την διαιτησία υπέρ τους, και οι άλλοι παίρνουν τα τηλεφωνά τους και οι άλλοι έχουν τις άκρες τους, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θα αλλάξουμε εμείς το ποδόσφαιρο το 2021 και το ποδ σφαιρο στην Ελλάδα

ΕΡ. Άρα εμείς περιμένουμε νεότερα για το αν θα παίξουμε την Κυριακή;

Στέλιος Γούναρης: Εμείς κάνουμε κανονικά τις προπονήσεις μας στον βαθμό που μας επιτρέπεται και στο βαθμό που αντέχουμε. Με τους ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουνε ΤΏΡΑ ουσιαστικά την ομάδα όπως ο κ. Τσουρουνάκης που πραγματικά με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος αυτή την στιγμή στηρίζει την ομάδα. Εγώ αυτό πιο πολύ χαίρομαι από τον Ζακυνθινό, όταν μου δίνει την ώρα που πονάει, όχι από το περίσσευμα του. Αυτή είναι η μαγκιά και αυτή είναι η ομορφιά του δίνω και προσφέρω. Το προσφέρω και το δίνω όταν πραγματικά σε πονάει και λίγο η τσεπούλα και σε πονάει και λίγο κάτι άλλο. Ευχαριστούμε όταν μας δίνουν από το περίσσευμα αλλά πιο πολύ αξία έχει όταν πονάει ο άλλος. Και ο κ. Τσουρουνάκης προσωπικά και το λέω και από την εκπομπή σας αυτή την στιγμή πονάει που στηρίζει όπως στηρίζει αυτή την στιγμή την ομάδα για να κάτσει και να είναι
αξιοπρεπής στα γήπεδα που πρέπει να παίξει. Απλά ο κόσμος να μην ανησυχεί, αυτό θέλω να σας πω, να μην ανησυχεί. Καταλαβαίνω ότι ακούγονται δεξιά και αριστερά πολλές φωνές και γνώμες πάρα πολλές αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε. Το ξαναλέω δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Έχουμε μπλέξει σε ένα κυκεώνα. Και μην ζητάμε και ευθύνες από τον κ. Φιλιποπολίτη, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ζακύνθου. Μην ζητάτε την παραμικρή ευθύνη από τον κ. Φιλιποπολίτη και το Δ. Σ της ΕΠΣ αυτά που μπορούσαν να κάνουν τα έκαναν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και πολλές φορές έχουν δώσει και τον γραμματέα της Ένωσης που κάνει τον γραμματέα της ομάδος, όπως και σήμερα μας βοήθησε με ένα εκατομμύριο χαρτιά. Αυτά που μας προσφέρει η ΕΠΣ τωρα δεν μας τα προσφέρει τώρα κανένας άλλος. Οπότε είναι αμαρτία από τον Θεό να τα βάζουμε με αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος μόνο καλό μας έχει κάνει. Και δεν τον είχαμε ψηφίσει κιόλας , δεν είχαμε ψηφίσει αυτή την παρ ταξη. Αλλά παρόλα αυτά είναι δίπλα μας και μας έχουν βοηθήσει. Πρέπει να φιλτράρουμε ορισμένα πράγματα και ορισμένους ανθρώπους να μην τους ισοπεδώνουμε. Είναι άνθρωπος ο οποίος είναι κοντά στην ομάδα. Δεν είναι και Ζακυνθινός μην το ξεχνάμε. Πρώτα θα πρέπει να βάλουμε στο ‘’εκτελεστικό απόσπασμα’’ κάποιους Ζακυνθινούς, παράδειγμα λέω , μην παρεξηγιέμαι και μετά κάποιους άλλους. Τέλος πάντων. Ο κόσμος να μην ανησυχεί. Έχουμε καλή ομάδα, καλά παιδιά και μεγάλη ψυχή. Ελάτε όλοι κοντά σ αυτή την όμορφη προσπάθεια. Στηρίξτε την. Η Ζάκυνθος είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει από δυσκολίες και κακοτραχαλους δρόμους. Θα τα καταφέρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.