Ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος στο ραδιόφωνο του “ΕΡΜΗ” και στην εκπομπή “EL CLASICO”

Στην καθημερινή αθλητική εκπομπή της Ζακύνθου “EL CLASICO” μίλησε ο πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης. Ο διοικητικός ηγέτης των “κυανοκίτρινων” ο οποίος βρίσκεται στο “τιμόνι” της ομάδας 14 συναπτά έτη, μίλησε για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και δη στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, στην ανυπαρξία της ΕΠΟ και την απαξίωση της ίδιας της πολιτείας στο άθλημα. Ο κος Γούναρης έκανε ειδική αναφορά στην ομάδα της Ζακύνθου από την δεκαετία του 70΄ και μετά. Αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση που είχε η ομάδα της Β΄ Εθνικής από τους τοπικούς άρχοντες του νησιού.

Αναλυτικά σε απόδοση του Ioniansports.

Για αυτό που συμβαίνει με την Γ΄ Εθνική:

“Κοιτάξτε να δείτε, όλα είναι στο χάος, ζούμε ένα εφιάλτη και δεν γνωρίζω πως μπορούμε να μπούμε σε μια σειρά και να ξέρουμε τι λέμε. Με πήρε τηλέφωνο δικός μου παίκτης και μου είπε ότι θα περάσει με το καράβι για να έρθει στο νησί το απόγευμα και εγώ του είπα να καθίσει εκεί που είναι, διότι το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Προκύπτουν συνεχώς νέα θέματα και το νέο θέμα αναιρεί το προηγούμενο! Αυτό που μπορώ να σας πω υπεύθυνα που έχει προκύψει αυτή την στιγμή είναι ότι οι λοιμωξιολόγοι θέλουν να γίνονται μοριακά τεστ και ταυτόχρονα βρίσκουν τις ομάδες πάρα πολλές. Για αυτό τον λόγο, το πρωτάθλημα αυτή την στιγμή είναι στο ΜΗΔΕΝ. Συνοψίζοντας,  δεν βλέπω πως μπορεί να ξεκινήσει αυτό το πρωτάθλημα! Εδώ παίζεται φυσικά και το θέατρο του παραλόγου. Μας μαζέψανε άρον άρον να κάνουμε προπονήσεις, να κάνουμε τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά και πάλι “ξανακλείνουν” την κατηγορία.

Για αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ:  

“Το μέγα πρόβλημα που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ότι η ΕΠΟ δεν λειτουργεί! Η ΕΠΟ δεν υπάρχει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Την ίδια ώρα που η SL1. SL2 και FL έχουν τις δικές τους λίγκες που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις και λύνουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικά τους συμβούλια, η ΕΠΟ που είναι υπεύθυνη ΜΟΝΟ για την Γ΄ Εθνική δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση να  διεκδικήσει κάτι παραπάνω, διότι ο Υπουργος τους έχει δέσει τα χέρια. Αν θα υπάρξει νέο συμβούλιο θα πρέπει να αλλάξουν ορισμένα θέματα όπως,  οι ομάδες της Γ΄ εθνικής θα πρέπει να έχουν μια επιτροπή μέσα στην διοργανώτρια που θα αποφασίζει για εμάς. Αυτή την στιγμή η φωνή μας δεν ακούγεται πέρα από το γεωγραφικό όριο των Νομών μας. Έτσι λοιπόν,  ακούμε απίστευτα σενάρια και έτσι δημιουργείται το μεγάλο χάος! Αυτά  δεν είναι σοβαρά πράγματα!  

Για τις δηλώσεις συμμετοχής:

Εμείς ( όλες οι ομάδες)  εξαναγκαστήκαμε να δηλώσουμε συμμετοχή, πήγαμε με το “πιστόλι στον κρόταφο”!!!  Όταν η ΕΠΟ έστειλε χαρτί και μας δήλωσε ότι αν δεν κατέβουμε θα υποβιβαστούμε, εμείς αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να κατέβουμε, διότι ο κάθε παράγοντας κουβαλά στην πλάτη ένα φορτίο. Δεν μπορούσαμε να ρίξουμε τις ομάδες μας μια κατηγορία! Για αυτό να μην θριαμβολογεί η ΕΠΟ ότι μάζεψε 128 ομάδες για να κάνει το πρωτάθλημα! Ούτε ο Υπουργός και ο ΓΓΑ να λένε κατεβείτε για προπονήσεις, χωρίς να έχουν πάρει ουσιαστικά την έγκριση των λοιμωξιολόγων και να αυτοαναιρούνται μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτός είναι εμπαιγμός! Στο ποδόσφαιρο δεν βάζεις το κλειδί να ξεκλειδώσεις την πόρτα. Μας κατέβασαν στις προπονήσεις χωρίς λόγο, λέγοντας κατεβείτε και θα δούμε. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. γελάει όλος ο κόσμος! Με μια λέξη… υπάρχει χάος και κυβερνητικό (που αφορά το ποδόσφαιρο), υπάρχει χάος και στην ΕΠΟ. Ένας  Υπουργός αθλητισμού ο οποίος αυτή την στιγμή θριαμβολογεί, επειδή κατάφερε και μπήκε στο συμβούλιο των λοιμωξιολόγων για να κατέβει η FL και το λέει με περηφάνια είναι φαιδρό, και καταλαβαίνουμε όλοι ότι η φωνή όλων αυτών των εκατοντάδων σωματείων δεν μπορεί να εισακουσθεί.”

Για την σέντρα του πρωταθλήματος:

Από τις 28 Μαρτίου που ήταν να γίνει η σέντρα το πήγαν στις 4 Απριλίου. Δεν μας λένε όμως πότε θα κάνουμε προπονήσεις!  Δεν είναι ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και οι ομάδες θα είναι έτοιμες να αγωνιστούν. Δεν ξυπνήσαμε,  κάναμε πρωινό και πάμε να παίξουμε. Χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ, προεργασία για να φτάσουμε να κάνουμε σέντρα! Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να κατέβουμε για να εξυπηρετηθούν κάποιοι!!!”

Για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και τους στόχους:

Εμάς σαν ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν μας ενδιαφέρει!  Γίνει δεν γίνει το πρωτάθλημα, το ίδιο πράγμα θα είναι. Πάλι στην ίδια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε, εκτός και εάν βρεθούν έξω από το Δημοτικό Στάδιο κάποιοι και μας δώσουν 350.000 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για τι μετοχικό κεφάλαιο και την εγγυητική! Τότε ναι! θα πάμε για πρωτάθλημα να ανέβουμε στην Β΄ Εθνική! Αλλά για βρείτε και μετρήστε 350.000 μετρητά, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που κάναμε πριν 10 χρόνια που κοιμόμασταν έξω από τις τράπεζες και τα υπουργεία για να κάνουμε το μετοχικό κεφάλαιο. Αυτά πλέον δεν γίνονται. Ο νέος νόμος είναι ξεκάθαρος πάνω σε αυτό! Οι περισσότεροι εδώ στο νησί,  ζούνε και λένε ότι η ομάδα να ανέβει στην Β΄ Εθνική. Πως θα ανέβει η ομάδα στην Β΄ εθνική; ας μαζευτούν τα χρήματα και εγώ είμαι εδώ και σας διαβεβαιώνω ότι η Ζάκυνθος θα ξαναγυρίσει στην Β΄ Εθνική. Αρκεί αυτό να γίνει στην πράξη και όχι στα λόγια. Διότι στα λόγια εγώ είναι εκατομμυριούχος όλα αυτά τα χρόνια. Στην πράξη όμως είμαι φτωχός!”

Για την πορεία της ομάδας τις προηγούμενες δεκαετίες:

“Από τότε που υποβιβάστηκε η ομάδα από την Β΄ Εθνική είδαμε την συμπεριφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλους αυτούς τους άρχοντες του νησιού το πως συμπεριφέρθηκαν στην ομάδα της Ζακύνθου.  Επειδή αναλώνομαι με το παρελθόν της ομάδας, έχω μια σαφέστατη εικόνα το τι συνέβαινε το 60′, το 70΄΄, το 80΄ και το 90΄, σας δηλώνω λοιπόν η πιο άσχημη μεταχείριση που είχε η ομάδα από τις αρχές του τόπου ήταν όταν ήταν στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Είναι οξύμωρο που το αναφέρω αλλά είναι μια πραγματικότητα! Την δεκαετία του 70΄ μπορεί να υπήρχε φτώχεια αλλά την ομάδα της Ζακύνθου την στήριζαν με κάθε τρόπο όλοι οι τοπικοί άρχοντες. Εκείνη την δεκαετία η ομάδα είχε παικταράδες ζακυνθινούς, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν τα χρήματα. Σε εκείνη την φουρνιά των παικτών αν υπήρχαν 3-4 προσθήκες ξένων, η Ζάκυνθος θα ήταν συνεχόμενα στην Β΄ Εθνική κατηγορία. 1982-2006 η ομάδα ήταν μεταξύ της Δ΄ Εθνικής και του τοπικού πρωταθλήματος. Βάραγε το καμπαναρίο του Αγίου ότι μείναμε στην Δ΄ Εθνική, διότι υπήρχε μια πτώση της ομάδας σε μεγάλο βαθμό. Για 24 ολόκληρα χρόνια αυτό επικρατούσε. 8 φορές υποβιβάστηκε η ομάδα μέσα σε αυτά τα χρόνια!”

Για την αναδιάρθρωση:

“Είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται. Έπρεπε να εφαρμοστεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Για την Γ΄ εθνική θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες και να γίνουν 4 όμιλοι των “16”. Αυτό που συμβαίνει στην Γ΄ εθνική με τόσες ομάδες δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι κάτι άλλο! Όταν έγινε η συγχώνευση του Ζακυνθιακού με τον Απόλλωνα το 70΄ η ομάδα απέκτησε δυναμική και απογειώθηκε και αυτό γιατί ενώθηκαν όλες οι δυνάμεις και έγιναν μια, σε επίπεδο παραγόντων και ποδοσφαιριστών! Δεν γίνεται να μιλάμε για Γ΄ Εθνική και να έχουμε τόσες πολλές ομάδες! Και όπως μαθαίνω θα ανέβουν από τα τοπικά με κλήρωση! Αν είναι δυνατόν! Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά στον πλανήτη. Γελάει ο κόσμος!   

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ:

Κοιτάξτε να δείτε… οι εκπομπή ακούγεται πέραν το νησιού. Δεν θέλω να πω τίποτα περί αυτού! Οι εκλογές έχουν τελειώσει πριν αρχίσουν όσον αφορά την Ε.Ε., τώρα ποιός θα είναι πρόεδρος, αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.