Δύο μεγάλα έργα πνοής είναι έτοιμα να αρχίσουν και να παραδοθούν ακόμη και σε δύο- τρεις μήνες από σήμερα!

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου μετά από την επιμονή και θέληση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή!

11aa

Περιποιημένο και σε άριστη κατάσταση βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου 

 

Μια “ανάσα” χωρίζει πλέον την δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού κέντρου (Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου) από την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα.

Μια ανάσα από ένα έργο πνοής που εδώ και αρκετές δεκαετίες “ονειρεύονται” οι Ζακυνθινοί φίλοι του αθλητισμού! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφημερίδας μας, οι μελέτες για τους προβολείς και για τον Συνθετικό τάπητα στίβου του Δημοτικού Σταδίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!

Αυτό συνεπάγεται ότι το νερό μπήκε στο “αυλάκι” και μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το Δημοτικό Στάδιο αναβαθμίζεται και γίνεται ένα σύγχρονό αθλητικό κέντρο που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα παρόμοια αθλητικά κέντρα!

Η επιμονή του βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, και η θέληση που επέδειξε έφεραν αποτέλεσμα και πλέον το “ποτάμι” δεν γυρίζει πίσω!

Μάλιστα ο ίδιος ο Υφυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους δύο υπευθύνους μηχανικούς για Προβολείς και Συνθετικό τάπητα για να διαβεβαιωθεί ότι οι μελέτες είναι πλήρως καλυμμένες,

Οι μηχανικοί της Γ.Γ.Α. ολοκλήρωσαν τις μελέτες με μερικές διαφοροποιήσεις από αυτές που σας είχαμε αποκαλύψει εδώ και αρκετές εβδομάδες! Συγκεκριμένα οι δύο πυλώνες από τους τέσσερις που θα τοποθετηθούν οι προβολείς αλλάζουν θέση.

xx

Σε αυτό το σημείο δίπλα στην κερκίδα θα τοποθετηθεί ο ένας πυλώνας όπως μας δείχνει ο υπεύθυνος του Σταδίου Νίκος Γκούσκος

 

Οι δύο που θα βρίσκονται προς την μεριά της πόλης θα βρίσκονται εντός περίφραξης αγωνιστικού χώρου. ΟΙ Άλλοι δύο που βρίσκονται προς την μεριά της κερκίδας θα βγουν έξω από την περίφραξη. ο ένας θα τοποθετηθεί λίγο μετά την είσοδο του Σταδίου, αριστερά και δίπλα στην κερκίδα και ο άλλος ακριβώς στην γωνία του γηπέδου κάτω ακριβώς από το γήπεδο του τένις.

Αυτό γίνεται για να υπάρξει αρκετός φωτισμός και προς την κερκίδα που ίσως δεν θα χρειαστεί σε βραδινά παιχνίδια να φωτίζεται έξτρα!

Το επόμενο βήμα που θα γίνει άμεσα είναι η δημοπράτηση του έργου από την Γ.Γ.Α. προς την ανάδοχο εταιρία. Κύκλοι από την Αθήνα κάνουν λόγο ότι τα δύο έργα μπορεί ακόμη να παραδοθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού (Σεπτέμβρη)

Συνθετικός τάπητας στίβου
Τα ίδια ισχύουν και για Συνθετικό τάπητα στίβου (ταρτάν) με την διαφορά ότι και εδώ θα γίνουν διαφοροποιήσεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η ευθεία που βρίσκεται μπροστά από την κερκίδα θα έχει 8 θέσεις (διαδρόμους) ενώ το υπόλοιπο κομμάτι θα έχει 6!

zz

Οι πάγκοι θα φύγουν για να γίνει διαπλάτυνση του διαδρόμου του στίβου

 

Αυτό γίνεται για να μπορεί το Στάδιο να φιλοξενήσει αγώνες πανευρωπαϊκούς! σε αγώνες των 100 μέτρων!

Εκεί θα γίνει διαπλάτυνση οι πάγκοι των ομάδων, παρατηρητών δημοσιογράφων θα φύγουν και θα τοποθετηθούν ειδικοί πάγκοι με ρόδες για να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα!

λα αυτά γίνονται σε συνεργασία της ΓΓΑ με τον Δήμο Ζακύνθου με τον υπεύθυνο Αθλητισμού Βασίλη Μυλωνά και τον Υπεύθυνο Σταδίου Νίκο Γκούσκο που αφιερώνουν πολλές ‘ώρες την ημέρα ιδιαίτερα ο κος Γκούσκος για να υπάρχει το στάδιο σε άριστη κατάσταση!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.