Στην ευθεία για δημοπράτηση τα αθλητικά έργα με υπογραφή Κοντονή!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής με απόφασή του προχώρησε στην ένταξη δύο νέων έργων στο (ΠΔΕ) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015 που μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο τον αθλητικό χάρτη της Ζακύνθου, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μια υπόσχεση προς τον Ζακυνθινό λαό.

Το Δημοτικό Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών (Επίστρωση του στίβου με συνθετικό τάπητα και ηλεκτροφωτισμό σταδίου) και η Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελούν τα δύο έργα που εντάχθηκαν οριστικά στο πρόγραμμα.

Η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων απαντά στην ανάγκη του Ζακυνθινού λαού να έχει πλήρη και ασφαλή πρόσβαση στις δημόσιες αθλητικές υποδομές, ευνοώντας την αθλητική ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με παλιότερο ρεπορταζ της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ  τα τρία αυτά έργα  που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία  των αθλητικών υποδομών του νησιού μας περιλαμβάνουν:

 

Εργα στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου:

 Συνθετικός τάπητας στίβου (ταρτάν) και β) ηλεκτροφωτισμός του Σταδίου προϋπολογισμού και των δύο 995. 000 ευρώ!

Το ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και η ΑΓΕΖ Στίβου θα μπορέσει πλέον να προπονείται σε συνθήκες σύγχρονες. Επίσης με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορεί το νησί να φιλοξενήσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις που θα αφορούν τον κλασικό αθλητισμό!

Όσο αφορά τους προβολείς θα προσφέρουν την δυνατότητα να πραγματοποιούνται αθλητικές συναντήσεις και τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι Πυλώνες θα μπουν στην εσωτερική περίμετρο του Σταδίου και θα φέρουν πάνω τους 15 προβολείς έκαστος με 2000 watt ο κάθε προβολέας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δυναμική του κάθε πυλώνα θα είναι θα είναι 30.00 watt). αυτό σημαίνει ότι ο φωτισμός του Σταδίου θα είναι ικανή να καλύψει όχι μόνο έναν νυχτερινό ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά και αγώνες νυχτερινούς στίβου!

Κλειστό Γυμναστήριο Τ 11 Β στην Παναγούλα προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ!  

Το Κλειστό γυμναστήριο στην Παναγούλα θα προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγώνων κλειστού στίβου καθώς και συναντήσεων μπάσκετ, βόλεϋ και άλλων αθλημάτων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.