Αποκαλυπτικός, ανθρώπινος γεμάτος συναίσθημα αλλά και καταγγελτικός παρουσιάστηκε ο Στέλιος Γούναρης το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ και στην εκπομπή “EL CLASICO”. O διοικητικός ηγέτης της ομάδας μίλησε για όλα και άφησε (ακόμα) ανοικτό το παράθυρο της δικής του παρουσίας στο αύριο του Συλλόγου. Αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. της ομάδας στις 11 το πρωί στο Πνευματικό κέντρο όπου εκεί θα ανοίξει τα χαρτιά του για το δικό του μέλλον στην ομάδα.

Ακόμα βρίσκεται σε επίπεδο γήινης ύλης και μακάρι να φτάσει τα 100 χρόνια και να αφηγείται στα εγγόνια του όλα αυτά που πέρασε δίπλα στην ομάδα της Ζακύνθου. Αργότερα (μετά τα 100) όταν θα βρίσκεται σε μορφή ενέργειας στην συμπαντικότητα της ύλης, σίγουρα θα είναι ένας θρύλος, θα είναι αυτός που θα μνημονεύεται στις επόμενες γενεές σαν ένα από τα πιο ιστορικά πρόσωπα της ομάδας της Ζακύνθου.

Η συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, της 18ης Μαϊου 2022 στο ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ και στην αθλητική εκπομπή EL CLASICO”, θα καταγραφεί ως κάτι σημαντικό για την ιστορία αυτής της ομάδας από το 2007 έως το 2022. Ο Στέλιος Γούναρης, αναμφισβήτητα είναι ιστορικός ηγέτης της κυανοκίτρινης ομάδας.

Μετά τον αείμνηστο Διονύση Καπανδρίτη ο οποίος διετέλεσε παίκτης, προπονητής και πρόεδρος, ο Στέλιος Γούναρης,  ήταν εκείνος, που πήγε την ομάδα εκεί που είχε ονειρευτεί ο κάθε Ζακυνθινός. Το όνειρο δεκαετιών της Β΄ Εθνικής έγινε πραγματικότητα 2 φορές! Ότι και να γράψουμε για τον Στέλιο Γούναρη είναι λίγο για να χωρέσει μέσα σε λίγες γραμμές.

Η αλήθεια είναι,  ότι στην συνέντευξη ήταν ανθρωπινός, έβγαλε συναίσθημα και με γλαφυρότητα αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα της ομάδας. Το γενικό συμπέρασμα που βγήκε και αυτό που αποκόμισαν όλοι όσοι άκουσαν αυτή την εκπομπή, είναι ότι ο Στέλιος Γούναρης άφησε το παράθυρο ανοικτό όσον αφορά τον ίδιο στα δρώμενα της ομάδας.

Μίλησε για όλους και για όλα, λύγισε συναισθηματικά όταν ερωτήθηκε πως θα είναι ο ίδιος την επόμενη ημέρα χωρίς τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και απάντησε: “Είναι σαν να μου κόβουν το πόδι και δεν θα μπορέσω να ξαναπερπάτησω ξανά όπως πριν”. Ήταν εκείνη η στιγμή που λύγισε,  τα μάτια του βούρκωσαν και μέσα στο στούντιο επικρατούσε μια σιγή, η ίδια σιγή επικρατούσε και στους ακροατές οι οποίοι βρίσκονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!

Αυτό που βγήκε από αυτή την κουβέντα, είναι ότι ο ίδιος δεν έχει δουλέψει μέσα του αρκετά,  αυτό το ενδεχόμενο να μην είναι στην επόμενη ημέρα της ομάδας!  Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το ενδεχόμενο κανείς ζακυνθινός δεν το έχει δουλέψει μέσα του, το πως θα είναι η ομάδα χωρίς αυτόν τον άνθρωπο. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην Γενική Συνέλευση που θα κάνει ο Σύλλογος την ερχόμενη Κυριακή στις 11 η ώρα το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

Σίγουρα,  οι μεγάλες ομάδες πάντα βρίσκουν στην δυνατότητα και τον τρόπο να προχωρούν μπροστά, τα πρόσωπα είναι πάντα αναλώσιμα και με τον Α΄ ή Β΄ τρόπο καταγράφονται στα τεφτέρια της ιστορίας. Ο Στέλιος Γούναρης όμως,  αποτελεί μια εξαίρεση στην κανόνα, καθώς όλοι οι κυανοκίτρινοι φίλοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν επαναπαυτεί. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, στιγμές που διακυβεύονταν το μέλλον της ομάδας, όλοι έλεγαν: “Θα βρει τρόπο και θα τα καταφέρει ο 5d -πεμποδιάστατος) και πάντα στο τέλος τα κατάφερνε!

Αυτό είχε δημιουργήσει στη ζακυνθινή κοινωνία του ΑΠΣ Ζάκυνθος τον εφησυχασμό. Ακόμα και αυτοί που ήταν απέναντι του, στο τέλος κάθε μάχης παραδεχόταν ότι για άλλη μια φορά έβγαινε νικητής. Αυτό συνέβαινε, διότι, ο Γούναρης ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ταγμένος ψυχή και σώματι στην ομάδα. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος που όταν όλοι οι άλλοι είχαν τις οικογένειες τους, τις ζωές τους, όταν έκαναν τις γιορτές τους, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε έναν καθημερινό σκοπό. 24 ώρες την ημέρα… δούλευε ακατάπαυστα για την ομάδα. Αυτό που έκανε-κάνει δεν μπορεί να το κάνει κανείς εδώ στο νησί και φυσικά σε όλη την Ελλάδα.

Τα λάθη του πολλά.  Αλλά… αν τα βάλει κανείς στην ζυγαριά με όλα αυτά που έχει προσφέρει στον σύλλογο, η ζυγαριά θα γείρει, υπέρ του καλού με μεγάλη ευκολία! Ο ίδιος είπε ότι κουράστηκε σωματικά-ψυχολογικά και έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Θα το κάνει στην Γενική Συνέλευση της ομάδας την προσεχή Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος βλέποντας ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα μια κίνηση ικανή να αναλάβει την ομάδα, άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα και θα προασπίσει τα συμφέροντα της. Μάλιστα τόνισε ότι ο σύλλογος όπως ήταν καθαρός όλα αυτά τα χρόνια, έτσι πρέπει να μείνει και στο μέλλον.

Όλη η ζακυνθινή κοινωνία περιμένει εναγωνίως να δει, αν αυτή η κίνηση που δείχνει ενδιαφέρον για την ομάδα θα έχει τις βάσεις εκείνες για να αναλάβει αυτή την βαριά κληρονομιά που θα αφήσει (αν αποχωρήσει) ο Στέλιος Γούναρης, διότι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι ένα δυσκολοκυβέρνητο καράβι και θέλει επιδέξιους χειρισμούς.

Κατά την ταπεινή μας άποψη θα είναι καλό αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από ζακυνθινούς επιχειρηματίες, αν υπάρχει στα αλήθεια αυτή η κίνηση, πρέπει να βγει μπροστά και να φανερώσει τις πραγματικές προθέσεις που έχει. Διότι καλές οι κουβέντες αλλά ο χρόνος περνά, και η επόμενη ημέρα βρίσκει τους απανταχού κυανοκίτρινους φίλους σε μια αγωνία για το μέλλον του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.