Λίγες ημέρες έχουν περάσει από το τελευταίο παιχνίδι της Ζακύνθου για τα μπαράζ ανόδου στην SL2. Ως γνωστόν, η ομάδα δεν τα κατάφερε να πάρει ένα από τα δύο “εισιτήρια” για την μεγάλη-διευρυμένη κατηγορία. Οι “κυανοκίτρινοι” κατέλαβαν την 4η θέση που δεν είναι προνομιούχος αλλά αφήνει κάποια “χαραμάδα φωτός” που έρχεται από το “σαλόνι” αυτής της κατηγορίας. Όσο περνούν οι ημέρες, οι ψίθυροι γίνονται φωνές και αυτές οι φωνές έχουν μέσα μια μεγάλη νότα αισιοδοξίας για την μεγάλη ομάδα του νησιού που ενδεχομένως θα βρεθεί εκεί που πραγματικά αξίζει. στην μεγάλη Β΄ Εθνική!

Οι παλιοί τρόποι για να “τρυπώσει” κάποια ομάδα σε αυτή την κατηγορία έχουν αλλάξει. . Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε αυτό που υποσχέθηκε. Κατήργησε το “έκτρωμα” Βασιλειάδη και επανέφερε στην θέση τους,  με σωστό τρόπο τις επαγγελματικές κατηγορίες, καταργώντας την FL την οποία ενοποίησε στην SL2.

Αυτό όμως που πραγματικά έκανε ο κος Αυγενάκης, ήταν να αφήσει εκτός “παιχνιδιού” ‘όλους αυτούς τους “”περίεργους” που “λυμαινόταν” τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο. Ανέβασε πολύ ψηλά τα ποσά της εγγυητικής και του μετοχικού κεφαλαίου, επανέφερε για την εγγυητική το… Πόθεν έσχες και έβαλε δικλίδες ασφαλείας για να τηρηθεί η νομιμότητα, όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις των ομάδων από την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού)  που υπάγεται στο δικό του υπουργείο!

Τα δύσκολα όμως για τις ομάδες έχουν αρχίσει!!!  Η πλειοψηφία αυτών, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες για την συμπλήρωση των φακέλων και φυσικά για την εύρεση της εγγυητικής επιστολής. Οδεύουμε προς το τέλος του Ιουλίου και η κατάσταση στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι χαώδης!  Λίγες είναι οι ομάδες που έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και έχουν πάρει αδειοδότηση, περισσότερες είναι οι ομάδες που ο φάκελος τους είναι ελλιπής και μερικές δεν έχουν καταθέσει ούτε την εγγυητική που είναι και το πιο σημαντικό την δεδομένη χρονικά στιγμή.  Η απόφαση της Λίγκας πριν μερικές ημέρες,  ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 36 ομάδες και αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή ή αποκλειστεί, την θέση της θα πάρουν οι ομάδες από τα μπαράζ ανόδου (‘έως και η 4η), πυροδότησε μια αλληλουχία συναισθημάτων γενικής ευφορίας των απανταχού “κυανοκίτρινων” φιλάθλων!

Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή “δείχνουν” ότι θα υπάρξει πρόβλημα με κάποιες ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να βρουν λύσεις για να συμμετέχουν στο νέο αυτό πρωτάθλημα. Μπορεί και οι “26” να πλήρωσαν το παράβολο συμμετοχής των 7.500 ευρώ, Αυτό όμως δεν λέει τίποτα,  καθώς μπορεί να πάρουν πίσω τα χρήματα τους εάν δεν κατέβουν! Με όσα έχουν διαρρεύσει μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, μερικές ομάδες βρίσκονται στο μεταίχμιο της παρουσίας τους ή όχι στην κατηγορία. Ορφέας Ξάνθης, Καβάλα, Σαντορίνη, Ιάλυσος, Παναχαϊκή, ίσως και η Τρίγλια-Ηρακλής είναι μερικές ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η σιωπηρή παράταση που έδωσε ο Υφυπουργός για την εγγυητική λήγει την Δευτέρα (26 Ιουλίου) και ίσως δοθεί έως και την Πέμπτη, προθεσμία που ζήτησε ο Δήμος Πατρέων για την Παναχαϊκή. Σε λίγες ημέρες, σίγουρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και εκεί θα φανεί αν υπάρξει κενό που θα πρέπει να αναπληρωθεί από τις επιλαχούσες ομάδες.

Η Ζάκυνθος αυτή την στιγμή, είναι στην 4η επιλαχούσα θέση (Πανιώνιος, Αχέρων Καλανακίου, Ποδειδώνας Μηχανιώνας, Ζάκυνθος) και θα περιμένει να δει από πόσες ομάδες θα καλυφτεί το κενό που (ενδεχομένως) θα αφήσουν κάποιες άλλες ομάδες της SL2. Στο “στρατόπεδο” της Ζακύνθου, υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξία η οποία μεταφράζεται στο ότι υπάρχει η πιθανότητα  για την ομάδα nα ανοίξει η “πόρτα” της Β΄ Εθνικής. Η Ζάκυνθος, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα. Όμως ο οξυδερκής διοικητικός ηγέτης Στέλιος Γούναρης, γνωρίζει την πραγματικότητα και ξέρει ότι οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές από αυτές του 2013. Ο Πρόεδρος προετοιμάζει το έδαφος έτσι ώστε αν η ομάδα κληθεί να ανέβει στην κατηγορία, να έχει τουλάχιστον μια βάση. Για αυτό τον λόγο, τις τελευταίες ημέρες και ώρες υπάρχει μια έντονη κινητικότητα που αφορά το μεγάλο θέμα που θα βρει η ομάδα μπροστά της. Και αυτό είναι η εύρεση των 150.000 ευρώ της εγγυητικής + 7.500 ευρώ για το παράβολο της συμμετοχής. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα είναι καταιγιστικές και στη Ζάκυνθο πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Ο απλός φίλαθλος κόσμος, θα πρέπει να γνωρίσει ότι το “νόμισμα” της συμμετοχής της ομάδας στην Β΄ Εθνική, έχει δύο όψεις. Η μία πλευρά είναι η ευχάριστη, και η άλλη είναι οι δυσκολίες που έχει βάλει ο Υφυπουργός. Για να συμμετάσχει η ομάδα στην Β΄ Εθνική δεν αρκούν ευχολόγια και καλές κουβέντες, θα πρέπει να γίνει γενική κινητοποίηση για να μαζευτούν τα χρήματα της εγγυητικής από πολλούς. Αν συμβεί αυτό τότε η εγγυητική θα έχει μεγάλο εκτόπισμα και θα είναι η παρακαταθήκη της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Για καταλάβει κανείς την σημασία της εγγυητικής, αρκετές ήταν οι ομάδες που όταν μάζεψαν τα χρήματα πανηγύριζαν!!!   

Σύμφωνα με τα παραπάνω για την συμμετοχή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία, όλα θα εξαρτηθούν έως το τέλος του Ιουλίου. Τότε που θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα υπάρχει εικόνα για το ποίες θα είναι οι ομάδες που θα έχουν πάρει αδειοδότηση. Μέχρι τότε η αγωνία αλλά και η εγρήγορση θα “κτυπούν κόκκινο” στο νησί της Ζακύνθου. Το επόμενο στάδιο φυσικά θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο και η εύρεση των 350.000 ευρώ έως το τέλος του Αυγούστου η πολύ πιθανόν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβριου.

ΥΓ:  Εδώ όνειρα κάνει ο Αστέρας Βλαχιώτη που υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική, δεν θα κάνει η Ζάκυνθος που ήταν στα μπαράζ ανόδου;                     

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.