Σε 9 ημέρες από σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η τακτική-απολογιστική γενική συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Στις 2 Ιουνίου στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στην πλατεία Σολωμού, τα μέλη αλλά και η διοίκηση του συλλόγου καλούνται, να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Μπορεί η 1η γενική συνέλευση να είναι απολογιστική αλλά θα τεθούν επί τάπητος, τα καυτά και μείζονα θέματα που αφορούν το μέλλον του συλλόγου.

Η ομάδα τερμάτισε 4η, μια ομολογουμένως περίοπτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν καθ΄ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Μέλη της διοίκησης, τον τελευταίο καιρό έχουν “ανοίξει τα χαρτιά τους” με τοποθετήσεις τους στο ραδιοφωνικό “EL CLASICO” μέσα από το οποίο (μέσο) κάνουν λόγο ότι για να μπορέσει να συνεχίσει ο ΑΠΣ Ζάκυνθος την πορεία του σε αυτή την “επαγγελματική” κατηγορία θα πρέπει να γίνουν πολλά που αφορούν κυρίως το οικονομικό κομμάτι , που είναι άλλωστε και το “αγκάθι” στην ομαλή πορεία του συλλόγου.

Οι προθέσεις των ανθρώπων που διοικούν αυτή την στιγμή στην ομάδα είναι ξεκάθαρες. Θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την ομάδα, όμως με προαπαιτούμενα που έχουν να κάνουν με την έμπρακτη-οικονομική βοήθεια από την τοπική αλλά και κεντρική εξουσία. Εν ολίγοις,  κάνουν λόγο ότι για τις μετακινήσεις (17) της ομάδας θα πρέπει να βάλουν “πλάτη” τόσο ο Δήμος Ζακύνθου όσο και η ΠΕ Ζακύνθου!

Για αυτό τον λόγο, στην γενική συνέλευση θα καλεστούν με πρόσκληση όλοι οι φορείς του νησιού. Η διοίκηση της ομάδας, θέλει να καταστήσει σαφές ότι ο σύλλογος αν δεν βοηθηθεί οικονομικά από την αυτοδιοικητική εξουσία, δεν θα έχει κανένα μέλλον να συνεχίσει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Προχθές στο “ΕL CLASICO”  ο κος Κορωνιός έκανε λόγο ότι αν δεν βρεθεί λύση η ομάδα μπορεί να αγωνιστεί ακόμα και στο τοπικό της ΕΠΣ Ζακύνθου τη νέα χρονιά με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο παράγοντας της ομάδας έκανε κάλεσμα σε επιχειρηματίες να μπουν ακόμα και στο διοικητικό σχήμα έτσι ώστε να δυναμώσει η ομάδα. Όλα αυτά φυσικά θα εξαρτηθούν από την διάθεση που θα υπάρχει για βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο Διονύσιος Γκλαβάς ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το που θα οδηγηθεί η ομάδα αν δεν βρεθούν στην πορεία οικονομικοί πόροι. Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να διαφανεί αν όλα τα μέλη της διοίκησης θα συνεχίσουν να βοηθούν τον σύλλογο. Σε 2η φάση, αν οι περσινοί χορηγοί θα είναι και τη νέα χρονιά δίπλα στην ομάδα και φυσικά αν θα προστεθούν και άλλοι στη νέα προσπάθεια.

Μέσα σε όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα που σχετίζεται με τις ακαδημίες της ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι,  μέλος της διοίκησης είχε συνάντηση με τον Σπύρο Φιορεντίνο ο οποίος διαθέτει τις ακαδημίες έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο να αποκτήσει η σύλλογος τις δικές του ακαδημίες. Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.  

Επίσης, η ίδια κουβέντα έγινε και με τους δύο πρώην προπονητές Στάθη Καραμαλίκη και Μάριο Κωστάκη η οποίοι κατέθεσαν την δική τους πρόταση για το πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών και να ωφεληθεί ο σύλλογος, με δεδομένο ότι οι δύο άνδρες σκέπτονται πολύ σοβαρά να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε αυτό το τομέα, δημιουργώντας ένα πρότυπο κέντρο ακαδημίας στο νησί που θα συμβαδίζει με την σύγχρονη εποχή.

Πολύ πιθανό λοιπόν, όλες αυτές οι προτάσεις (περί δημιουργίας ακαδημίας) να ακουστούν στη γενική συνέλευση οποία (το σώμα), θα πρέπει να πάρει τις οριστικές αποφάσεις, προασπίζοντας φυσικά τα συμφέροντα του συλλόγου. Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν ξεκαθαριστεί η οικονομική βοήθεια δεν πρόκειται να υπάρξει στην 1η γενική συνέλευση πλάνο για το πως θα πορευτεί η ομάδα τη νέα χρονιά. Υπάρχουν και αισιόδοξα αλλά και απαισιόδοξα σενάρια. Ο καιρός γαρ εγγύς!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.