Ανεβαίνουν οι 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνική  στην ανωτέρω κατηγορία. Παραμένουν στην Γ΄ Εθνική οι ομάδες που από τις θέσεις 2-10, δηλαδή 9 ομάδες σε κάθε όμιλο. Από εκεί και κάτω οι ομάδες υποβιβάζονται στα τοπικά. Οι πρώτες ομάδες της Α΄ κατηγορίας κάθε ΕΠΣ προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τον θεσμό του Κυπέλλου.

Η ΕΠΟ το απόγευμα της Τετάρτης 29/4 έριξε την αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας αλλά και φυσικά στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων. Έτσι λοιπόν,  το ποδόσφαιρο σταμάτα για φέτος έτσι άδοξα με το τρόπο που γίνεται λόγω του Κορωνοιού που έχει ισοπεδώσει τα πάντα.  Η Επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να τελειώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, κάτι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες πάρα πολύ έντονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι 8 πρώτοι των ομίλων θα είναι εκείνοι που θα ανέβουν στην επόμενη κατηγορία χωρίς μπαράζ ανόδου. Τώρα,  αν αυτή θα είναι στην SL 2 ή στην FL θα αποφασιστεί πιθανόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την αναδιάρθρωση να είναι προ των πυλών και θα αφορά όπως όλα δείχνουν μια ενιαία  Β΄ Εθνική με 32 ομάδες που θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 16!  

Από εκεί και πέρα υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το ποιες ομάδες και στους 8 ομίλους θα μείνουν στην κατηγορία. Ως προς την παραμονή, όλα δείχνουν ότι θα μείνουν στην κατηγορία οι ομάδες από τις θέσεις 2-10 του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή να παραμείνουν στην κατηγορία 9 ομάδες σε κάθε όμιλο. Οι υπόλοιπες θα πάρουν την άγουσα για το τοπικό. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στα μέσα του Μάη καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της FL και ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα υποβιβαστούν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Σε ότι αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε ΕΠΣ και εδώ φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια απόψεων. Σταματάνε τα πάντα! Η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι να μην παιχθεί  ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι και με αυτήν την πρόταση συντάσσεται η πλειοψηφία των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα. Βάσει της πρότασης αυτής, πρωταθλητής ανακηρύσσεται αυτός που προηγείται στη βαθμολογία κάθε κατηγορίας. Ως προς τον υποβιβασμό από τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Είναι κάτι που θα κληθεί να αποφασίσει το ΔΣ κάθε ΕΠΣ, άρα και της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ζακύνθου, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, σε ότι αφορά τις διοργανώσεις του Κυπέλλου αφήνεται ένα ανοικτό «παραθυράκι» για την ολοκλήρωσή τους κεκλεισμένων των θυρών. Εξάλλου, τα Κύπελλα των Ενώσεων ήταν σε προχωρημένο στάδιο και απέμεναν ημιτελικοί και τελικός στην πλειοψηφία τους. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, να υπάρξει αγωνιστική δράση -εφόσον δεν προκύψουν παραιτήσεις ομάδων από τη διαδικασία- αφού και το ενδεχόμενο αυτό είναι ορατό.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.