Μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία είναι αυτή του μητρώου της ΓΓΑ και οι εγγραφή σε αυτό όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδας. Πλέον η κατάσταση είναι απερίγραπτη καθώς η μία μετά την άλλη Ενωση αναστέλλει τα πρωταθλήματα της καθώς αρκετά σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της αθλητικής αναγνώρισης της ΓΓΑ.

Όπως όλα δείχνουν η κόντρα της ΕΠΟ και του Υφυπουργού Αθλητισμού θα συμπαρασύρει και τα τοπικά πρωταθλήματα καθώς όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η πολιτεία θέλει να βάλει χέρι στο αυτοδιοίκητο  του ποδοσφαίρου. Ήδη αρκετές ενώσεις έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην αναστολή των πρωταθλημάτων τους, αν ο κος Αυγενάκης δεν κάνει πίσω και δεν δώσει την απαιτούμενη παράταση τουλάχιστον ενός έτους.

Την αρχή έκανε η ΕΠΣ Σάμου, είναι η πρώτη ΕΠΣ που αναστέλλει τα πρωταθλήματα της. Την σκυτάλη πήρε η ΕΠΣ Άρτας και μετά η ΕΠΣ Φωκίδας. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες Ενώσεις όπως είναι η ΕΠΣ Ηρακλείου η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα καθώς ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει μπει στο μητρώο. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΠΣ Μεσσηνίας. Όπως όλα δείχνουν ΕΠΟ-Σωματεία μπαίνουν στα χαρακώματα με αντίπαλο τον υφυπουργό Αθλητισμού ο οποίος δείχνει ότι δεν θα κάνει πίσω καθώς η κόντρα που έχει ανοίξει με την ΕΠΟ είναι μεγάλη.

Και αυτό φάνηκε πριν λίγες ημέρες όταν βγήκε η είδηση ότι ο κος Αυγενάκης καταθέτει τροπολογία  για δραστική μείωση του ποσοστού (από 5% σε 1%) που εισφέρει η Λίγκα στην ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των εξελίξεων δείχνει ότι να έχει σταματήσει ο κόντρα του Υφυπουργού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και πλέον να  έχουν δημιουργεί δύο μέτωπα. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν επακριβώς τα μέτωπα. Άλλωστε το είδαμε στην κλήρωση της Λίγκας. Το θέμα όμως είναι ότι την πληρώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο για άλλη μια φορά θα βγει πληγωμένο από αυτές τις εξελίξεις. Το ότι δεν καλέστηκε στην κλήρωση η ΕΠΟ, δείχνει ότι όχι απλώς το γυαλί έχει ραγίσει αλλά έχει σπάσει.  

Το θέμα είναι βαθύτερο και με άλλες προεκτάσεις. Διότι αν μερικές ΕΠΣ ή και περισσότερες αναστείλουν τα πρωταθλήματα τους βάζουν βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου με τις αντιδράσεις και επιπτώσεις να είναι αλυσιδωτές και με απρόβλεπτες συνέπειες ως προς την επόμενη χρονιά.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.