Εκτός από το οικονομικό και το αγωνιστικό θέμα, η διοίκηση της Ζακύνθου εστιάζει πάρα πολύ στο φλέγον θέμα της κατασκευής βοηθητικού ή αλλιώς προπονητικού κέντρου. Για να υπάρξει συνέχεια και μέλλον στην ομάδα, πρέπει ο σύλλογος να έχει μια δική του στέγη, κάτω από την οποία θα στεγάσει την πρώτη ομάδα αλλά και τις μελλοντικές ομάδες υποδομών που θα φτιάξει (σ.σ. Ακαδημίες).

Ο Χώρος του βοηθητικού πάνω από το Δημοτικό Στάδιο

Όλα αυτά τα χρόνια, παρ΄ όλες τις πιέσεις προς την εκάστοτε τοπική εξουσία (Δήμος), η ομάδα δεν μπόρεσε να βάλει ούτε ένα τούβλο! Αυτό είχε και έχει σαν αποτέλεσμα, να γυρίζει από γήπεδο σε γήπεδο κάθε ημέρα του χειμώνα για να μπορέσει να κάνει προπόνηση! Αυτό φυσικά έχει κουράσει όλο τον οργανισμό της ομάδας και όπως και να το κάνουμε είναι και ψυχοβόρο ο ΑΠΣ Ζάκυνθος να παρακαλάει να βρει γήπεδο για να κάνει προπονήσεις.

Για αυτό τον λόγο η διοίκηση έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα του βοηθητικού η του προπονητικού κέντρου. Ευχής έργον θα ήταν η ομάδα να βρει την “Ιθάκη της” στον ίδιο χώρο που αγωνίζεται, στο Δημοτικό Στάδιο. Εκεί όπου από την δεκαετία του 60΄ αγωνίζεται και είναι το σπίτι της. Εκεί βρίσκεται και ένας χώρος πάνω από το παλιό κλειστό που η διοίκηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει πρόταση στον Δήμο να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο για να φτιάξει ένα βοηθητικό έτσι ώστε ο σύλλογος να κάνει εκεί τις προπονήσεις και να μην αναγκάζεται να ψάχνει καθημερινά για γήπεδο.

Αεροφωτογραφία του Σταδίου πριν γκρεμιστεί το Κλειστό

Ανασταλτικός παράγοντας σε αυτό το σενάριο είναι ότι θα φτιαχτεί πλησίον αυτού του οικοπέδου το κλειστό του μπάσκετ (παλιά έδρα της ΑΓΕΖ) και κάνεις δεν γνωρίζει τι χώρο θα καταλαμβάνει το νέο αυτό ακίνητο, που θα είναι τα όριά του και με δεδομένο ότι οι όροι δόμησης έχουν αλλάξει από την δεκαετία του 80′.

Ενα κλειστό που πριν γκρεμιστεί η μια πλευρά του εφάπτονταν με τον δρόμο που βρίσκεται ανατολικά του συγκροτήματος (οδός αναπαύσεως). Σίγουρα το νέο κλειστό (όποτε αυτό γίνει) θα περιλαμβάνει μεγαλύτερους χώρους με θέσεις παρκινγκ αλλά και με διόδους διαφυγής όπως προβλέπεται από την νομοθεσία και τους όρους δόμησης.

Υπό αυτές της συνθήκες, το οικόπεδο (βοηθητικό) που ζητάει η Ζάκυνθος ίσως περιοριστεί και συρρικνωθεί. ίσως ακόμα μα μην μπορεί η Ζάκυνθος να το χρησιμοποιήσει καθώς δεν θα πληροί καμιά προδιαγραφή.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ένα άλλο γήπεδο που εδώ και δεκαετίες είναι ανενεργό. Το γήπεδο του Βανάτου που έχει την στοιχειώδη υποδομή έτσι ώστε να γίνει προπονητικό κέντρο για την μεγάλη ομάδα του νησιού.

Το γήπεδο του Βανάτου και στο βάθος δεξιά το 5χ5

Το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται πολύ κοντά στο Ενωσιακό στο Γαϊτάνι. Είναι εύκολα προσβάσιμο, έχει τσιμεντένια κερκίδα και από κάτω στεγάζονται χώροι για να φτιαχτούν αποδυτήρια. Εχει υπέδαφος σχεδόν έτοιμο για να μπορέσει να τοποθετηθεί τάπητας και με την οικονομική βοήθεια του Δήμου μπορεί να γίνει πραγματικό στολίδι για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Σε αυτό το γήπεδο μπορούν στα στεγαστούν οι ακαδημίες του συλλόγου διότι εχει και διαθέτει και γήπεδο 5χ5.

Απέχει μόλις 4-5 χιλιόμετρα από την φυσική έδρα της ομάδας (στάδιο) και το ίδιο από το κέντρο της πόλης. Για αυτό τον λόγο, η διοίκηση έχει ζητήσει να υπάρξει μια συνάντηση με Βουλευτή και Δήμαρχο ( και υπεύθυνο αθλητισμού)  έτσι ώστε να βρεθεί η πιο κατάλληλη λύση για να μπορέσει ο σύλλογος να αλλάξει σελίδα και να οργανωθεί σε επίπεδο υποδομών αλλά και να ανέβει επίπεδο και η πρώτη ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.