Τελειωμένη ιστορία είναι το ερασιτεχνικό ζακυνθινό ποδόσφαιρο το οποίο έχει μπει σε πλήρη απαξίωση εδώ και αρκετό καιρό, άσχετα αν όλοι προσπαθούν “να κρύψουν την σκόνη κάτω από το χαλί”! Δυστυχώς αυτή είναι μια πραγματικότητα.

Τρανό (για άλλη μια φορά) παράδειγμα τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στην κλήρωση της ΕΠΣ Ζακύνθου! Πρωτάθλημα 10 ομάδων στην Α΄ κατηγορία με δυο ομάδες να αποχωρούν λίγο πριν την κλήρωση. Ιδιαίτερα η ομάδα του ΑΟ Βασιλικού “την έκανε”  λίγες ώρες πριν! Άσχετα αν αυτό είχε συμβεί λίγες ημέρες νωρίτερα και το κρατούσαν μυστικό για να μην χαλάσει η “σούπα” της κλήρωσης.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος ‘έκανε ένα σοβαρό “φαουλ” καθώς,  αφού γνώρισε την κατάσταση έπρεπε να ενημερώσει πρωτίστως τις ομάδες και μετά να οριστικοποιήσει την κλήρωση! Το δίκιο όμως με το άδικο στην προκειμένη περίπτωση απέχουν χιλιοστά, καθώς βάση του ΚΑΠ οι ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αυτομάτως αποδέχονται τη νέα προκήρυξη! Αλλά αυτό το… Έτσι αποφασίσαμε (Επιτροπή πρωταθλήματος) χτυπάει κάπως στα αυτιά και παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές!

Αυτά όλα είναι “η κορυφή του παγόβουνου”, γιατί πιο κάτω,  υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα! 20 καταστατικά ομάδων είναι πλέον ανενεργά!  Σε λίγο θα είναι περισσότερα από αυτά που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Ομάδες ιστορικές απέχουν από το ζακυνθινό ποδόσφαιρο! Αλλά για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε;

Στην κλήρωση που έγινε προχθές η απουσία της Δημοτικής αρχής ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής! Κανείς εκπρόσωπος του Δήμου δεν παραβρέθηκε να πει έστω ένα ψέμα για τις άθλιες συνθήκες των γηπέδων και των χώρων γύρω από αυτά (βλέπε κερκίδες και αποδυτήρια).  Η ίδια η διοργανώτρια πραγματοποίησε την κλήρωση χωρίς όμως να πει σε τι γήπεδα θα παίξουν οι ομάδες της; σε τι αποδυτήρια θα ξεντύνονται οι πρωταγωνιστές και σε τι χώρους  θα κάνουν μπάνιο παίκτες και οι διαιτητές?

Δεν ακούστηκε μια κουβέντα για μια μικρή έστω  επιχορήγηση από την ΕΠΟ! Αλλά για ποια ΕΠΟ μπορούμε να μιλήσουμε όταν η ίδια κωφεύει στα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή! Η ευθύνη όμως,  πάνω από όλους βαραίνει τα ίδια τα Σωματεία και τους παράγοντες αυτών, που αντί να βρουν την τόλμη και να καταθέσουν τα δελτία των παικτών τους στο Δήμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν, βολεύονται με τις υπάρχουσες συνθήκες!!!

Άλλο παράδειγμα η αλλαγή της προκήρυξης, από την Επιτροπή που επί της ουσίας αλλάζει (καλώς η κακώς) τα δεδομένα στην Α΄ κατηγορία και αντί να πιέσουν τον γραμματέα της Ένωσης για να γίνει έστω μια υποτυπώδη διαβούλευση δήλωσαν συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που αρχίζει επί της ουσίας στον Νοέμβριο και τελειώνει τον Μάρτιο με 17 συνολικά αγωνιστικές!!! Αποδεχόμενοι όμως,  όλοι την διαδικασία που ήταν καθ΄ όλα νόμιμη!

Για πoιο ποδόσφαιρο μπορούμε να μιλήσουμε όταν έμειναν 2 θέσεις κενές στην Α΄ κατηγορία και ΚΑΜΙΑ ομάδα της Β΄ δεν θέλησε να πάρει την θέση τους και να ανέβει μια κατηγορία χωρίς να ιδρώσει καθόλου; Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και όμως συμβαίνει στο μικρό αυτό ποδοσφαιρικά νησί της Ζακύνθου!

Αλήθεια ποιος φίλαθλος θα ενδιαφερθεί να δει αγώνες του 1ου γύρου του πρωταθλήματος όταν θα ξέρει εκ των προτέρων ότι θα ακολουθήσει ένα άλλο πρωτάθλημα πολύ διαφορετικό; Τα νέα “ήθη και έθιμα” μιλάνε ότι θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα εντελώς ανταγωνιστικό από το Γενάρη και μετά!

Αν πάρουμε το απόλυτο νικών που μπορεί να κάνει ο πρώτος δηλαδή 9 νίκες = 27 βαθμοί και το διαιρέσουμε δια του 3, τότε ο πρώτος ξεκινά στο νέο πρωτάθλημα του Β΄ γύρου με 9 βαθμούς. Αν ο 2ος έχει χάσει ένα ματς =24 βαθμούς θα μπει με 8 και ούτως καθεξής! Στο άλλο όμως γκρουπ σε αυτό της παραμονής ο 6ος με τον 10ο της βαθμολογίας, πόση διαφορά μπορεί να έχουν; Αν ο 6ος τερματίσει με 9 βαθμούς=3 και ο τελευταίος με 0=1 τότε ο τελευταίος μπορεί να κάνει καλές μεταγραφές στο Γενάρη και να αφήσει τον 6ο τελευταίο στο τέλος το πρωταθλήματος!!! Μπορεί όλα αυτά στο τέλος να βγουν σε καλό και να δούμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα από πλευράς διοργανώτριας.

Και επειδή μας αρέσει να αποδίδουμε “Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Η διαδικασία του Κυπέλλου που ακολουθείται από πέρυσι με τους ομίλους  είναι ένα θετικό στοιχείο που θα πρέπει να πιστωθεί στους ανθρώπους που δούλεψαν πάνω σε αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.