Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολο στην υπόθεση των απορριμμάτων της Ζακύνθου γιατί εκτός των άλλων πλησιάζει η ημερομηνία κατά την οποία θα επιβληθούν τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ΧΥΤΑ του Σκοπού ο οποίος έπρεπε να είχε κλείσει και αποκατασταθεί προ πολλού.

Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητά να εξασφαλιστεί έκτακτη χρηματοδότηση για να προχωρήσει πιο γρήγορα ο προγραμματισμός που έχει γίνει. Στο έγγραφο ο Δήμαρχος υπενθυμίζει τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την επιβολή προστίμου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς ο ΧΥΤΑ λειτουργεί εντός των ορίων του Εθνικού θαλάσσιου Πάρκου και μέσα σε περιοχή Natura 2000.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΧΥΤΑ του Σκοπού, λειτουργεί από το 1996 βάσει απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του 1992, η οποία “ανανεώθηκε” το 2000, τροποποιήθηκε και παρατάθηκε (με το πρόσχημα της αποκατάστασης) το 2011 και εξέπνευσε στις 31.12.2015. Ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αποφάσισε να κλείσει τον ΧΥΤΑ λίγο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποφευχθούν τα χειρότερα και για να προβληθεί ως επιχείρημα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής. Βέβαια οι εγκληματικές ευθύνες των εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης δεν παραγράφονται για την αδυναμία τους να δώσουν λύση εδώ και τόσα χρόνια. Το βάρος της ευθύνης βρίσκεται τώρα στον σημερινό Δήμαρχο που πρέπει να κάνει σε χρόνο μηδέν αυτά που δεν έκαναν οι συνάδελφοί του τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Κολοκοτσάς ενημερώνει τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για όλα τα δεδομένα στην υπόθεση των σκουπιδιών της Ζακύνθου και ζητά να εξασφαλιστεί μία έκτακτη χρηματοδότηση για να μην καθυστερήσει τα έργα που έχει προγραμματίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.